Görüş Bildir
Haberler
Kalabalık Yerlerde Tatil Yapmayı Sevmeyenler İçin Rehber Niteliğinde 10 Tatil Önerisi

etiket Kalabalık Yerlerde Tatil Yapmayı Sevmeyenler İçin Rehber Niteliğinde 10 Tatil Önerisi

Zamanın hızlı akışı, yoğun tempo, bol gürültü insanı aşırı yorar... Tüm bunlardan uzaklaşarak içinize dönmeniz, doğa ile bağlantı kurmanız, düşüncelerinize odaklanıp yaratıcılığınızı geliştirmeniz mümkün. Aynı zamanda sakin ve sessiz ortamlar stresten uzaklaşmayı, dinlenmeyi, yenilenmeyi beraberinde getirir. Gelin, sessiz ve sakin tatil nasıl yapılır birlikte bakalım!

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Temiz havanın ve sessizliğin hüküm sürdüğü yaylalara gidebilirsiniz.

Hem yaz hem de kışın yaylalara çıkarak keyif yapabilirsiniz. Gittiğiniz bölgenin yerel lezzetlerinden tatma imkanınızın yanı sıra uzun ve tatlı yürüşler yapabilirsiniz. Araba seslerinin olmadığı, doğanın şarkısının net bir şekilde duyduğunuz huzur dolu anlar sizi yaylalarda bekliyor!

2. Yanınızda yetkin biri ile doğa yürüyüşü yapabilirsiniz.

Doğa yürüyüşü kaslarınızın çalışmasını, eklemlerin esnekliğinin artmasını sağlar. Bunun yanı sıra stres hormonlarının azalmasını sağlayarak ruh halinizi iyileştirir. Yeşilliğin vermiş olduğu huzur sayesinde yorgunluğunuz azalır ve aklınızda dönüp duran sesler susar.

3. Yıldızları gözlemleyerek huzuru tadabilirsiniz.

Şehir ışıkları ve hava kirliliği yüzünden yıldızları göremiyoruz. Karanlık ve tertemiz bir gökyüzünün altında yıldızları izleyebilirsiniz. Gökyüzü gözlem alanlarına ya da uzak köylere giderek kendinize romantik bir ortam yarabilirsiniz.

4. Deniz altını keşfetmek için dalış yapabilirsiniz.

Karada çok ses var, biraz denizde takılıp rahatlamak istiyorum diyorsanız Akdeniz ve Ege sahillerinde bulunan dalış noktalarına gidebilirsiniz. Renkli balıklarla ve mercanlarla dolu olan bu noktaların sizi etkileyeceğine eminim!

5. Yoga ve meditasyon kamplarına giderek rahatlayabilirsiniz.

Etrafınızda insan olsa bile kendinize yönelmenizi sağlayan bir aktivite ile kalabalıktan sıyrılabilirsiniz. Yapacağınız ritüellerin ya da hareketlerin ne işe yaradığını anlatan ve sizi güzel bir şekilde yönlendiren yetkin bir kişi ile huzur dolu anlar yaşayabilirsiniz.!

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Çiftlikte konaklayarak doğal yaşamla iç içe olabilirsiniz.

Bir süreliğine hayvan beslemek, toprakla ilgilenmek ve onların sağladığı doğal besinlerden yararlanmak... Yazması bile zihinsel olarak rahatlamayı sağlıyor. Temiz hava, etrafta koşuşturup fazla enerjini atabileceğin alanlar ve doğanın tatlı sesi! Hepsi bir araya gelince tatlı bir tatil ortaya çıkıyor.

7. Sahil kasabasında kalarak hem gezebilir hem de eğlenebilirsiniz.

Yaz aylarında kalabalıktan uzak sevimli bir sahil kasabasına gidebilirsiniz. Datça, Bozcaada gibi kasabalarda güneşin ve denizin tadını çıkarıp kafanızı dinleyebilirsiniz.

8. Kaplıcalara ve Termal Otellerde konaklayarak sağlığınıza sağlık katabilirsiniz.

Sessiz olmasının yanı sıra pamuk gibi hissetmenizi sağlayacak bir diğer tatil termal bölgelerin doğallığından yararlanmıştır! Afyon ve Pamukkale gibi termal bölgelere giderek vücudunuzu rahatlatabilirsiniz. Ama unutmayın, sahip olduğunuz bir hastalık var ise doktorunuza danışarak hareket etmelisiniz!

9. Safariye katılarak maceraya atılabilirsiniz.

Aksiyon sevenler buraya! Dinlenmek ve rahatlamak sadece dingin bir yaşam sürmek olmaz, aynı zamanda sizi heyecanlandıracak aktivitelere katılmak da huzurlu hissetmenizi sağlar. Daha az turist alan bölgeleri ziyaret eden safariler ile doğal güzellikleri keşfedebilirsiniz.

10. Nehir veya göl kenarında vakit geçirebilirsiniz.

Türkiye'nin göller bölgesine giderek sakin ve huzurlu bir tatil yaşayabilirsiniz. Doğa ile iç içe yaşayarak insanlardan soyutlanabilir ve güzelliklerin karşısında hayranlık duyabilirsiniz. Eminim bu duygular tatili unutulmaz kılacaktır!

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
3
2
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın