Görüş Bildir
Haberler
Mobil Telefonunuzu Portatif Bir Film Stüdyosuna Çevirecek Bu Uygulamalarla Kendi Filminizi Çekin!

Mobil Telefonunuzu Portatif Bir Film Stüdyosuna Çevirecek Bu Uygulamalarla Kendi Filminizi Çekin!

Artık herkes cebinde bir film stüdyosu taşıyor dedik durduk fakat bu stüdyonun bir de kamera arkası olması gerektiğini kimse bize söylemedi. Videolar çektik, düzenlemeler olmadan hepsi çıplak kaldı. Kolları sıvamanın zamanı geldi, özenle seçtiğimiz bu uygulamalarla prodüksiyonun şahı değil şahbazı olmaya hazır olun!

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. LapseIt

1. LapseIt

Hızını alamayanların tercihi LapseIt videoları hızlandırılmış halde düzenlerken yavaş çekim videolar oluşturmaya da yarıyor. Basit bir hızlandırma/yavaşlatma uygulaması değil, işini hem hızlı hem de kusursuz gerçekleştiriyor.

Pro versiyonunda kimi farklar olsa da temelde LapseIt'le düzenlenen bir video onun farkını görmeye yeter.

2. Adobe Premiere Clip

2. Adobe Premiere Clip

Bu uygulama bir otomobil olsaydı arka camında 'Profesyonel gibi hissetmek isteyenlere...' yazardı. Video düzenleme için kesme, kırpma, yazı ekleme gibi temel işlevleri en iyi şekilde yapan uygulama sade arayüzüyle kullanıcısına kendini sevdiriyor.

Adobe Premiere Clip için uygulamanın sadeliği ve şık yapısına yakışan bir de kullanım kılavuzu var.

3. Quik

3. Quik

Kısa sürede sevdiklerinizle yahut sosyal medyada paylaşabileceğiniz videolar oluşturmanın anahtarı Quik'i indireceğiniz bu iOS ya da bu Android versiyon linklerinde saklı. Fotoğraflarınız, videolarınız ve bunlara eşlik etmesini istediğiniz müzikleri ona verin, o da müzik ve görüntüleri otomatik senkronize etme özelliğiyle sizi şaşırtsın.

İçeriğin Devamı Aşağıda

GoPro videolarını düzenlemek için ortaya çıksa da her keseye uyan Quik'i yakından tanıyalım.

4. Vizmato

4. Vizmato

Hayatımıza renk katacak filtreler Vizmato'nun ellerinde. Yaratıcı filtreler, temalar ve görsel efektlerle videolarınızı yüksek kalitede düzenlemeye imkan veren nadir uygulamalardan biri.

Vizmato'nun renklerini tanımaya bu videodan başlamalı!

5. Magisto

5. Magisto

Seçimlerimizin hepsinde olduğu gibi bunda da kolaylığa sırtımızı dayadık. Magisto kesip birleştirmeyi iyi yapsa da onu bu listeye dahil eden özelliği uzun videolarda seçmeye kıyamadığınız kısımlara sizin adınıza kıyması: Videoların en hareketli bölümlerini seçip ayıklayarak yeni bir video oluşturabiliyor.

İşin size değil Magisto'ya düştüğü bu tanıtım az adımda çok şey başarmanın yolunu anlatıyor.

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. WeVideo

6. WeVideo

WeVideo'nun gönlümüzdeki yeri onun hem mobil cihazlarda hem de masaüstü bilgisayarlarımızda bulut tabanıyla kullanılabiliyor olması. Ayrıca özel efektlerle zenginleştirdiğimiz videolarımızın türlü mecralarda paylaşıldığı arayüzü de fazlasıyla başarılı seçeneklere sahip.

WeVideo'ya ve stüdyosundaki imkanlarına biraz daha yakınlaşalım.

7. Filmic Pro

7. Filmic Pro

Öncelikle soruyoruz, hangi başarılı sinema filmi bedavaya çekilmiş? Emek varsa o emeğin bir karşılığı olmalı ve Filmic Pro parasının karşılığını sonuna dek veriyor. Video düzenlemenin yanında onun en kuvvetli yanı film çekebilecek kalitede çekim ve düzenleme ortamı sağlaması.

Fazla söze gerek yok, iPhone 5S ve Filmic Pro kullanarak çekilen 2015 yapımı filmin fragmanı durumu özetliyor.

8. iMovie (iOS)

8. iMovie (iOS)

Başarıyı uzaklarda aramayın, eğer iOS kullanıcısıysanız. (Android kullanıcıları bir sonraki maddede iMovie'nin muadiliyle tanışabilir.) iMovie farklı uygulamaların işleyişlerine alışmaya çalışmadan videoları düzenlemek ve kolajlar oluşturmak için tüm imkanları bize sunuyor, tek problemi yükledikten sonra ağır misafir gelmiş gibi hissettiren boyutu.

İçeriğin Devamı Aşağıda

9. PowerDirector

9. PowerDirector

Android için bir resmi düzenleyiciden bahsedemiyoruz fakat sunduğu her şeyin en iyisini sağlama iddiasında olan PowerDirector4K video düzenleme ve kaydına imkan vererek çıtayı hayli yükseltiyor. Yavaş çekim video düzenlemeleri, filtreler ve temel düzenlemeleri üst kailtede gerçekleştiren uygulama Android için en

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
29
6
4
1
1
1
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
ken takabayashi

en ne? #9 da cümle yarım kalmış.liste çok güzel ellerinize sağlık