Görüş Bildir
Haberler
Savcı, Hâkim ve Avukatın Ölümden Döndüğü Kazada 'Gülistan Doku' Detayı

Savcı, Hâkim ve Avukatın Ölümden Döndüğü Kazada 'Gülistan Doku' Detayı

Tunceli'de şarampole devrilen otomobildeki Tunceli Cumhuriyet Savcısı Ferhat Akıl, Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Hâkim Emre Küçükbaşol ile avukat Arif Yıldız yaralandı. Savcı Ferhat Akıl'ın 5 Ocak 2020’den bu yana kayıp olan Gülistan Doku'nun soruşturmasını yürüten savcı olduğu öğrenildi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Avukat Arif Yıldız'ın kullandığı 22 FA 063 plakalı otomobil, dün akşam saatlerinde Hozat-Pertek kara yolunda şarampole devrildi.

Kazada sürücü ile araçta bulunan Tunceli Cumhuriyet Savcısı Ferhat Akıl ile Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Hâkim Emre Küçükbaşol yaralandı.

Avukatın hayati tehlikesi sürüyor

Avukatın hayati tehlikesi sürüyor

Askeri helikopterle Elazığ Fethi Sekin Şehir Hastanesi'ne sevk edilen avukat Arif Yıldız'ın hastanede kalbinin durduğu ve doktorların müdahalesiyle tekrar çalıştırıldığı belirtildi. 

Yıldız'ın hayati tehlikesi sürerken, Ağır Ceza Hâkimi Emre Küçükbaşol ile Tunceli Cumhuriyet Savcısı Ferhat Akıl'ın durumlarının iyi olduğu ve tedavilerinin sürdüğü kaydedildi. 

Tunceli Barosu Başkanı Kenan Çetin, avukat Arif Yıldız'la ilgili, 'Arkadaşımızın hayati tehlikesi devam ediyor. İnanıyoruz iyi olacak ve sağlığına kavuşacak' dedi.

Korumaları yanlarında değilmiş

Korumaları yanlarında değilmiş

Halk TV'den Ferit Demir'in aktardığına göre Mahkeme Başkanı Küçükbaşol ile Cumhuriyet savcı Akıl'a yakın koruma tahsis edildiği ancak her iki ismin de kaza sırasında yanlarında yakın korumalarının bulunmadığı tespit edildi.

Tunceli’de 2012 yılında Ovacık Cumhuriyet Savcısı Murat Uzun’un lojmandan çıkarken PKK’lılar tarafından şehit edilmesinden sonra ilde görevli bütün hâkim ve savcılara yakın koruma polisi tahsis edilmişti. Savcı ve hâkimin koruma olmadan il merkezinden ilçe merkezlerine gidişlerine izin verilmiyor.

Halk TV'nin görüşünü aldığı üst düzey askeri yetkili, mahkeme başkanı ile cumhuriyet savcısının yola çıkmadan önce jandarma ekiplerine bilgi vermesi ve yolda güvenlik önlemlerinin alınması gerektiğini belirtti.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
45
18
13
3
2
1
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın