Görüş Bildir
Haberler
Süleyman Soylu Açıkladı: Türkiye'de Kaç Mülteci Var? Kaç Tanesi Oy Kullanabilecek?

Süleyman Soylu Açıkladı: Türkiye'de Kaç Mülteci Var? Kaç Tanesi Oy Kullanabilecek?

Yüksel Venedik
22.04.2022 - 12:07 Son Güncelleme: 22.04.2022 - 12:48

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Bursa ve İstanbul'da birer gün arayla yapılan terör saldırılarına ilişkin konuştu. Faillerin tespit edildiğini söyleyen Soylu, 'PKK'ya taşeronluk yapan 2 örgütle bağlantılılar.' dedi. Göçmen meselesine de değinen Soylu, muhalefeti eleştirerek, Yabancı düşmanlığı yapıyorlar.' şeklinde konuştu.

Soylu ayrıca ülkemizdeki mülteciler hakkında bilgiler verdi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Bursa'da infaz koruma memurlarını taşıyan araca ve İstanbul'da TÜGVA vakfına düzenlenen terör saldırının faillerinin tespit edildiğini duyurdu. Soylu ayrıca, son günlerde büyük tepkilere yol açan göçmen konusunda da önemli mesajlar verdi.

Soylu açıklamasında, 'Bursa ve İstanbul'daki saldırılarının faillerini tespit ettik. terör örgütüne taşeronluk yapan 2 örgütle bağlantılılar.' diyerek, 'Bursa’daki eylemi terör örgütü MLKP, İstanbul’daki eylemi DKP-BÖG örgütü gerçekleştirdi.' şeklinde konuştu.

'Yabancı düşmanlığı yapıyorlar'

'Yabancı düşmanlığı yapıyorlar'

Soylu sözlerini şöyle sürdürdü:

'Türkiye'nin muhalefeti yine milletimizi tahrik etmek için uğraşıyor. Göçmen meselesini siyaset haline getiriyorlar. Yabancı düşmanlığı yapıyorlar.

İran sınırında 2 milyon Afgan var. Bunlar uzun süredir orada. Bizim operasyonlarımıza itiraz edenlerle göçmenlere itiraz edenler aynı. Hem operasyonları yapmayın, güvenliği sağlamayın hem de içeriye kaçak göç girişini bir şekilde engelleyin. Sınır güvenlik önlemlerinin tamamını almaya çalışıyoruz.

Van'da 230 kilometrenin ötesinde bir sınır duvarımız kaldı. Bunlar da zor şartlarda yapılıyor. İran'daki 2 milyonun gelmemesi için uğraşıyoruz. Eğer bu tedbirleri almasaydık bugün Türkiye'deki düzensiz göçmen sayısı 10 milyonun üstüne çıkardı.'

Kaç mülteci oy kullanabilecek?

Kaç mülteci oy kullanabilecek?

Suriye uyruklu 31 Mart itibarıyla 200 bin 950 kişi Türk vatandaşı oldu. Bunun 87 bin 296'sı çocuktur. 2018-19 seçimlerinde yüzde 30-35 oy kullandı. Türkiye'de tımarhanede olması gereken adamlar bugün ''900 bin Suriyeli vatandaş yapıldı'' diyor. Bu nasıl bir sayıdır? Oy kullanabilecek kişi sayısı 113 bin 654.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
147
105
42
10
5
4
2
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Charlie Brown

sanki 1000 kişi var aq 10 milyon üstü yoksa da yaklaşık 10 milyon var aq

victor shole

Temelin fıkrası var ya ''Fırına gitmiş bana 99 tane ekmek versene.'' demiş. ''Fırıncıda 100 vereyim düz hesap olsun.'' diye karşılık verince. Temel '' Yuh aw... Devamını Gör

Bozkurt

Hâlâ yabancı düşmanlığı diyor ya!

cameronello

Sokakatan ve halktan o kadar kopuk ve habersizler ki, sanki Danimarka'da yaşıyor adamlar... Son günleri...