Görüş Bildir
Haberler
Korku Filmi Olmasalar da Seyirciyi Gerim Gerim Germekte Üstüne Olmayan En İyi Filmler

Korku Filmi Olmasalar da Seyirciyi Gerim Gerim Germekte Üstüne Olmayan En İyi Filmler

Merhabalar. Sinemada heyecan ve korku duygusu sadece korku türündeki filmlere özgü bir şey değildir. Yönetmenler seyirciyi şaşırtmak ya da korkutmak için pek çok alışılmadık yöntem kullanır. Bu içerikte türü korku olmasa da izleyeni ürperten, gece uykularına giren ve uzun zaman hafızasından silemeyeceği filmleri listeledim.

İyi seyirler dilerim.

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Pan's Labyrinth (2006)

1. Pan's Labyrinth (2006)

1944'ün Falangist İspanya'sında, sadist bir ordu subayının kitap düşkünü genç üvey kızı, ürkütücü ama büyüleyici bir fantezi dünyasına kaçar. Del Toro'nun filmi korku filmi olmasa da zaman zaman  ürkütücü olabiliyor ve izleyicide korku ve gerilim yaratabiliyor.

Yönetmen: Guillermo del Toro

Oyuncular: Ivana Baquero, Ariadna Gil, Sergi López

2. The Assistant (2019)

2. The Assistant (2019)

Film, güçlü bir yöneticinin asistanının hayatındaki bir güne odaklanıyor. Jane ofiste günlük rutinini takip ederken giderek kariyerini ve kendini tehdit eden sinsi tacizin daha fazla farkına varır. Yaşadıklarını insan kaynaklarına bildirmek istediğinde ise uğursuz bir kabusun ortasında kalır.

Yönetmen: Kitty Green

Oyuncular: Julia Garner, Owen Holland, Jon Orsini

3. Prisoners (2013)

3. Prisoners (2013)

Keller Dover'ın kızı ve arkadaşı kaybolunca, polis birden fazla ipucunun peşine düşer ve baskı artarken Keller Dover meseleyi kendi eline alır. Filmde Gyllenhaal, kayıp bir kızı ve onun arkadaşını arayan bir dedektifi oynuyor.

Yönetmen: Denis Villeneuve

Oyuncular: Hugh Jackman, Jake Gyllenhaal, Viola Davis

4. Come and See (1985)

4. Come and See (1985)

Eski bir tüfek bulan genç bir çocuk, acımasız Alman kuvvetlerine karşı Sovyet direniş hareketine katılır ve 2. Dünya Savaşı'nın dehşetini yaşar. Beyaz Rusya'nın Nazi işgaline uğradığı dönemde geçen filmde savaşın ve diktatörlüğün korkunç yönü izleyicilere aktarılıyor.

Yönetmen: Elem Klimov

Oyuncular: Aleksey Kravchenko, Olga Mironova, Liubomiras Laucevicius

5. Requiem for a Dream (2000)

5. Requiem for a Dream (2000)

Uyuşturucu, seks ve yıkıma dair bu dokunaklı ve acıklı hikayede her biri kendi değerli hayalleri ve özlemleri olan dört Coney Adası sakininin rahatsız edici yaşamlarının içine giriyoruz. Bu modern trajedinin ana temaları bağımlılık, yoksulluk, onaylanma arzusu ve kimlik kaybıdır.

Yönetmen: Darren Aronofsky

Oyuncular: Ellen Burstyn, Jared Leto, Jennifer Connelly

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Changeling (2008)

6. Changeling (2008)

Angelina Jolie'nin canlandırdığı kederli bir anne olan  Christine Collins'e oğlu kaybolup bulunduğunda yanlış çocuk iade edilir. Christine'in yetkililere karşı protestoları onu bir kabustan kabusa sürükler. Film izleyicinin sisteme güvenmemesine ve paranoyak olmasına neden olur. Gerçek olaylara dayanan film, adaletin hatasına uğrayan kadının psikolojisinin bozulmasını ürkütücü bir şekilde anlatır.

