Görüş Bildir
Haberler
Atmosferiyle Bile Sizi Sarhoş Edebilecek İzmir'deki En İyi Şarap Evleri

Atmosferiyle Bile Sizi Sarhoş Edebilecek İzmir'deki En İyi Şarap Evleri

Sizde şehir hayatından yorulmuş ve biraz kafa dinlemek istiyorsunuz değil mi? Eğer şarap ve doğa ikilisini seviyorsanız bu içerik sizin için. Şarabınızı yudumlarken doğanın içinde huzur bulabileceğiniz İzmir'de bulunan şarap evlerini sizler için derledik. Özellikle bu şarap evlerinin birçoğu İzmir'in Urla ilçesinde yer alır. Urla'da üzüm üretimi ve şarapçılık uzun yıllardır yapılmasına rağmen en çok 1990'lı yıllarda popüler olmuştur. Günümüzde ki Urla Bağ Yolu'nun ise bu popülerlikle oluştuğunu söyleyebiliriz. İzmir'in cezbedici mimarisine ve bağlarına sahip doğa içindeki şaraphanelere hep birlikte bakalım.

1. Perdix Wines

1. Perdix Wines

Egenin eşsiz havasından ve doğallığından yararlanarak İzmir'in Urla ilçesinde rafine bir yaşam ve üzüm yetiştirerek organik hayata katılmak isteyen bir ailenin kurduğu işletmedir. Perdix Wines ismi, bölgedeki kekliklerin güzelliğinden etkilenerek Yunanca'da keklik anlamına gelen 'Perdix' kelimesinden gelmektedir.

Perdix Wines, şaraplarını tamamen doğal bir şekilde yetiştirdikleri üzümlerden elde ediyorlar. Kendi bağlarında organik bir şekilde üretim yapıyor olmaları şarapların çok daha lezzetli ve kaliteli olmasını sağlıyor. Ayrıca üretimlerinde birçok üzüm çeşidini kullanıyorlar. Bu üzüm çeşitleri; Cabernet Franc & Petit Verdot, Boğazkere, Pinot Noir, Sauvignon Blanc ve Bornova misketidir. Bu arada şunu da belirtmek isterim; şarap evinin cezbeden özel tasarımı da ayrıca gidip görmeye değer kılıyor.

Adres: Birgi, İzmir Çeşme Yolu No 14, 35430 Urla/İzmir

Ziyaretçi Yorumu: Süs havuzlarının içerisinde , kompak ve hoş bir mekan yapmışlar. Yemek 🥘 yanı sıra sadece şarap için de ziyaret edebilirsiniz 👌 ortam başarılı.. misket yada emir beyaz şarap tavsiyemdir ☀️

2. İkidenizarasi Winery

2. İkidenizarasi Winery

İkidenizarası Urla'nın Yağcılar köyünde bulunan bir şaraphanedir. Yağcılar iç göçler nedeniyle giderek yok olan köylerden biriyken İkidenizarası şarap evi buraya yeni bir nefes olmuş diyebiliriz. Aslında İkidenizarası'nın iki büyük amacı vardır; biri şarap üretimi diğeri ise Yağcılar Köyü'nü şaraphanesiyle ünlü kılmak.

İşletmeye gitmeden önce rezervasyon yapatırarak şarap tadımı yapmaya gidebilirsiniz. Tadımın yancıları olarak et ve peynir ikram edilmektedir. Bir gece konaklamak isterseniz de Yağcılar köyünde 6 odalı küçük bir otel bulunmaktadır burada konaklayabilirsiniz.

Adres: Yağcılar, 9029 Sokak No: 8 D:8A, 35430 Urla/İzmir

Ziyaretçi Yorumu: Üzüm bağlarının arasında yaratılmış çok hoş bir atmosfer; ilgili , sıcak ve kibar karşılamalar...Güzel bir şarabı sevdiklerinizle tatmak için sakin İzmir köşesi.

3. ÇAKIR Winery & Vineyards

3. ÇAKIR Winery & Vineyards

Urla bağ yolunda ambiyansıyla sizi mest edecek başka bir bağ evi Çakırdır.  Bu şarap evinin en güzel tarafı konaklama imkanı sunmasıdır. Bağ evinde konaklamanız için 4 oda vardır. Eğer buraya giderseniz tavsiyemiz bir gece kesinlikle konaklamanız. Üzüm bağları ile birlikte arkada rüzgar türbinlerini izlemek eminim size keyif verecektir. Gündüz şarap tadımınızı yapıp arkasından akşam yemeği ve ertesi gün kahvaltınızı yaparak sizin için huzurlu vakit geçirme adresi olabilir.

Adres: Kuşçular mh, 8036. Sk. No.54, 35430 Urla/İzmir

Ziyaretçi Yorumu: Son derece kibar bir çiftin ev sahipliği yaptığı işletme. Güleryüzlü çalışanlar ve son derece güzel şarapları var, üstelik heryere kargo da yapılıyormuş. İnanılmaz keyifliydi.

4. Urlice Vineyards

4. Urlice Vineyards

Urlice, genellikle yerel ve mevsimsel ürünlerle sunum ve menülerini oluşturan butik bir bağ evidir. Sessiz ve loş bir ortama sahip bu bağ evinde üretim, hasat ve restaurant aynı yerde bulunuyor. Ayrıca Urlice'de özel şarap tadımlarına da katılabilirsiniz. En popüler 4 çeşit şaraplarını sizler için derledik;

Cabernet Shiraz: Meyve ve baharat tadını alabileceğiniz bir kırmızı şarap çeşididir.

Cabernet Merlot: Eğer yumuşak içim seviyorsanız en doğru tercihiniz olabilir.

Cabernet Sauvignon: Tek tip üzümden üretilen Merlot'a göre daha yoğun tadı olan bir kırmızı şaraptır.

Chardonnay: Beyaz şarap seviyorsanız ideal bir tercih olabilir. Ayrıca bu bağ evine gitmeyi düşünüyorsanız özellikle hafta sonu için kesinlikle rezervasyon yaptırmalısınız.

 Adres: İçmeler, 1168. Sk. No:7, 35430 Urla/İzmir

Ziyaretçi Yorumu: Üzüm bağları arasında yemek yiyebileceğiniz bir yerdir şarap tadımı da yaptırmaktadırlar. Fiyatları da normaldir Temiz ve hijyenik bir mekandır önceden rezervasyon yaptırıp gitmeniz tavsiye edilir.

5. Usca Wines

5. Usca Wines

Yine Urla bağ yolunda bulunan Usca, doğasıyla ve mekanın naifliğiyle şarabınızı yudumlarken büyüleneceğiniz bir yer. Büyüleyen başka bir özelliği ise W. Shakespeare'in sonelerinden esinlenerek her bir şarap şişesinin sone numaralarıyla adlandırılmasıdır. Eğer edebiyat seviyorsanız sizcede mükemmel bir uyum değil mi?

Bağ evinde çeşitli etkinliklere de yer veriliyor. Şarap tadımları dışında bağ yürüyüşleri, şaraphane gezisi gibi etkinliklere katılma şansınız da var.

Adres: Kuşçular, 8033. Sk. No:1, 35437 Urla/İzmir

Ziyaretçi Yorumu: Şaraplar çok iyi, peynir ve şarküteri çeşitlerinden oluşan sunumları gayet başarılı, huzurluve sıcak bir ortam 👍👍👍

6. MMG Şarapçılık

6. MMG Şarapçılık

Marka adını tarihte ilk alkollü içki olan Met'ten alan MMG Şarapçılık Bornova Misketi, Cabarnet Sauvignon, Merlot, Syrah, Viognier, Kara Misket gibi üzümler üretmektedir. Şarap üretim alanına 'Şatomet' adı verilen bu kelimenin ilk 4 harfi şato şarapçılığına göndermedir. Ayrıca bu bağ evi, tadım salonları dışında yemekli organizasyonlar ve davetlere de ev sahipliği yapmaktadır. Manzara eşliğinde şarap tadımı yapabileceğiniz tatlı bir aile işletmesidir. En çok tavsiye edilen şarabı ise Bornova Misketi'dir.

Adres: No:40, Gödence Yolu Cd., 35430 Urla/İzmir

Ziyaretçi Yorumu: Şarap tadımınızı şöminenin yanında ve plaktan caz dinleyerek yapabileceğiz harika bir mekan.. Sahipleri güleryüzlü ve canayakın. Şarapları çok güzel. Mutlaka denemelisiniz:)

7. Nif Bağları ve Şaraphanesi

7. Nif Bağları ve Şaraphanesi

Sıradaki adres diğerlerinden farklı bir konumda yer alıyor. Nif bağları, İzmir'in Kemalpaşa ilçesine bağlı Bağyurdu Köyündedir. 

Mimarisi oldukça modern olan bu şaraphane dekorasyonunda oldukça sık yer verdiği Türk sanatçılarının eserleri ve nostaljik traktör koleksiyonu ile bu toprağa ve kültüre verdiği değeri göstermektedir. Uluslararası yarışmalarda ödül almış 21 tane şarapları olan Nif Bağları gastronomisiyle de ön plana çıkan bir bağ evi olarak görülmesi gereken şaraphaneler arasında yer alıyor.

Adres: Sarıceviz Mevkii, Yeni Mahalle No:25 D:2, Bağyurdu, 35743 Kemalpaşa/İzmir

Ziyaretçi Yorumu: peynirli pizzası, peynir tabağı ve Viognier şarabı ve her zamanki güler yüzlü çalışanlarıyla bizi yine harika ağırladılar😊🙏🏻❤️

8. Lucien Arkas Bağları - LA Mahzen

8. Lucien Arkas Bağları - LA Mahzen

İzmir'in Torbalı ilçesinde bulunan Lucien Arkas Bağları, 1.168 dönümlük bir arazide Türkiye'nin en büyük organik bağıdır. Lucien şarap evi, bağlarında Türkiye'de hiç yetiştirilmemiş 20'nin üstünde  şaraplık üzüm çeşidi bulunduruyor. Ayrıca eğer hijyen sizin için ekstra önemli ise Lucien; pandemi döneminde almış olduğu önlemler ve hijyenik koşullarla 'TSE Covid-19 Güvenli Üretim Belgesi' alan ilk şarap evidir. Doğanın içinde kadehinizi yudumlayacağınız güzel bir mekan olarak bu mahzeni listenize ekleyebilirsiniz. 

Adres: Kuşçuburun, Yazıbaşı sokak, Mimarbaşı Sinan Cd. No:88, 35860 Torbalı/İzmir

Ziyaretçi Yorumu: Beni burada bırakın! Çok huzurlu ve çok kaliteli mekan. Yemek ve mezeler enfes, istediğiniz şarabı deneyin hepsi birbirinden güzel. 

İlginizi çekebilecek diğer içerikler

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
11
4
2
1
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın