Görüş Bildir
Haberler
Ramazanda Öğrencilerin Cüzdanlarıyla Dostluk Köprüleri Kuracak 15 Makarna Tarifi

Ramazanda Öğrencilerin Cüzdanlarıyla Dostluk Köprüleri Kuracak 15 Makarna Tarifi

mignon
20.06.2015 - 21:41 Son Güncelleme: 20.06.2015 - 21:49

Öğrenci evlerinin en güzel yemeği hepimizin de bildiği MAKARNA! Bir öğrencinin resmi yemeği hem yapması basit hem tadı güzel hem de ucuz eh daha ne olsun! İşte size 15 süper makarna tarifi afiyet olsun! 🍝

1. Peynirli Makarna!

1. Peynirli Makarna!

İster beyaz peynir varsa kıyıda köşede kalmış biraz kaşarla enfes makarnalara imza atabilirsiniz. Evde varsa biraz maydanoz, pul biber ile renklendirin derim ben.

2. Mamamia Kıymalı Makarna!

2. Mamamia Kıymalı Makarna!

Buzdolabınızda aileden yeni gelmiş bir an önce tüketilmesi gereken kıymanız varsa hiiiç köfte yaparak heba etmeyin hemen kıymalı bir sos hazırlayın. Soğan/sarımsağı biraz pembeleştirin ve içerisine kıymaları katın sonrası evdeki malzemelere kalmış biraz domates ya da salça ve tuz ile harikalar yaratmak dakikalardan daha az sürecek.

3. Yumurtalı Makarna

3. Yumurtalı Makarna

Makarnalar arasında en doyurucu ve en basit olanı hiç şüphesiz. Yumurta ve makarna öğrencinin en yakın iki arkadaşı bir araya gelince de bir güzel olurlar ki sormayın. İster haşlanmış yumurta ister çırpılmış yumurtayı makarna üzerine sos yapabilirsiniz.

4. Yoğurtlu Makarna 🍶

4. Yoğurtlu Makarna 🍶

O suyun içinde yüzen zavallı yoğurt güzel bir makarna sosu olabilir emin olun! Yoğurdu iyice çırpın içine biraz tuz varsa pul biber ve nane ekleyin ve makarnanın üzerine gezdirin.

5. Domatesli Makarna

5. Domatesli Makarna

Evde domates var ama doyurucu yemek arıyorsanız işte tam sizlik bir makarna sosu. Biraz soğan ve sarımsağı kavurup içine domates doğrayın biraz pişirip makarnaya ekleyin. Hatta varsa üzerine biraz peynir ve karabiberle efsaneye imza atabilirsiniz.

6. Salçalı Makarna

6. Salçalı Makarna
tinypic.com

Öğrenci evinde domates ne arar canım diyenlere özel salçalı makarna. Makarnayı kenara aldığınızda boşta kalan tencereye biraz yağ, salça, tuz ve suyu alın pişirin sos kıvamına gelince üzerine makarnaları ekleyin.

7. Patatesli Makarna

7. Patatesli Makarna

Bir diğer öğrenci vazgeçilmezi patatestir. Patatesli olan her şey kabulümüzdür. Nişastalı yiyecekler en yakın dostumuzdur mottosu ile patatesli makarna yapabilirsiniz. Biraz soğan kavurun ve içine haşlanmış patatesleri atın biraz salça ekleyin ve kavurun. İçine tuz eklemeyi ihmal etmeyin.

8. Ispanaklı Makarna

8. Ispanaklı Makarna

Amaan evde ıspanak ne gezer demeden önce bir buzdolabına bakın önceden gelen anne kesinlikle sağlıklı bir şeyler bırakmıştır dolaba. Biraz soğan ve sarımsak ile ıspanağı kavurun varsa bir kaç domates doğrayın makarnanın üzerine enfes bir lezzet yaratın.

9. Kremalı Makarna

9. Kremalı Makarna

Öğrenci evinize misafir geldiğinde ucuz ama sofistike yemek yapmak isterseniz işte size fırsat! Kremayı ocakta biraz ısıtın içine tuz varsa biraz peynir katın suyunu süzdüğünüz makarnayı kremanın içine atın ve 2 dakika daha pişirin herkes bayılacak.

