Görüş Bildir
Haberler
Herkes Onu Rivialı Geralt ve Superman Olarak Bilse de Henry Cavill'in Rol Aldığı En İyi Film ve Diziler

Herkes Onu Rivialı Geralt ve Superman Olarak Bilse de Henry Cavill'in Rol Aldığı En İyi Film ve Diziler

Elif Ateş Dereli
16.01.2023 - 13:26 Son Güncelleme: 16.01.2023 - 18:15

Merhabalar. Neredeyse yirmi yılı aşkın süredir Henry Cavill'in şaheserlerini izliyoruz. Yetenekli İngiliz aktör, BBC'nin The Tudors dizisindeki büyük çıkışının ardından 2013'te yeniden çekilen film Man of Steel'de Superman rolünü üstlendi. Film, tüm zamanların en çok hasılat yapan Superman filmi oldu. En çok Man of Steel'deki rolüyle tanınıyor olsa da Cavill, bir aktör olarak çok yönlülüğünü kanıtlayan çeşitli karakterleri üstlendi. Bu içerikte Henry Cavill'in oynadığı en iyi filmleri listeledim.

İyi seyirler dilerim.

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. The Tudors (2007–2010)

1. The Tudors (2007–2010)

Dizi, Henry'nin saltanatını ve evliliklerini dramatik bir şekilde ele alıyor. Cavill bu dizide Charles Brandon rolünü canlandırıyor. Çok konuşulan dizide Cavill, Kral VIII. Henry'nin samimi ve sadık arkadaşı Suffolk Dükü'ydü. İngiliz oyuncuya Hollywood kapılarını açan rol aynı zamanda Henry Cavill'in en iyi oyunculuk performanslarından biri. 

Yaratıcı: Michael Hirst

Oyuncular: Jonathan Rhys Meyers, Henry Cavill, Anthony Brophy

2. Man of Steel (2013)

2. Man of Steel (2013)

Uzaylı bir çocuk, ölmekte olan dünyasından tahliye edilir ve insanlar arasında yaşaması için dünyaya gönderilir. Ana gezegeninden kurtulan diğer kişiler dünyayı işgal ettiğinde ise huzuru tehdit edilir. Hayranlar ve eleştirmenler bir İngiliz aktörün Superman'i canlandıracağı haberi çıktığında şüpheyle yaklaştılarsa da Cavill rolün hakkını verdi.

Yönetmen: Zack Snyder

Oyuncular: Henry Cavill, Amy Adams, Michael Shannon

3. Mission: Impossible - Fallout (2018)

3. Mission: Impossible - Fallout (2018)

Ethan Hunt ve IMF ekibi, bazı tanıdık müttefikleriyle birlikte, ters giden bir görevin ardından zamana karşı yarışır. Cavill bu filmde kötü adam rolünde. Cavill, kudretli Ethan Hunt'ı bile kandırmayı başaran ikiyüzlü bir ajan olan August Walker rolündeki performansıyla göz dolduruyor.

Yönetmen: Christopher McQuarrie

Oyuncular: Tom Cruise, Henry Cavill, Ving Rhames

4. The Witcher (2019-2023)

4. The Witcher (2019-2023)

Yalnız bir canavar avcısı olan Rivialı Geralt, insanların genellikle hayvanlardan daha kötü olduğu bir dünyada kendine yer bulmaya çalışıyor. Cavill, Netflix'in hit dizisi The Witcher'da Rivialı Geralt rolünü üstlenerek kariyerine yeni bir soluk getirdi ancak İngiliz aktör, yaklaşan 3. sezonun ardından diziden ayrılacak ve rolü Liam Hemsworth'a bırakacak.

Yaratıcı: Lauren Schmidt

Oyuncular: Henry Cavill, Freya Allan, Anya Chalotra

5. Enola Holmes (2020)

5. Enola Holmes (2020)

Sherlock'un genç kız kardeşi Enola Holmes, annesinin kayıp olduğunu keşfettiğinde, onu bulmak için yola koyulur ve ünlü erkek kardeşini zekasıyla alt edip genç ve gizemli bir lordun etrafındaki tehlikeli bir komployu ortaya çıkarırken kendi başına bir süper hafiye olur. Cavill, bu hikayede İngiltere'nin en ünlü dedektifini canlandırmak için geleneksel aksiyon rollerini bir kenara bırakarak herkesi şaşırttı. Sonuç ise mükemmeldi. Elbette, Sherlock küçük kız kardeşinin hikayesinde sadece yardımcı bir karakter, ancak doğru anlarda hikayeye girip çıkıyor.

