Görüş Bildir
Haberler
İzlemeyen Pişman Olur! Reddit Kullanıcılarına Göre 2021'in En İyi 10 Korku Filmi

İzlemeyen Pişman Olur! Reddit Kullanıcılarına Göre 2021'in En İyi 10 Korku Filmi

Beğendikleri filmler üzerine sosyal medya platformu Reddit'te düşüncelerini paylaşan kullanıcılar bu yılın korku dalında öne çıkan yapımlarını birbiriyle kıyasladı.

Bu tartışmalarda en çok ismi geçen ve beğenilen 10 yapımsa şu şekilde:

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Sessiz Bir Yer 2 (A Quiet Place Part II)

1. Sessiz Bir Yer 2 (A Quiet Place Part II)

Sessiz Bir Yer serisinin ilk filmi, Dünya üzerinde ses çıkaran herkesi avlayan bilinmeyen bir gücün insan ırkını yeryüzünden silmek üzere olmasını konu alıyordu. Bu kaos içerisinde 4 kişilik Abbott ailesine odaklanan filmde, aile hayatını sürdürmek için büyük bir sessizlik içinde yaşamak zorundaydı. Sessiz Bir Yer 2’de ise ilk tehlikeden kurtulan aile, aslında kurtulduklarının karşı karşıya oldukları tek tehlike olmadığını fark ediyor. Evin dışında onları bekleyen dehşet verici başka tehditler de vardır!

2. The Night House

2. The Night House

The Night House, kısa bir süre önce vefat eden kocası ile ilgli karanlık sırları ortaya çıkarmaya başlayan dul bir kadının hikayesini konu ediyor.

3. Habis (Malignant)

3. Habis (Malignant)

Habis, gördüğü görülerin gerçek cinayetlerle bağlantılı olduğunu keşfeden genç bir kadının hikayesini konu ediyor. Travma geçirmiş bir kız olan Madison, sevgi dolu bir koruyucu aile tarafından evlatlık alınır. Yetişkin bir kadın olduğunda trajik geçmişi onu yakalar ve hayatı kabusa döner. Şok edici cinayet görüleri görmeye başlayan Madison, yaşadığı kabusun nedenini anlamaya çalışır. Genç kadın bir süre sonra uyanıkken gördüğü bu kabusların gerçek cinayetlerle bağlantılı olduğunu keşfeder. Artık onun hayatında hiçbir şey eskisi gibi olmayacaktır.

4. Till Death

4. Till Death

Genç bir kadın olan Emma, bir odanın içinde ölü kocasına kelepçelenmiş bir halde hapis olarak kalır. Bu tuhaf durum, bir intikam planının parçasıdır. Odaya iki kiralık katil gelmek üzeredir ve Emma onlar gelmeden kelepçelerinden kurtulmak zorundadır.

5. Sansür (Censor)

5. Sansür (Censor)

Sansür kurulundan Enid, 1980’lerde her yanı saran slasher video filmlerinden aşırı sahneleri kesmekle sorumlu bir kurgucudur. Onay verdiği filmlerden birindeki yöntemle korkunç bir dizi cinayet işlendikten sonra Enid çok sarsılır. Ama asıl şoku, onay için gelen filmlerde kendi geçmişiyle ilintilendirdiği feci sahneler gördüğünde yaşar. Heavyhorror.com’da “gerçeküstü ve çarpıcı olduğu kadar tuhaf şekilde rahatsız edici” sözleriyle övülen, yenilikçi diliyle dikkat çeken Sansür, hem Sundance’te Geceyarısı bölümünde, hem de Berlin’de Panorama bölümünde gösterildi. Travma sonrası sorunları 1980’ler video estetiğinden ödün vermeden ekrana en iyi yansıtan filmlerden biri olan Sansür David Lynch, Harmony Korine, Quentin Tarantino ve Douglas Sirk hayranı Prano Bailey-Bond’un yönettiği ilk uzun metrajlı film.

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Şeker Adam'ın Laneti (Candyman)

6. Şeker Adam'ın Laneti (Candyman)

Şeker Adam'ın Laneti, Şikago’da yaşanan bir kent efsanesini araştıran genç bir adamın hikayesini konu ediyor. Rivayete göre Candyman, ayna karşısında adını beş kez söyleyen kişiye görünmektedir. Ancak onun ortaya çıkması, pek de iyi şeylere yol açmaz. Bir üniversitede yerel efsaneler üzerine tez çalışması yapan genç bir adam, eski bir batıl inanç haline gelen Candyman’i araştırmaya karar verir. Çevresindeki insanlar ona bu konuyu araştırmaması için uyarılarda bulunsa da, o söylenilenleri umursamayarak işe koyulur. Korkulacak bir şey olmadığını herkese kanıtlamak isteyen genç adam, ayna karşısına geçerek, yasaklı ismi beş kez telaffuz eder. Bu andan itibaren yaşananlar, hiç de genç adamın düşündüğü gibi olmaz.

7. Werewolves Within

7. Werewolves Within

Bir video oyunu uyarlaması olan Werewolves Within, kurt adamlar tarafından saldırıya uğrayan küçük bir kasabada yaşayan insanların yaşadıklarını konu ediyor. Büyük bir kar fırtınasının ardından izole edilen kasabada, insanlar kur adamların etkisiz hale getirilmesi için büyük bir mücadeleye girişir.

8. Korku Sokağı üçlemesi (Fear Street triology)

8. Korku Sokağı üçlemesi (Fear Street triology)

Bazı sosyal medya kullanıcılarının yılın en iyi korku yapımı olarak nitelediği Korku Sokağı üçlemesi 2021'in en beğenilen Netflix içerikleri arasında yer alıyordu.

9. Cadılar Bayramı Öldürür (Halloween Kills)

9. Cadılar Bayramı Öldürür (Halloween Kills)

Laurie Strode, maskeli canavar Michael Myers’ı evinin bodrumunda kızı Karen ve torunu Allyson ile kafese kapatop ateşe verdiklerinde içine düştüğü kabusun artık sona erdiğini düşünür. Sonunda hayatını karartan kişiyi öldürdüğünü düşünen Laurie, hayati önem taşıyan yaralarıyla hastaneye gider. Ancak Michael, hayatta kalmayı başarmıştır. Michael'in yeniden kan dökme ritüeline başlamasıyla Laurie, yeniden büyük bir savaşa hazırlanır. Michael’ın ilk saldırısından kurtulanlardan oluşan gruba katılan Laurie, Karen ve Allyson, Michael’ı sonsuza dek yakalamak üzere harekete geçer.

10. False Positive

10. False Positive

Lucy ve Adrian çifti bebek sahibi olmaya çalışırken Doktor John Hindle'la tanışır. Başlangıçta işler yolunda gitse de Lucy garip durumlarla yüz yüze gelir ve doktoruna dair gerçeği ortaya çıkarmak için kolları sıvar.

İçeriğin Devamı Aşağıda
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
30
14
9
6
5
4
3
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
salvatore

onun haricinde gerilim-korku tarzı bir film arıyorsanız "DİSTURBİA" yı tavsiye ederim

Deli Desidero

Hemen seyrederiz bu durumda😁🤔😆