Görüş Bildir
Haberler
Siyah Duman Görüntüleri Tepki Çeken Santralden 'Sabotaj' Açıklaması

Siyah Duman Görüntüleri Tepki Çeken Santralden 'Sabotaj' Açıklaması

Afşin Elbistan Termik Santrali'ndeki bir bacadan siyah dumanların çıktığını gösteren görüntüler sosyal medyada tepki çekti. İşletme, o görüntüler için 'sabotaj' açıklaması yaptı.

İçeriğin Devamı Aşağıda

👇

Daha önce konuya ilişkin çok sayıda açıklama yapan Öztunç, santralin filtresiz çalışarak zehir saçtığını ve bölge halkının sağlığını olumsuz etkilediğini dile getiriyordu.

"Art niyetli kişilerin sabotajı"

"Art niyetli kişilerin sabotajı"

Çelikler Holding, “Afşin-Elbistan A Termik Santrali'nde sabotaj ihtimali neticesinde bacadan 3 dakikalık kısa bir sürede siyah duman çıktığını ve bu girişimin kısa sürede farkına varılarak müdahale edildiğini” duyurdu.

Yapılan açıklamada olay hakkında bazı basın yayın organlarında çıkan haberlerin gerçeği yansıtmadığı öne sürüldü.

Açıklamada özetle şunlar kaydedildi:

Afşin-Elbistan A Termik Santralimizde birtakım art niyetli kişi veya kişiler tarafından yapıldığı düşünülen sabotaj ihtimali neticesinde bacadan 3 dakikalık kısa bir sürede siyah duman çıkmasına sebebiyet verilmiştir. Çevre yatırımlarımızı sabote etmek ve gündeme gelmek amacıyla yapıldığı düşünülen bu girişimin kısa sürede farkına varılmış ve müdahale edilmiştir. Şirketimiz yapılan bu olayın akabinde araştırılması için yetkili mercilere müracaatta bulunmuştur. Olayın araştırılması için savcılık tarafından soruşturma başlatılmıştır. Olayın hemen akabinde asılsız haberler paylaşılmaya başlanmıştır. Bu haberlerden faydalanmak isteyen art niyetli kişi ve gruplar kısa sürede örgütlenmiş olsalar da basın yayın organlarında yapılan haberler ve paylaşımlar amacına ulaşmamıştır. Amaçları yaptığımız baca gazı arıtma ve filtreleme sistemleri ile çevre yatırımlarımızı görmezden gelmek, santralin çalışmasını engellemektir.

394 bin TL para cezası verildi

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
19
5
5
1
1
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Darbeli Matkap

Bizim ülkede aktif yanardağ yok sanıyordum

Erdem Bey

Kazan boru patlağı.

Equal

Hep sabotaj, hep fetö, hep dış güçler. Bayrak inmez, ezan dinmez, başörtülü bacılarımız. Ya ne kadar kahpe varsa memlekette bir şeylerin başında ve hiç sorum... Devamını Gör