Görüş Bildir
Haberler
Kesinlikle Denemeye Değer: Mutlaka Oynamanız Gereken 13 Hayatta Kalma Oyunu

Kesinlikle Denemeye Değer: Mutlaka Oynamanız Gereken 13 Hayatta Kalma Oyunu

Tugberk EVRAN
27.10.2021 - 16:27

Minecraft'ın tanınırlığıyla iyice ortaya çıkan hayatta kalma türünün tarihi esasen 2000'li yılların öncesine kadar uzanıyor. 2010 sonrasında ortaya çıkan kaliteli hayatta kalma türündeki oyunlar, türe karşı yönelimi arttırdı ve günümüzde çok sayıda bu türde oyunu çıkmaya başladı. Aşağıda son zamanlarda çıkan, oynanmaya değer en iyi 13 hayatta kalma oyununu listeledik.

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Valheim

1. Valheim

Oyuncuların ve eleştirmenlerin memnun kaldığı Valheim bize tek ya da arkadaşlarımızla birlikte aynı dünyada keşif yapabilme imkanı sunuyor. Viking kültürünü işleyen oyun, devasa haritasında bizlere bolca çeşitlilik sunuyor.

2. Frostpunk

2. Frostpunk

This War Of Mine'ın geliştiricisi olan Polonya merkezli 11 Bit Studios'ın çıkarttığı Frostpunk oyununda güneşten mahrum kalan bir dünyada bir grup insanı yönetiyoruz. Oyun bize yalnızca kaynak toplattırmıyor, birtakım kararlar alma şansı da tanıyor, bu kararlar doğrultusunda da oyun her seferinde farklı bir biçimde işleniyor.

3. The Forest

3. The Forest

Hayatta kalma türünün en popüler oyunlarından birisi olarak görülen The Forest, çıktığı 2014 yılından günümüze kadar kendine has yapısını korumayı başarmıştır. İçinde bulunduğumuz uçağın bir adaya düşmesiyle başlayan serüven, adayı keşfederken ki merak ve senaryonun ilginçliği oyunu oynanılabilir kılıyor.

4. Raft

4. Raft

Hayatta kalma oyunlarının klasikleşmiş kalıplarından çıkıp, bizi ormanda ya da bir adada başlatmaktansa devasa bir okyanusun ortasına bırakıp birtakım şeylere karşı hayatta kalmamızı bekleyen Raft, yine alışılagelmemiş materyallerle craft yapmamıza olanak sağlıyor.

5. No Man's Sky

5. No Man's Sky

18 trilyondan fazla gezegeni keşfetme imkanı sunması kulağa hoş gelse de bu durum 18 trilyondan fazla tehlikeyle karşı karşıya kalabileceğimiz anlamına geliyor. Bu çok kompleks yapı içerisinde kendimizi geliştirip çevresel etmenlere karşı hayatta kalmaya çalışıyoruz.

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Subnautica

6. Subnautica

2014 yılından 2018 yılına kadar yoğun bir geliştirme periyodunda olan Subnautica, bizlere su altını keşfetme ve burada hayatta kalma fırsatı tanıyor.

7. ARK: Survival Evolved

7. ARK: Survival Evolved

Mevcut survival oyunları arasında oldukça ilginç bir yapıya sahip olan Ark: Survival Evolved, 2017 yılından günümüze kadar popülerliğini korumayı başarmıştır. Bir adada uyanıp, silahlar üretip, başımızı sokabilecek bir yapı inşa edip Ark'ın acayip dünyasında hayatta kalmaya çalışırken, birbirinden akıcı maceraların ortasında kendimizi buluyoruz.

8. Stranded Deep

8. Stranded Deep

Uçak kazasından kurtulan karakterimizle Pasifik Okyanusu'nda bulunan resiften resife, adadan adaya koşturup çeşitli materyalleri keşfedip bu devasa okyanusta hayatta kalmaya çalışıyoruz. T. Hanks'in oynadığı Cast Away filmine göndermeler yapan oyunda, Hanks'in filmdeki Wilson'ı oyunda karşımıza Wollie olarak çıkıyor.

9. The Long Dark

9. The Long Dark

Kanada'nın soğuklarını iliklerimize kadar hissettiğimiz, yer yer sakinleştirici atmosferinde kaybolduğumuz, yer yer aksiyonun dibine vurduğumuz The Long Dark'ı hala denemediyseniz kesinlikle bir şans vermelisiniz.

10. Grounded

10. Grounded

Neredeyse Karınca Z izleyen herkes kendisini o devasa dünyada hayal etmiştir. Grounded bize o hayalleri deneyimleme imkanı sunuyor. Oyunun hayatta kalma mekanikleri aynı olsa da bunu işleyiş biçimi oldukça farklı, örneğin bir ağaçtan değil de çimenden ya da yapraktan bir şeyler yapmaya çalışıyoruz, bu farklılıkta oyunu sürdürülebilir kılıyor.

İçeriğin Devamı Aşağıda

11. Rust

11. Rust

Çıktığı günden günümüze kadar büyük bir ilgi toplayan ve popülerliği katlanarak artan Rust, hem çok çeşitlilik barındırması hem de sürekli bir macera içinde olmamızı sağlamasından dolayı popülerliğini uzun yıllar sürdürecek gibi görünüyor.

12. Green Hell

12. Green Hell

Amazon Yağmur Ormanlarında gözlerimizi açıyoruz ve bir bilinmezliğin ortasında kendimizi buluyoruz. Her hayatta kalma oyununda olan fizyolojik durumumuza ek olarak psikolojik durumumuzu da kontrol etmemiz gerekiyor, gerçekçi birtakım ögelerle birlikte bu tepeden tırnağa gariplikle dolu ormanda hayatta kalmayı deneyimlemek oldukça tatmin edici.

13. Don't Starve

13. Don't Starve

Oyun bizlere bolca çeşitlilik sunmakla birlikte minimum bilgiyle maksimum efor göstererek hayatta kalmaya zorluyor. Olabildiğince çok gün hayatta kalıp, oyunun farklı atmosferinin zorluğuna ek olarak birtakım psikolojik ve fizyolojik durumlarla mücadele ediyoruz.

İlginizi Çekebilir

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
26
10
7
6
4
3
3
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Arzu Dinç

Astroneer düşman yok ama nefessizlik başa bela ve Subnautica ikisini unutmuşsunuz

Arzu Dinç

Subnautica Blow Zero olacak o

Talha Şahin

Ark çok güzel efsane oyun. 250 500 GB arası yer kaplıyor. En kötü yanı sürekli oyundan atılyor veya PC kapanıyor reset felan atıyor. SSD düşmanı bir oyun