Görüş Bildir
Haberler
İYİ Parti'den Millet İttifakına Yeni Öneri! İmamoğlu ve Yavaş için Ara Formül

İYİ Parti'den Millet İttifakına Yeni Öneri! İmamoğlu ve Yavaş için Ara Formül

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nu hedef alarak yaptığı açıklamalarıyla Altılı Masa'dan geçen hafta ayrıldı. Akşener Kılıçdaroğlu'na ve Altılı Masa'daki diğer liderlere yönelik 'Şahsi hırslar Türkiye'ye tercih edilmiştir. Altılı masa tek bir adayın tasdiki için çalışan bir yere dönüşmüştür. Ne bir kumar masasında ne bir noter masasında olmayacağız' dedi. Geçen hafta başlayan krizin ardından İYİ Parti şimdi yeni bir öneriyle geri dönüş yaptı. Önce süreci hatırlayalım.

İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener sert tondaki açıklamalarıyla Altılı Masa'dan ayrılmış ve adaylık için İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu ve ABB Başkanı Mansur Yavaş'a çağrıda bulunmuştu.

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu ve Ankara Büyükşehir Belediye (ADD) Başkanı Mansur Yavaş, İYİ Parti lideri Meral Akşener’in adaylık çağrıları sonrasında Kılıçdaroğlu ile birlik mesajı verdi.

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in aday olmaya çağırdığı Yavaş ve İmamoğlu, bugün İYİ Parti Toplantısına gitti. İYİ Partili kurmaylar iki ismi kapıda karşıladı.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Görüşme sonrası konuşan Ekrem İmamoğlu, "Sayın Meral Akşener’i ziyaret ettik. Kılıçdaroğlu’nun bilgisiyle gerçekleştiriyoruz. Duygularımızı paylaştık" dedi. Yavaş ise "Masada yaşanan bu olayları seyretme imkanımız yok. Milletimizin ayrılığa tahammülü yok" dedi.

Görüşme sonrası konuşan Ekrem İmamoğlu, "Sayın Meral Akşener’i ziyaret ettik. Kılıçdaroğlu’nun bilgisiyle gerçekleştiriyoruz. Duygularımızı paylaştık" dedi. Yavaş ise "Masada yaşanan bu olayları seyretme imkanımız yok. Milletimizin ayrılığa tahammülü yok" dedi.

İyi Parti'den Millet İttifakı'na yeni öneri

İyi Parti'den Millet İttifakı'na yeni öneri

Belediye Başkanları Ekrem İmamoğlu ve Mansur Yavaş'ın, ziyaretinin ardından İYİ Parti Sözcüsü Kürşad Zorlu, 'Genel Başkanımız Meral Akşener milletimizin sesi doğrultusunda yeni bir kuşatıcı kapsayıcı yeni bir öneriyi Millet İttifakı'na sunmuştur. İki belediye başkanının seçilecek 13. Cumhurbaşkanı'nın yetkili icracı Cumhurbaşkanı Yardımcısı olması önerisi iletilmiştir' dedi.

"İki isme cumhurbaşkanı yardımcılığı önerildi"

Meral Akşener’in Millet İttifakı’na yeni bir formül sunduğunu ve İmamoğlu ile Yavaş'a cumhurbaşkanı yardımcılığı teklif ettiğini açıklayan İYİ Parti Sözcüsü Kürşad Zorlu şöyle konuştu:

'Genel Başkanımız yine milletin sesi doğrultusunda, Millet İttifakı'na yeni önerisini sunmuştur. İki belediye başkanının seçilecek 13. Cumhurbaşkanı'nın yetkili icracı Cumhurbaşkanı Yardımcısı olması önerisi iletilmiştir.

Bildiğiniz gibi 13. cumhurbaşkanının belirlenmesi süreci, 2 Mart'taki toplantının ardından sayın genel başkanımız daha önce mutabık kaldığımız istişare ve halkın tercihi konularındaki ilkesel çerçeveyle müzakere sürecini yürütmüştür. Milletin sesi olma sorumluluğunu en başından bu yana duyan ve bu sorumluluk bilinciyle hareket eden sayın genel başkanımız, milletimizin sesi doğrultusunda, milletimizi heyecanlandıracağını düşündüğümüz yeni bir öneriyle millet ittifakına önerisini sunmuştur. Sayın büyükşehir belediye başkanlarımız 2018'de işbirliğiyle büyük bir başarı yakalamış başkanlarımız ziyaret etti. İki isme cumhurbaşkanı yardımcılığı önerildi. Akşener'in masaya katılmasını bekliyor ve umut ediyoruz'

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
33
6
3
3
1
1
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Balkan Türkleri

Bence gayet iyi bir fikir.Cb yardımcısı adayı olmak için belediye başkanlığını bırakmak istifa etmek de gerekmiyor.Seçim kazanılırsa halkın sevdiği iki isim ... Devamını Gör

HAZEL LiFE

Mansur Yavaş’ın Cumhurbaşkanı olmasını isterdim. Ancak, stratejik düşünmek gerek. Belediye seçimlerinde bu iki büyükşehrin ne denli önemli olduğunu hepimiz a... Devamını Gör

HAZEL LiFE

Bu istifadan sonra belediye başkanı için halk oylaması yapılmaz. Belediye başkanının kim olacağı belediye meclisi tarafından belirlenir. Meclis üyelerinin ço... Devamını Gör

omer ali

yani bu kadar artislige gerek varmiydi mommy...bunu ordada söylebilitdin yada bana biraz zaman verin kafam çok karışık diyebilirdin ama yok illa bakın ben bi... Devamını Gör