Görüş Bildir
Haberler
Sosyal Medyada Başıboş Köpek Tartışması

Sosyal Medyada Başıboş Köpek Tartışması

Emre Ordu
04.02.2023 - 18:11 Son Güncelleme: 05.02.2023 - 14:56

Gazeteci Sevilay Yılman'ın katıldığı televizyon programında başıboş köpek sorunuyla ilgili sözleri tartışma yarattı. Tartışma sosyal medyada siyasetçi ve gazetecilerin de dahil olmasıyla giderek büyüdü. 

İçeriğin Devamı Aşağıda

Geçtiğimiz günlerde Habertürk TV'de başıboş köpek sorunu ele alındı. Yayına gazeteci Sevilay Yılman ve Habertürk programcısı Esra Topbaş ve hayvan hakları savunucusu Yasemin Babayiğit katıldı. Yayında Sevilay Yılman ve Yasemin Babayiğit karşı karşıya geldi. 

Kısırlaştırmanın çözüm olmadığını savunan Yılman, 'Saçma bir şeyi tartışıyorsunuz 10 tane veterinerle görüştük ettik. Kısırlaştıran hayvanın saldırganlığı bitmiyor, yok böyle bir şey. Böyle bilimsel bir şey yok sadece popülasyonu durduruyorsunuz' dedi. 

Babayiğit ise Yılman'ın sözlerine, 'Kısırlaştırmada hayvanın çiftleşme arzusu dindiği için hormonal olarak hayvan daha sakinleşiyor' yanıtını verdi.

Yasemin Babayiğit'in sözlerinin çeliştiğini söyleyen Sevilay Yılman, 'Öyle bir şey yok. Tam tersi biraz önce ben bilim insanı değilim dediniz. Söylediğinizin tam tersi yönünde beyanlar var. Çocuklar ölsün, Yasemin Hanım ve onun lobisi bunun üzerinden olabildiğince popülaritesini yapsın. Hakaret etsinler, küfretsinler, insanları linç etsinler' şeklinde konuştu. Yılman sorunun çözümü için başıboş köpeklerin ya sahiplendirilmesi ya da itlaf edilmesi gerektiğini savundu. Yılman'ın sözleri sosyal medyada da tartışma yarattı.

CHP'li Koç'tan tepki

CHP'li Koç'tan tepki

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş geçtiğimiz günlerde sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda Türkiye'nin en kapsamlı kısırlaştırma çalışmasını yürüttüklerini belirtmiş ve 'Hedefimiz Türkiye’de bir ilk olan uygulamayla 2023 sonunda 50 bine yakın dostumuzun kısırlaştırılması ve iki yıl içinde popülasyonu kontrol etmek' demişti.

Yavaş'ın bu paylaşımını alıntılayan CHP Ankara Milletvekili Haluk Koç, 'Hiç kimse şuurunu yitirmedi. Önerilenler bunlar… Yaşamı ve doğayı paylaştığımız tüm güzellikler, can’lar değerlidir. Yüreği kara bağlayanlara duyurulur!..' ifadelerini kullandı.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Sevilay Yılman, CHP'li Koç'un açıklamasına, köpek saldırılarında hayatını kaybeden çocukların fotoğraflarını paylaşarak yanıt verdi.

Sevilay Yılman, CHP'li Koç'un açıklamasına, köpek saldırılarında hayatını kaybeden çocukların fotoğraflarını paylaşarak yanıt verdi.

Yılman daha sonra CHP'li Koç'un kendisini Twitter'dan engellediğini belirtti ve 'Bunlarla böyle aynen devam edin! Halka uzak, tepeden bakan, sorunlarını anlamak yerine o sorunun tam da kendisi olan Haluk Koç’larla iktidara!' sözleriyle tepkisini dile getirdi.

Mehmet Ali Önel'den Yılman'a destek

Mehmet Ali Önel'den Yılman'a destek

Gazeteci Mehmet Ali Önel de Sevilay Yılman ile benzer görüşleri paylaştı. Önel, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, 'Van'ın İpekyolu ilçesinde 9 yaşındaki Mete Durna'nın boğazını parçalayarak öldüren sokak köpeğine ömür boyu barınakta bakılacakmış.Neden, yahu neden! Bir çocuğu öldüren köpeğe ömür boyu neden bakıcılık yapacaksınız! Çocuk öldürmenin ödülü olarak mı! Uyutun gitsin!' ifadelerini kullandı. Önel, devamında şunları kaydetti:

'İnsan ve hayvan haklarının sözde en ileri olduğu Batılı ülkelerde, insana zarar veren köpek, en kısa sürede zehirli iğne ile uyutulur. Merak eden tek tek bütün Avrupa ve ABD'deki uygulamaları araştırabilir.Turkiye'de kantarın topuzu kaçmıştır! Bu kadar saçmalık yeter artık!'

İçeriğin Devamı Aşağıda

Melis Alphan tepki gösterdi

Melis Alphan tepki gösterdi

Sevilay Yılman'a tepki gösterenlerden biri de gazeteci Melis Alphan oldu. Alphan, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda 'Neden-sonuç ilişkisini kuramayanların kendini ‘gazeteci’ diye tanıttığı ülke burası.Görevini yapmayanlar yerine masum hayvanları suçlu ilan edip katletme çağrısı yapmak bırakın gazeteciliği, insanlığa sığar mı?' dedi.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
20
9
4
3
3
2
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
hakan balta

sokağa çıkamaz olduk, sokakta köpek istemiyorum.

B

ulkenin her yeri vahşi köpek dolu kurttan farkları yok her gün bir çocuk ölüyor bıktık bu itlerden de itperestlerden de yeter artık

Ahmet Pasagil

sosyal medyanın aq. şu hayvan dostlarımız falan diye duyar kasanlara bir köpek saldırsın bakalım ne düşünecekler

Muhtar is Back

Aynen ilk cümlene katılıyorum. 3 senedir bu troll ordusu toplum mühendisliği yapıyor sosyal medyada. İlk 'kedi/köpek istemiyoruz' dediklerinde herkes belediy... Devamını Gör