Yönetmen: Harry Bradbeer

Oyuncular: Millie Bobby Brown, Henry Cavill, Sam Claflin

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Immortals (2011)

6. Immortals (2011)

Theseus, insanlığı yok edebilecek bir silah elde etmek için Yunanistan'ı kasıp kavuran acımasız Kral Hyperion'a karşı mücadeleye liderlik etmesi için Zeus tarafından seçilen ölümlü bir adamdır. Immortals'da Cavill, inanılmaz bir dövüşçü olmak için eğitilmiş ölümlü bir adam olan ve rolü çok beğenilen Theseus'u oynuyor.

Yönetmen: Tarsem Singh

Oyuncular: Henry Cavill, Mickey Rourke, John Hurt

7. Whatever Works (2009)

7. Whatever Works (2009)

New York City'den boşanmış orta yaşlı, misantropik biri, şaşırtıcı bir şekilde çok daha genç, saf Güneyli bir kızla tatmin edici, Pygmalion tipi bir ilişkiye girer. 1970'lerde yazılmış bir senaryoya dayanan film, Boris Yellnikoff'un başarısız intiharından sonra özgür ruhlu bir hayat sürme arayışında Çin Mahallesi'ndeki cimri yaşantısını terk edip New York'taki üst sınıf hayatını terk etmesini konu alıyor. Filmin konusu biraz sorunlu ama Cavill rolünde parlamaya çalışıyor ve Wood'la müthiş bir uyum yakalıyor.

Yönetmen: Woody Allen

Oyuncular: Evan Rachel Wood, Larry David, Henry Cavill

8. The Man from U.N.C.L.E. (2015)

8. The Man from U.N.C.L.E. (2015)

1960'ların başlarında, CIA ajanı Napoleon Solo ve KGB ajanı Illya Kuryakin, nükleer silahları çoğaltmak için çalışan gizemli bir suç örgütüne karşı ortak bir göreve katılırlar. Napoleon Solo, Cavill'in en iyi rollerinden biri. The Man From U.N.C.L.E.'de Cavill dengeli, sakin, kendine güvenen ve havalı, neredeyse fazla havalı bir karakteri oynuyor.

Yönetmen: Guy Ritchie

Oyuncular: Henry Cavill, Armie Hammer, Alicia Vikander

9. Zack Snyder's Justice League (2021)

9. Zack Snyder's Justice League (2021)

Superman'in nihai fedakarlığının boşuna olmadığından emin olmaya kararlı olan Bruce Wayne, dünyayı yaklaşan felaket boyutlarına sahip bir tehditten korumak için bir meta-insan ekibi kurar.

Yönetmen: Zack Snyder

Oyuncular: Henry Cavill, Ben Affleck, Gal Gadot

10. The Count of Monte Cristo (2002)

10. The Count of Monte Cristo (2002)

Kıskanç 'arkadaşı' tarafından haksız yere hapsedilen genç bir adam kaçar ve intikamını almak için gizli bir hazineyi kullanır. Film, Superman olarak büyük çıkışından çok önce genç Henry Cavill'i gösteriyor ve bu da onu aktörün hayranları için mutlaka izlenmesi gereken bir film yapıyor.

Yönetmen: Kevin Reynolds

Oyuncular: Jim Caviezel, Guy Pearce, Christopher Adamson, Henry Cavill

İçeriğin Devamı Aşağıda

11. Stardust (2007)

11. Stardust (2007)

Büyülü bir diyarın sınırındaki bir kırsal kasabada, genç bir adam sevgilisine büyülü diyara girerek düşen bir yıldızı geri alacağına dair söz verir. Görsel olarak çarpıcı bir bilim kurgu olan Stardust, eşsiz ve eğlenceli romantik hikayelerden biriydi. Göz açıp kapayıncaya kadar süren bir rolde Cavill, Tristan'a rakip olarak hareket eden Humphrey'in küçük bir bölümünü oynuyor.

Yönetmen: Matthew Vaughn

Oyuncular: Charlie Cox, Claire Danes, Sienna Miller, Henry Cavill

12. I Capture the Castle (2003)

12. I Capture the Castle (2003)

1930'ların İngiltere'sinde geçen filmde, 17 yaşındaki Cassandra Mortmain'i ve onun eksantrik ailesinin çürüyen bir İngiliz kalesinde hayatta kalma mücadelesini konu alan bir aşk hikayesini izliyoruz. Cavill, Cassandra'nın ailesinin tamircisi Stephen Colley rolünü oynuyor. Stephen'ı canlandırdığında sadece yirmi yaşındaydı ama iyi muamele görmeyen, çekici ve asil bir karakteri canlandırarak izini bırakmayı çok güzel başardı.

Yönetmen: Tim Fywell

Oyuncular: Romola Garai, Rose Byrne, Bill Nighy, Henry Cavill

Siz Henry Cavill'i en çok hangi rolde beğeniyorsunuz? Yorumlarınızı bekliyorum.

Bunlar da İlgini Çekebilir

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
16
9
2
1
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın