Görüş Bildir
Haberler
Yılların Lezzeti ile Buluştuktan Sonra Tadını Aklınızdan Çıkaramayacağınız İzmir'in En İyi Köftecileri

Yılların Lezzeti ile Buluştuktan Sonra Tadını Aklınızdan Çıkaramayacağınız İzmir'in En İyi Köftecileri

Aslında mevsim fark etmeksizin sık sık gerek yurt içinden gerek yurt dışından birçok misafir ağırlıyor İzmir. Bir turist olarak da yemek önem verilen noktalardan. İzmir'in de özellikle merkezde ev sahipliği yaptığı birçok esnaf lokantası var. Bugünkü konumuz ise bu mekanlar arasından en iyi köfteleri yapanlar. Köfte sevdalıları bilir, esnaf lokantalarında köftelerin bir başka tadı olduğunu. İşte sizler için İzmir'in yılları devirmiş en iyi köftecileri derledik, gelin nerelermiş birlikte öğrenelim!

1. Köfteci Erol

1. Köfteci Erol

Listemizin ilk önerisiyle başlayalım. İzmirlilerin saklı cenneti olan Köfteci Erol, pasajın ücra köşesinde ilk aşamada bilenlerin gittiği ama sonrasında kulaktan kulağa lezzetinin yayıldığı bir işletme. Yılların eskitemediği aksine başarısına başarı kattığı Köfteci Erol, İzmir'e gittiğiniz anda mutlaka uğramanız gereken noktalardan olmalı. 

Adres: Donanmacı, 1721. Sk. No:4, 35580 Karşıyaka/İzmir

Ziyaretçi Yorumu: İzmir'in en güzel köftecisi. Gerçek ekmeksiz köfte; minimal bir menüsü olması harika. Yani pizza da yapayım hamburger de diyen ve sonucunda hiçbir şeyi lezzetli yapamayan mekanlardan değil. Sadece köfte, piyaz, salata. Üzerine de kemalpaşa tatlısı. Daha ne olsun? Pasajda gizli bir yerde olmasını seviyorum, sadece bilen geliyor. Nesilden nesile bu lezzet aktarılıyor. Başarılı lokal işletmelere sonsuz destek.

2. Köfteci Turgay

2. Köfteci Turgay

Bir diğer önerimiz ise İzmirlilerin favorilerinden olan Köfteci Turgay. Köfteci Turgay da şehrin 20 yılı aşkın süredir hizmette olan eski esnaf lokantalarından. Menüsü de yalnızca köfte ile kısıtlı değil ızgara çeşitleri de yer alıyor. Ancak konumuz tadına doyum olmayan köfteleri. Köftenin lezzetini tamamlayan piyazı da yoğurdu da salatası da dört dörtlük desek yeridir. Yolunuz düşse de düşmese de mutlaka uğrayın deriz.

Adres: Alsancak, 1456. Sk. No:92/B, 35280 Konak/İzmir

Ziyaretçi Yorumu: Arkadaş tavsiyesi üzerine gittiğimiz, köfteleri müthiş piyazı ve ikram salatası güzel olan bir mekan. Uzun zamandır bu kadar lezzetli köfte yememiştik. Fiyatlar gayet makul porsiyonlar gayet doyurucu idi. Teşekkür ediyoruz.

3. Köfteci Okan

3. Köfteci Okan

Köfteci Okan ise lezzeti damağınızda kalacak bir diğer meşhur köftecilerden. Bilenler bilir zaten İzmir'in özellikle merkez kesimlerinde esnaf lokantalarını tarihi yapısıyla koruduğunu. Böylesine samimi bir ortama sahip olan Köfteci Okan da kesinlikle kelimelerle tarif edilemeyecek lezzette köftelere sahip, bu koşulda en iyisi gidip yerinde denemek deriz.