Yönetmen: Clint Eastwood

Oyuncular: Angelina Jolie, Colm Feore, Amy Ryan

7. Nightcrawler (2014)

7. Nightcrawler (2014)

Çaresiz bir dolandırıcı olan Louis Bloom, Los Angeles suç gazeteciliği dünyasına girdiğinde, kendi hikayesinin yıldızı olmak için gözlemci ile katılımcı arasındaki çizgiyi bulanıklaştırır.

Yönetmen: Dan Gilroy

Oyuncular: Jake Gyllenhaal, Rene Russo, Bill Paxton

8. Candy (2006)

8. Candy (2006)

Bir şair, bohem yaşam tarzına ve eroin sevgisine sahip bir sanat öğrencisine aşık olur. Uyuşturucuya bağlı oldukları kadar birbirlerine de bağlı olan ilişkileri, unutulma, kendini yok etme ve çaresizlik durumları arasında gidip gelir.

Yönetmen: Neil Armfield

Oyuncular: Heath Ledger, Abbie Cornish, Geoffrey Rush

9. Zodiac (2007)

9. Zodiac (2007)

1968 ile 1983 yılları arasında, San Franciscolu bir karikatürist, Kuzey Kaliforniya'yı bir cinayet serisiyle korkuya sürükleyen ve kimliği belirsiz bir kişi olan Zodiac Killer'ın izini sürmeye takıntılı amatör bir dedektif olur. Filmde üç adamın katilin peşine düşmesini heyecan ve korku içinde takip ediyoruz.

Yönetmen: David Fincher

Oyuncular: Jake Gyllenhaal, Robert Downey Jr., Mark Ruffalo

10. Enemy (2013)

10. Enemy (2013)

Bir adam, tıpatıp aynısını bir filmde gördükten sonra onu bulmaya çalışır. Film, gotik korkunun geleneksel unsurlarını taşır. Gyllenhaal, bu filmde iki rol oynayarak çifte görev yapıyor ve iki adam birbirlerinin hayatlarına karıştıkça işler daha da karmaşık ve uğursuz bir hal alıyor.

Yönetmen: Denis Villeneuve

Oyuncular: Jake Gyllenhaal, Mélanie Laurent, Sarah Gadon

İçeriğin Devamı Aşağıda

11. Old Boy (2003)

11. Old Boy (2003)

Oh Dae-Su, kaçırılıp on beş yıl hapsedildikten sonra serbest bırakılır. Ancak beş gün içinde kendisini tutsak eden kişiyi bulması gerektiğini öğrenir. Filmde ilginç set tasarımı, hapishanenin distopik ürkütücülüğü ve köhne bir motel odası oldukça sarsıcıdır. 

Yönetmen: Park Chan-wook

Oyuncular: Choi Min-sik, Yoo Ji-tae, Kang Hye-jeong

12. Uncut Gems (2019)

12. Uncut Gems (2019)

New York'ta hızlı konuşan bir kuyumcu, borçları artarken ve öfkeli koleksiyonerler peşinde koşarken ayakta ve hayatta kalma umuduyla her şeyi riske atar. Bu filmi son birkaç yılın korku türünde olmayıp korkunç yapan şey gerilimidir.

Yönetmen: Benny Safdie, Josh Safdie

Oyuncular: Adam Sandler, Julia Fox, Idina Menzel

13. Willy Wonka & the Chocolate Factory (1971)

13. Willy Wonka & the Chocolate Factory (1971)

Fakir ama umutlu bir çocuk, kendisini Willy Wonka'nın gizemli çikolata fabrikasında bir tura çıkaracak olan, herkesin elde etmeyi çok istediği beş altın biletten birini arar. Filmin korku türünde olmadan korkunç filmler arasında olmasına neden olan da çocuklar için gerçekten ürkütücü sahneleri olmasıdır.

Yönetmen: Mel Stuart

Oyuncular: Gene Wilder, Jack Albertson, Peter Ostrum

14. Nightmare Alley (2021)

14. Nightmare Alley (2021)

Düşük rütbeli bir karnaval işçisiyken psişik anlamda yükselmeye çalışan bir dolandırıcı, onu ifşa etmeye kararlı bir psikologun zekasıyla karşı karşıya kalır. Film, egosunun hayatındaki her şeyi mahvetmesine izin vermeden önce en dipten başlayıp zirveye ulaşmak için mücadele eden bir adamın düşüşünü rahatsız edici ve ürkütücü şekilde ele alıyor.

Yönetmen: Guillermo del Toro

Oyuncular: Bradley Cooper, Cate Blanchett, Toni Collette

15. Return To Oz (1985)

15. Return To Oz (1985)

Gizemli bir kız tarafından psikiyatrik bir deneyden kurtarılan Dorothy, kibirli bir cadı ve Nome King büyülü diyarı güzelleştiren her şeyi yok ettiğinde Oz'a geri çağrılır. Dorothy'nin Oz'a ikinci yolculuğu çığlık atan kopmuş kafaları, müthiş Nome King'i ve tabii ki kötü şöhretli Wheelers'ı içeren anlarla başlar.

Yönetmen: Walter Murch

Oyuncular: Fairuza Balk, Nicol Williamson, Jean Marsh

İçeriğin Devamı Aşağıda

16. Jumanji (1995)

16. Jumanji (1995)

İki çocuk büyülü bir masa oyununu bulup oynadığında, on yıllardır içinde hapsolmuş bir adamı ve sadece oyunu bitirerek durdurulabilecek bir dizi tehlikeyi serbest bırakırlar. Alan Parrish, masa oyunu aracılığıyla korkunç bir şekilde orman dünyasının içine çekilen bir adamdır ve Robin Williams tarafından canlandırılan Alan'ın dünyası korku vericidir.

Yönetmen: Joe Johnston

Oyuncular: Robin Williams, Kirsten Dunst, Bonnie Hunt

17. The Never Ending Story (1984)

17. The Never Ending Story (1984)

Sorunlu bir çocuk, gizemli bir kitabın sayfaları aracılığıyla harikulade bir fantezi dünyasına dalar. Filmde, metafizik düşman The Nothing, büyülü Fantasia diyarını alt etmekle tehdit ediyor. Film, kurda benzeyen G'Mork'un The Nothing'in gücünün kaynağını sinsice ifşa etmesi gibi sahnelerle birçok çocuğu varoluşçulukla tanıştırmıştır.

Yönetmen: Wolfgang Petersen

Oyuncular: Noah Hathaway, Barret Oliver, Tami Stronach

18. We Need To Talk About Kevin (2011)

18. We Need To Talk About Kevin (2011)

Kevin'in annesi, Kevin büyüdükçe söylediği ve tehlikeli şekilde yaptığı şeylere rağmen, tuhaf çocuğunu sevmekte zorlanır. Ancak Kevin bu korkunç şeyleri yapmaya daha yeni başlamıştır ve son perdesi kimsenin hayal bile edemeyeceği kadar büyük olur.

Yönetmen: Lynne Ramsay

Oyuncular: Tilda Swinton, John C. Reilly, Ezra Miller

19. One Hour Photo (2002)

19. One Hour Photo (2002)

Akli dengesi yerinde olmayan bir fotoğraf geliştirici, üst orta sınıf bir aileyi hedef alır ve onlara olan takıntısı, onların hayal bile edemeyeceği kadar hasta ve rahatsız edici hale gelir.

Yönetmen: Mark Romanek

Oyuncular: Robin Williams, Connie Nielsen, Michael Vartan

20. Schindler's List (1993)

20. Schindler's List (1993)

İkinci Dünya Savaşı sırasında Alman işgali altındaki Polonya'da sanayici Oskar Schindler, Naziler tarafından zulme tanık olduktan sonra yavaş yavaş Yahudi iş gücü için endişelenmeye başlar. Yönetmen Steven Spielberg ve görüntü yönetmeni Janusz Kamiński, filmi bir belgesele benzer bir zamansızlık ve gerçekçilik duygusu elde etmek için siyah beyaz çekti. Bu da filmi kurgudan çıkarıp daha korkunç yaptı.

Yönetmen: Steven Spielberg

Oyuncular: Liam Neeson, Ralph Fiennes, Ben Kingsley

İçeriğin Devamı Aşağıda

Siz bu filmlerden hangilerini izlediniz? Yorumlarınızı bekliyorum.

Bunlar da İlgini Çekebilir

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
3
1
1
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Filizim

jumanji yılına göre çok iyi film. şimdinin teknolojisiyle çekilen muadilleri bu kadar iyi değil.