10. Ay başı lezzeti: Tavuklu Makarna

10. Ay başı lezzeti: Tavuklu Makarna

Ayın 7'sinde kredi ya da burslar yattığında kendinize ziyafet çekebilirsiniz. Sevdiğiniz bir tavuk çeşidini (göğüs/ bütün tavuk/ but) alıp tencereye koyun üstlerini geçecek kadar su, kırmızı biber, tuz nane koyup kaynatın.  Tavuk suyunu çorba yapmak için bir kenara ayırın. Haşladığınız tavukları tavaya alın biraz yağ, biber, tuz ile soteleyin. Evde krema, salça ya da sebze var ise içine katabilirsiniz.

*Tavuk suyu ile en kolay ve doyurucu çorba tavuk suyuna şehriye çorbasıdır.

11. Ton Balıklı Makarna

11. Ton Balıklı Makarna

Bir paket ton balığı ile dünyanın en proteinli makarnasını yapabilirsiniz. İsterseniz ton balığını soğan ve salça ile soteleyin. Ya da mayonez limon ve sarımsakla karıştırın. Hiçbiri olmaz ise ton balığını direk makarnanın üzerine koyup afiyetle yiyebilirsiniz.

12. Sosisli Makarna

12. Sosisli Makarna

En eğlenceli makarna olarak öğrenci evine damgasını vurmuştur. Biraz sosisi küçük parçalara bölün ve bir kaç çubuk makarnayı içinden geçirip haşlayın. Sade hali de yeterince güzel olan makarnaya ufak bir salça dokunuşu da efsane oluyor.

13. Havuçlu Makarna

13. Havuçlu Makarna

Buzdolabında büzüşmüş iki havuç o sizee siz onaaa bakıyorsunuz. İşte tam o anda havuçları minik minik doğrayın ya da rendeleyin. Biraz sarımsak ve yağ ile soteleyin üzerine biraz tuz ve biber koyun. Makarna ile birleşince tadına doyum olmayacak!

14. Patlıcan karnıyarık olmazsa makarnada olur Patlıcanlı Makarna

14. Patlıcan karnıyarık olmazsa makarnada olur Patlıcanlı Makarna

Ahh o annenizin karnıyarığı burnunuzda türüyor değil mi? Evet size karnıyarık tarifi vermeyi sizin de yapmayı başarabilmenizi çok isterdim ama biraz imkansız galiba. 😝 Bu yüzden patlıcanları alacalı şekilde soyun ve minik minik doğrayın. Çok az sıvı yağda kızartın. Ardından biraz soğan, salça varsa domates ile patlıcanları soteleyin. Tuz ve biber eklemeyi unumayın.

15. Ketçap/Mayonezli Makarna

15. Ketçap/Mayonezli Makarna

Hiç mi bir şey bulamadınız öğrenci buzdolabında hiçbir şey olmasa ketçap mayonez arkadaşlar vardır makarnanızı harika bir hale getirmek için başka neye ihtiyaç duyabilirsiniz ki..

Bonus: Sade Makarna

Bonus: Sade Makarna

Hiçbir şey yoksa sade makarna bile yeter! 

*Ve menüyü 15 gün sonunda tekrar başa sarmanız dileğiyle 😁

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
35
15
8
6
3
1
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Orhun Yiğit

sade , salçalı , ketçap mayonezli, yoğurtlu makarnadan baska yenmez. cünkü diğerlerinin mazemeleri makarnadan 4 kat daha paahalı makarna yicemize döner fl... Devamını Gör

Azra

oruç oruç pişmemiş makarnayı bile yiyecek haldeyim ayy acıktım bee pişmemiş makarna deyince nede güzel olurdu böyle kıtır kıtır offf

Esmanur Çelik

sosisli makarna çok güzel ancak birazcık yağlı oluyor ama eğer sosisi makarnanın içine atmak istemiyosanız bir tavada pişirin ondan sonra üzerine koyun öyle ... Devamını Gör