Adres: Uğur Mah, Dr. Faik Muhittin Adam Cd. No: 38/A, 35260 Konak/İzmir

Ziyaretçi Yorumu: Tarihi Kemeraltı çarşısı içerisinde leziz bir köfteci. Küçük bir işletme ve ürünleri çok başarılı. Seçenekler az ama bu da kaliteyi devam ettirmelerini sağlıyor. Servis çok hızlı, ürünler göz önünde hazırlanıyor zaten. Salaş bir mekan ama çok temiz.

4. Bizim Köfteci Hidayet

4. Bizim Köfteci Hidayet

Bildiğiniz köftecilere göre konsepti alkolle birleştirerek bir nebze daha değiştiren Bizim Köfteci Hidayet, tam anlamıyla dost meclisinizle demlenme mekanı olarak tercih edebileceğiniz ve atmosferine bayılacağınız keyifli mi keyifli bir işletme. Atmosferinin yanı sıra tabii köfteleri ve yanı sıra menüde yer verdikleri her seçenekleri fazlasıyla leziz. Güzel bir akşam için Bizim Köfteci Hidayet'i aklınıza not etmekte fayda var.

Adres: Konak, 902. Sk. No:40, 35250 Konak/İzmir

Ziyaretçi Yorumu: Mekanı önceden bilmeden ve herhangi bir beklentimiz olmadan gittik. Amacımız iki köfte yiyip çıkmaktı. Alkol olduğunu görüp Bir duble de rakı ve salata söyledik. Biz söylemeden masaya güzelce kızartılmış siyah ekmek geldi. Salata taze hazırlanmış ve göz doyurucuydu. Hadi başladık bir de tereyağda ciğer tava söyleyelim dedik. Köfteler de ciğer de gayet lezzetli ve doyurucuydu. Bu ortam kalite ve lezzete göre fiyatlar gayet hesaplıydı. Çayımızı da ikram ettiler.

5. Göl'de Köftee

5. Göl'de Köftee

Göl'de Köftee de köfte-rakı konseptli samimi sıcak ambiyansına ve bununla birlikte lezzetlerine kelimelerin yetmeyeceği güzellikte bir mekan. Belki de daha önce denemediğiniz farklı mezelere ev sahipliği yapan Göl'dee Köfte, ilgili ve güler yüzlü hizmetiyle de puanları topluyor. Kemeraltı'na yolunuz düşerse günü burada sonlandırmak iyi ve en önemlisi keyifli bir fikir olabilir.

Adres: Alsancak, 1447. Sk. No:2/B D:No:2/B, 35220 Konak/İzmir

Ziyaretçi Yorumu: Esnaflığı babadan gelen Ali Göl’ün mekanıdır, öğleden akşama kadar köfteci formatında çalışan işyeri akşam belli bir saatten sonra alkollü restorana dönüşmektedir. Lezzetli köftesinin yanında zengin ızgara çeşitlerinden alıp yanında rakınızı yudumlayabilirsiniz, bu mekan varlığı ile bulunduğu sokağa renk katar, afiyet olsun. 

6. Köfteci Tamer

6. Köfteci Tamer

Listemizin bir diğer önerisi ise 1996'dan beri hizmet vermekte olan Köfteci Tamer. Babadan oğula devredilen ve bu hizmet kalitesinde devam ettiği sürece nesilden nesile aktarılacak olan işletme, şehrin dört bir yanından müşteriye sahip olmakla birlikte şehir dışından gelenlerin de ilk duraklarından olmayı başarıyor. Salaş mekanları sevenlerdenseniz Köfteci Tamer de favoriler listenizde yer etmeli. 

Adres: Çınar, 5003. Sk. No:54/A, 35090 Bornova/İzmir

Ziyaretçi Yorumu: İzmir'de yenecek en güzel köfte burada. Babadan oğula geçen işletme çizgisini bozmadan devam ediyor. 2. Sanayi sitesinde bulunan mekana her yerden ve her kesimden insan lezzeti için geliyorlar. Benim götürdüğüm kişilerden abonesi olmayan yok.

7. Köfteci Salih Usta

7. Köfteci Salih Usta

53 yılı devirmiş bir esnaf lokantası hayal edin. İşte Köfteci Salih Usta tarihi bir esnaf lokantası deyimini tam anlamıyla taşıyanlardan olmakla birlikte yılların eskitemediği ve eksiltemediği, yemeye doyamayacağınız köftelere sahip. Günümüze rağmen cep yakmayan fiyatlarıyla da ekstra gönül çalan mekana kesinlikle uğrayın deriz. 

Adres: Konak, 879. Sk. 16/A, 35250 Konak/İzmir

Ziyaretçi Yorumu: Kemeraltı çarşısında tam esnaf lokantası arkadaşım önerisi ile gittim köftesi lezzetli yağlı kızarmış ekmek güzel piyaz ve ayran ile oldukça doyurucu bir öğün oluyor. Bence lezzet ve fiyat endeksi güzel.

8. Köfteci Mehmet Irmak

8. Köfteci Mehmet Irmak

İkisi de merkezde olmak üzere iki şubesi olan Köfteci Mehmet Irmak, iki şubesinde de aynı lezzet kalitesini koruyabilen nadir işletmelerden. Özellikle öğle saatlerinde yoğun ilgi gören işletme, tanışmaya değer mekanlardan, aklınızda olsun deriz.

Adres: Konak, 905. Sk. No:3, 35250 Konak/İzmir

Merkez 854 sok.No.6C(Kemeraltı Camii Yani, 35000 İzmir

Ziyaretçi Yorumu: Köfte dışında tavuk, sucuk ve tike et ızgara da yiyebilirsiniz. Müşteri yelpazesi epey geniş, normal vatandaştan takım elbiseli tiplere kadar herkes geliyor. Çok fazla müşterisi var. Son dönemde kiremitte kaşarlı köfte denedim ve epey beğendim, bol malzemeli ve tadı güzel.

9. Bergama Köftecisi

9. Bergama Köftecisi

Vedat Milor'ün 'İzmir'in Sevilen Köftecisi' başlığıyla anlattığı Bergama Köftecisi, acılı olsun kaşarlı olsun ya da sade olsun üç çeşit köftesiyle de her damak zevkine uygun bir çizgi yakalamayı başarıyor. Piyazı da oldukça leziz olan mekana uğrayacak olursanız öncesinde bir işkembe çorbası içmenizi de öneririz.

Adres: İnkılap, 448. Sk. No:12/A, 35380 Buca/İzmir

Ziyaretçi Yorumu: Geleneksel Bergama usulü köftenin son temsilcileri. Salaş bir mekan werzalit masa ve sandalyeler eski usul bir ortam. Sanki 90lı yıllarda babanızla beraber bir mekana gitmişsiniz. Köfteler harika özellikle kaşarlı köfte çok iyi. Piyaz taze içinde kaliteli zeytinyağı soğanı ekmeği ban ye tarzında. Uzun lafın kısası mutlaka gidilmesi gereken yerlerden.

10. Köfteci Zeki Usta

10. Köfteci Zeki Usta

Ve son önerimize geldik. İzmir'e yolunuz düştüğünde aklınızda olması gereken köftecilerden bir diğeri ise Köfteci Zeki Usta. 1978'den bu yana kalitesinden ödün vermeden müdavim müşterileriyle leziz köftelerini buluşturan mekan, kebap seçenekleriyle de oldukça beğeni topluyor.

Adres: Korutürk, Mithatpaşa Cd. No:263/C, 35330 Balçova/İzmir

Ziyaretçi Yorumu: Son dönemlerde yediğim en iyi köfte açık ara! Çok lezizdi. Şef Garson abimiz çok ilgili alakalı ve güler yüzlü teşekkür ederiz kendisine. Biz eşimle karışık köfte istedik arkadaşlar normal köfte istediler. Kaşarlı ekmek çok leziz. Hiç gelmeyenler kesinlikle gitmeliler.

İzmir ile ilgili dahası için bu içeriklerimize de bakabilirsiniz.

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
2
2
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın