Görüş Bildir
Haberler
Tek Bir Kurşun Dahi Atmadan Savaşmışlar! Kimsenin Ölmediği 10 Tuhaf Savaş

Tek Bir Kurşun Dahi Atmadan Savaşmışlar! Kimsenin Ölmediği 10 Tuhaf Savaş

Tarihteki tüm savaşlar şiddet içermemiş... Sebepleri ile şoktan şoka gireceğiniz, şaşırtıcı bir şekilde hiç kimsenin ölmediği on savaş.

Kaynak: https://listverse.com/2022/12/20/10-w...
İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Viski Savaşı

1. Viski Savaşı

Viski Savaşı, 1973'te başlayan ve 2022'de sona eren Kanada ve Danimarka arasındaki anlaşmazlıktır. Hans Adası etrafında dönen bu anlaşmazlık, kaynakları olmayan bir adadır. İki ülke, adanın sahibi konusunda anlaşamayınca bayrak dikme gösterileri ve Google reklamları gibi çeşitli eylemlerde bulundu. Nihayet 2022'de barışçıl bir anlaşmaya varılarak ada bölüştürüldü.

2. Turbo Savaşı

2. Turbo Savaşı

1995'te Kanada, İspanya ile balıkçılık hakları nedeniyle çatıştı. Kalkan balığı avlama kotalarının aşıldığı iddiaları gerilimi artırdı. Kanada, İspanyol bir trawleye ateş açtı, ağları keserek ve İspanyol gemilere müdahale ederek karşılık verdi. İspanya da savaş gemisi gönderdi. Ancak Nisan 1995'te AB, Kanada ve İspanya anlaşarak çatışmayı sona erdirdi.

3. Istakoz Savaşı

3. Istakoz Savaşı

1960'lı yıllarda Brezilya, Fransa ile spiny ıstakozlarına dair tuhaf bir anlaşmazlık yaşadı. Brezilya, kıta sahanlığına kadar uzanan deniz alanında Fransız balıkçıların ıstakoz avlamasını yasadışı kabul etti. İki ülke arasında filo hareketleri ve gemi ele geçirmeleri yaşandı. Sonunda, 1964'te diplomatik bir anlaşma ile çatışma sona erdi.

4. 335 Yıllık Savaş

4. 335 Yıllık Savaş

335 Yıllık Savaş, Hollanda ile İngiltere'ye bağlı Scilly Adaları arasında sürdü. 1651'de başlayan savaş, Hollandalıların sadece Scilly Adaları'na savaş ilan etmeleriyle başladı. Kraliyetçiler teslim oldu ve çatışma olmadan Hollandalılar ayrıldı. Barış anlaşması 1986'da imzalandı.

5. Dodge City Savaşı

5. Dodge City Savaşı

1883'teki Dodge City Savaşı, 'Saloon Savaşı' olarak bilinir. Yerel seçimler, 'Gang'i uzaklaştırmak isteyen yeni kanun adamlarını getirdi. Luke Short, dirense de kimse yaralanmadı. Sonunda, anlaşma sağlandı ve Short şehirden ayrıldı.

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. McGowan'ın Savaşı

6. McGowan'ın Savaşı

McGowan Savaşı, 1859'da Kanada'nın British Columbia eyaletinde gerçekleşti. Edward McGowan liderliğindeki 30.000 Amerikalı, bölgede Britanya Kraliyet kontrolünden ayrılmak istedi. İngiliz askerlerine ateş açıldı, ancak çatışmaktan kaçınıldı. Sonuç olarak, barış sağlandı, ancak McGowan ve adamları itibarlarını kaybetti.

7. Aroostook Savaşı

7. Aroostook Savaşı

Aroostook Savaşı, 1838-1839'da Maine ve New Brunswick arasında gerçekleşti. Savaş, Amerikan İç Savaşı'nın ardından çıkan bir sınır anlaşmazlığından kaynaklandı. Bölgeye hem Amerikalılar hem de Kanadalılar akın etti. Gerilimler 'Caribou Muharebesi' ile tırmandı, ancak diplomatik anlaşma sağlandı ve savaş öncesi 50.000 Amerikan askeri gönderildi.

8. Kızıl Nehir Köprüsü Savaşı

8. Kızıl Nehir Köprüsü Savaşı

1931'de Texas ve Oklahoma, birlikte inşa ettikleri yeni bir köprü üzerinde anlaşmazlığa düştü. Yakındaki bir ücretli köprün sahipleri, açılışını engellemek için yasaklama kararı aldı. Texas Valisi barikatlar kurarken, Oklahoma Valisi köprünün açılmasını emretti. Texas Rangers, Oklahoma askerleri ve sıkıyönetim ilanı gibi olaylar yaşandı. Ancak 6 Ağustos 1931'de Texas yasağı kaldırıldı ve durum şiddetsiz bir şekilde sona erdi.

9. Bal Savaşı

9. Bal Savaşı

Honey War, Missouri ve Iowa arasındaki tartışmalı topraklar üzerindeki anlaşmazlık olarak bilinir. Ana olaylar 1939'da başladı. Missouri vergi tahsildarı Iowalılar tarafından tutuklandı ve Missouri askerleri bölgeye gönderildi. Gerilim arttı, ancak federal hükümet Sullivan Hattı'nı referans alarak sınırları belirledi. Anlamsız çatışmayı anlatan bir şiir ortaya çıktı.

10. Sumdorong Chu Ayrılığı

10. Sumdorong Chu Ayrılığı

1987'de Hindistan ve Çin arasında Sumdorong Chu krizi yaşandı. Savaşa yaklaşılmasına rağmen Hindistan'ın diplomasisi krizi önledi. Çin, bölgede yapı inşa etti, Hindistan ise askerlerini gönderdi. Ancak 1987'de yapılan Pekin ziyaretleri tansiyonu düşürdü.

Bu içerikler de hoşunuza gidebilir:

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
1
1
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın