Görüş Bildir
Haberler
Star Wars'u Sevenlerin Mutlaka Şans Vermesi Gerekiyor! Uzayda Geçen, Değeri Bilinmeyen 15 Dizi ve Film

Star Wars'u Sevenlerin Mutlaka Şans Vermesi Gerekiyor! Uzayda Geçen, Değeri Bilinmeyen 15 Dizi ve Film

13.08.2022 - 15:32

Bazı filmler var ki anlattığı dünyaya farkında olmadan kendimizi kaptırırız. Özellikle uzayda geçen filmlerdeki büyülü dünya, gerçek olamayacak kadar imkânsız görünür ama bir o kadar da bizi içine çeker. Ancak böyle yapımlar bazen hak ettiği değeri göremiyor. Hak ettiği değerin altında puana sahip olsa da birbirinden güzel uzay temalı film ve dizileri listeledik. Gelin, bir solukta izleyeceğiniz yapımlara göz atalım.

İçeriğin Devamı Aşağıda

15. Another Life (2019-2021) - IMDb: 5.2

15. Another Life (2019-2021) - IMDb: 5.2

2019-2021 yılları arasında izleyici ile buluşan Another Life, toplamda iki sezondan oluşuyor. Dizide astronot Niko Breckinridge, ekibi ile zorluklarla dolu bir yolculuğa çıkar. Amaçları Dünya'ya gelen yabancı bir cisimle iletişim kurabilmek için Dünya dışında var olan bir yaşam formu bulmak olan ekip, uzayda arayışa çıkarlar. Çıktıkları görevde büyük tehlikelerle karşı karşıya kalan ekip, Dünya'ya geri dönmek için her şeyi göze alır.

14. Nightflyers (2018) - IMDb: 5.8

14. Nightflyers (2018) - IMDb: 5.8

Tek sezondan oluşan Nightflyers dizisinin konusu son derece ilgi çekici. Bir uzay gemisi olan Nightflyer'ın uzayda geçen yolculuğunun ele alındığı dizide sekiz bilim insanının uzaydaki keşifleri sırasında başlarından geçen garip olaylar anlatılıyor. Yaşanan tüyler ürperten olaylar sonucu uzayda bir yaşam savaşı başlar. Acaba kim ya da kimler hayatta kalabilecek?

13. Ad Astra / Yıldızlara Doğru (2019) - IMDb: 6.5

13. Ad Astra / Yıldızlara Doğru (2019) - IMDb: 6.5

Bir astronot olan Roy McBride'ın uzaydaki macerasının anlatıldığı Ad Astra filminde Roy'un babası 20 yıl önce uzayda hayat olup olmadığını araştırmak üzere göreve gönderilir. Gittiği görev sonrası ise babasından bir daha haber alınamaz. Roy'un amacı ise yıllar önce kaybolan babasına dair bir iz bulmak ve gezegen için tehdit oluşturan oluşumun sırrına ulaşmak olacak. Ancak Roy'un çıktığı yolculuk, beklentisinin dışında olaylar yaşamasına neden olur. Hiç kimsenin şimdiye kadar keşfedemediği sırlara erişen Roy ile uzayın derinliklerine bir yolculuk, sizi bekliyor.

12. The Chronicles of Riddick / Riddik Günlkleri (2004) - IMDb: 6.6

12. The Chronicles of Riddick / Riddik Günlkleri (2004) - IMDb: 6.6

The Chronicles of Riddik, evrenin karanlık zamanında geçer. Filmde Necromonger ordusunun peşine düşen gezegenler ya yok olacak ya da değişecek. Ancak bu iki seçeneği de kabul etmeyenler var. Onlarınsa tek umudu Necromonger ordusunu yavaşlatacak biri. Her şeyin kötüye gittiği bir zamanda efsanelere ve iyinin kötüyü yendiğine daha çok inanların anlatıldığı filmin yönetmen koltuğunda David Twohy yer alıyor.

11. Life / Hayat (2017) – IMDb: 6.6

11. Life / Hayat (2017) – IMDb: 6.6

Life filminde bir uzay istasyonunda görev yapan altı kişinin başından geçen macera dolu anlar aktarılıyor. Mars'ta hayat olduğuna dair deliller keşfeden ekip, bu tezlerini doğrulamak için araştırmalar yapmaya başlarlar. Araştırmaları ise onları hiç beklemedikleri sonuçlara doğru götürür.

İçeriğin Devamı Aşağıda

10. Away (2020) - IMDb: 6.6

10. Away (2020) - IMDb: 6.6

2020 yapımı tek sezondan oluşan dizide Mars'a doğru yapılan, mücadelelerle dolu yolculuk esnasında yaşanan macera ve gerilim dolu olaylar izleyiciyi bekliyor. Genç astronot Emma Green, Kızıl Gezegen'e doğru zorlu bir yolculuğa çıkmalı. Bu zorlu görevde ona eşlik edecek ekibi yöneten Emma'nın ailesini geride bırakması gerekir. Acaba bu zorlu yolculuk hangi sonuçlar doğuracak?

9. Armageddon (1998) - IMDb: 6.7

9. Armageddon (1998) - IMDb: 6.7

New York'a düşen irili ufaklı meteor parçaları şehre zarar verir. Konu üzerine araştırma yapan bilim insanları ise tehlikenin çok daha büyük olduğunu keşfederler. Dünyaya hızla yaklaşmakta olan dev bir meteor, büyük bir tehdit yaratır. Yaklaşan felaketi önlemek için bilim adamları bir plan yapar. Bu plan doğrultusunda dev meteoru ikiye ayırıp onu Dünya'ya değmeden yok etmeliler. Acaba başarılı olabilecekler mi?

8. Event Horizon / Ufuk Faciası (1997) - IMDb: 6.6

8. Event Horizon / Ufuk Faciası (1997) - IMDb: 6.6

Başarılı konusuna rağmen beklediği ilgiyi göremeyen yapımlardan biri de Event Horizon. 1040'lı yılları konu alan filmde Neptün yakınlarında bulunan bir uzay gemisi arızalanır. Aradan yedi yıl geçer ve esrarengiz bir şekilde gemiden sinyal alınır. Bunun üzerine bir kurtarma gemisi yola çıkar. Uzayın derinliklerinde ilginç olaylarla karşılaşan kurtarma ekibinin yaşadıklarını, bir solukta izleyeceksiniz.

7. Pandorum / Uzayda Dehşet (2009) - IMDb: 6.7

7. Pandorum / Uzayda Dehşet (2009) - IMDb: 6.7

Dünyadan uzakta karanlığa hapsolmuş bir gemide yolunu kaybetmiş bir grup astronotun hikâyesinin anlatıldığı Pandorum filminde kullanılan korku unsurları, bilim kurgu ile birleşince ortaya güzel bir iş çıkmış. Filmin yönetmen koltuğunda, Christian Alvart yer alıyor. Dünyanın geleceği için harekete geçmek durumda olan astronotlar, galaksinin sonsuz karanlığında bir çıkış yolu ararlar.

6. Passengers / Uzay Yolcuları (2016) - IMDb: 7.0

6. Passengers / Uzay Yolcuları (2016) - IMDb: 7.0

Başrollerinde Jennifer Lawrence ve Chris Pratt'in yer aldığı Passengers, oldukça ilgi çekici bir senaryoya sahip. Filmde yeni bir gezegende koloni kurmaya giden yolculardan Jim Preston'ın ilaç ayarlı uykusundan erken uyanması ile olaylar başlıyor. Jim daha sonra yalnız kalmamak amacıyla bir diğer yolcu olan yazar Aurora'yı uyandırır. Uyanması gereken zamandan yaklaşık yüz yıl erken uyandırılan Aurora ve Jim arasında gelişen olaylar, keyifli bir seyir sunuyor. Bilim kurgu ve romantizmin bir arada olduğu film, hak ettiği değeri göremeyen bir diğer yapım.

İçeriğin Devamı Aşağıda

5. Sunshine / Günışığı (2007) - IMDb: 7.2

5. Sunshine / Günışığı (2007) - IMDb: 7.2

Yıl 2057 ve dünya yok olma tehlikesi ile karşı karşıya çünkü Güneş yavaş yavaş ölüyor. Astronotlar bunu engellemek için görevlendirilir ancak sonuç başarılı olmaz. Tam yedi sene sonra yine bir ekip görevlendirilir. Güneş'in hareketini yeniden sağlamayı hedefleyen astronotlar, bir anda Dünya ile iletişimi kaybederler. Artık tek başlarına hareket etmek ve Dünya'yı yok olmaktan kurtarmak zorundadırlar.

4. Lost in Space (2018-2021) - IMDb: 7.3

4. Lost in Space (2018-2021) - IMDb: 7.3

Günümüzden yaklaşık 30 yıl sonra bir zaman diliminde geçen Lost in Space, toplam üç sezondan oluşuyor. Robinson'lar ailece bulundukları yerden daha iyi bir gezegende yaşamak için hak kazanıyor. Bir takım testlerden geçtikten sonra eğitimler de alırlar. İşlemlerin tamamlanmasının ardından yolculuk için hazır olurlar. Yolculuk sırasında ise işler istedikleri gibi gitmez ve hiç bilmedikleri bir gezegene inmek zorunda kalırlar. Geldikleri yerden çok daha uzak olan bu yeni gezegende hayatta kalmak, onlar için pek de kolay olmaz.

3. Dark Matter (2015-2017) - IMDb: 7.5

3. Dark Matter (2015-2017) - IMDb: 7.5

Toplam üç sezondan oluşan Dark Matter dizisi, aynı adı taşıyan bir çizgi romandan uyarlanarak izleyicilerin beğenisine sunuluyor. Altı kişilik ekip bir gün enkaz hâlindeki uzay gemisinde uyanır. Uyandıklarında nasıl hayatta kaldıkları ve orada ne aradıkları hakkında hiçbir fikirleri olmaz. Nasıl oraya geldiklerini öğrenmek için birlikte hareket eden ekip, acaba nelerle karşılaşacak?

2. Apollo 13 (1995) - IMDb 7.7

2. Apollo 13 (1995) - IMDb 7.7

Ünlü astronotlar Jim Lovell, Jack Swigert ve Fred Haise'nin içinde bulunduğu Apollo 13 adlı astronot ekibinin hedefi, Ay'a gitmek. Tüm ekip hayatları boyunca bu anı bekler ve sonunda beklenen gün gelir. Tüm hazırlıklar yapılır. Ancak ekip, yolculuk başladığında hiç beklemedikleri bir felaketle karşı karşıya kalır. Oksijen tanklarından birinin patlaması, Ay'a gidip gelmelerini imkânsız hâle geltirir. Kurtulmayı beklemekten başka çareleri kalmayan ekip üyeleri, kendilerini ölüme çok yakın hisseder.

1. Gravity / Yer Çekimi (2013) – IMDb: 7.7

1. Gravity / Yer Çekimi (2013) – IMDb: 7.7

Tıp mühendisi olan Dr. Ryan Stone, uzayda bir yolculuğa çıkar. Emekli olmasına çok az kalan ve son derece yetenekli bir astronot olan Matt Kowalski'nin idaresindeki uzay mekiği ile yolculuk başlar. Bir keşif yürüyüşü sırasında çok kötü bir olay yaşanır. Bindikleri uzay mekiğine bir cisim çarpar ve mekik kullanılamayacak hâle gelir. Uzay boşluğunda seslerini duyuracak ekipmanları olmadan mahsur kalan ikili için pek fazla zaman yok. Eve dönebilmek için bir şeyler yapmak zorunda olan bu iki bilim insanının yaşam mücadelesi sizi ekrana kilitleyecek.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
3
1
1
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
İronici

Star wars’u sevenler apollo 13’e kesinlikle bir şans vermeliler. Konusu nerdeyse aynı.

Haldun Çağlıner

Bence çok yanlış başlık, burada ki hiç bir film Star Wars ile mukayese edilemez, iyi ve kötü film anlamında demiyorum ortak özellik olarak sadece bilim kurg... Devamını Gör