Görüş Bildir
Haberler
Her Sabah 8'den Önce Yaptığınız Takdirde Benjamin Button Gibi Yılları Geriye Saracağınız 8 Alışkanlık

Her Sabah 8'den Önce Yaptığınız Takdirde Benjamin Button Gibi Yılları Geriye Saracağınız 8 Alışkanlık

bathsheba
24.04.2022 - 11:30

Her sabah 8'den önce yaptığınız takdirde hayatınızda devrim etkisi yaratabilecek bazı alışkanlıklar var. Öyle çok zamanınızı da almayacak alışkanlıklar. Buyurun gençleşelim hep birlikte...

Kaynak: https://medium.com/@benjaminhardy/8-t...
İçeriğin Devamı Aşağıda

1. En az 7 saatlik sağlıklı bir uyku çekin...

1. En az 7 saatlik sağlıklı bir uyku çekin...

Uyku en az yemek yemek ve su içmek kadar önemlidir. Buna rağmen milyonlarca insan yeteri kadar uyumadığı için inanılmaz problemlerle karşılaşıyor. 7 saatlik bir uyku sayesinde, hafızanız güçlenir, yaratıcılığınız artar, daha iyi odaklanırsınız, stresiniz azalır ve depresyon ihtimaliniz düşer.

2. Dua edebilir ya da meditasyon yapabilirsiniz.

2. Dua edebilir ya da meditasyon yapabilirsiniz.

Sağlıklı ve dinlendirici bir uyku seansından uyandıktan sonra, kendinizi olumlu düşüncelere yönlendirmek için dua ve meditasyon çok önemlidir çünkü odaklandığınız şey genişler. Dua ya da meditasyon, sahip olduğunuz her şey için yoğun bir şükran duymayı kolaylaştırır. Şükran, bolluk zihniyetine sahip olmaktır. Bol bol düşündüğünüzde, dünya size bol bol verir. İnsanlar birer mıknatıstır. Sahip olduklarınız için minnettar olduğunuzda, olumlu ve iyi olanlardan daha fazlasını çekeceksiniz. Şükran bulaşıcıdır.

3. Fiziksel aktivite yapın.

3. Fiziksel aktivite yapın.

Egzersiz ihtiyacına dair sonsuz kanıtlara rağmen, çoğu insan fiziksel hiçbir aktivite yapmıyor. Eğer sağlıklı, mutlu ve üretken insan grubunda yerinizi almak istiyorsanız bunu kendinize bir alışkanlık haline getirmeniz gerekiyor. Ne yaptığınızın bir önemi yok, sadece vücudunuzu hareket ettirin. Egzersiz yapmak depresyon, anksiyete ve stres ihtimalini de ortadan kaldırmanıza yardımcı olacaktır. Siz vücudunuzu umursarsanız o da size olumlu dönüşler verecektir.

4. 30 gram protein tüketin.

4. 30 gram protein tüketin.

Illinois Üniversitesi'nde fahri beslenme profesörü olan Donald Layman, kahvaltıda en az 30 gram protein tüketilmesini öneriyor. Protein açısından zengin olan besinler uzun süre tok kalmanızı sağlar. Ayrıca protein, kan şekeri seviyesini sabit tutar ve bu da açlıktaki ani artışları önler. Kahvaltı kalorilerinizin en az %40'ını protein olarak alın. Kahvaltınızı iki veya üç tam yumurta ile yapabilirsiniz.

5. Soğuk bir duş alın.

5. Soğuk bir duş alın.

Soğuk su, fiziksel ve zihinsel sağlığı önemli ölçüde kolaylaştırır. Düzenli olarak uygulandığında, vücudunuzun bağışıklık, dolaşım ve sindirim sistemlerinde yaşam kalitenizi artıran uzun süreli değişiklikler sağlar. Metabolizmanızı hızlandırdığı için kilo vermenizi bile kolaylaştırabilir. 

2007'de yapılan bir araştırmaya göre, rutin olarak soğuk duş almanın, depresyon semptomlarını reçeteli ilaçlardan daha etkili bir şekilde tedavi etmeye yardımcı olabiliyor. Bunun nedeni, soğuk suyun sizi mutlu hissettiren ruh halinizi yükselten nörokimyasal dalgaları tetiklemesidir.

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Bir içerik dinleyin ya da okuyun.

6. Bir içerik dinleyin ya da okuyun.

Başarılı insanlar her daim öğrenmeye açık olanlardır. Dünyanın en başarılı insanları genelde haftada 1 kitap bitirir. Okula ya da işe gidip gelirken bir podcast dinlemek bile size iyi gelecektir. Her sabah 15-30 dakikanızı bile canlandırıcı ve öğretici bilgileri okumaya ayırmak sizi değiştirecek emin olun. Bu sayede birkaç konu hakkında bilgi sahibi olacaksınız. Dünyayı farklı düşünecek ve göreceksiniz.

7. Yaşam vizyonunuzu gözden geçirin.

7. Yaşam vizyonunuzu gözden geçirin.

Amaçlarınızı yazın, uzun vadeli ya da kısa vadeli olmaları fark etmez. Her gün yazdıklarınızı tekrar okumak size hayattaki vizyonunuzu hatırlatacaktır. Bu sayede hayallerinizi gerçekleştirmek için her gün bir adım daha atacaksınız. Tek yapmanız gereken yazmak ve yazdıklarınızı okumak.

8. Uzun vadeli hedefleriniz için küçük de olsa bir adım atın.

8. Uzun vadeli hedefleriniz için küçük de olsa bir adım atın.

Sabahları daha enerjik ve açık bir zihne sahip olacağınız için sizin için en önemli olan şeyleri yapın. Çünkü gün sonunda bitkin olacaksınız ve bir şeyler yapmaya enerjiniz olmayacak. Hedefleriniz için her sabah küçücük de olsa bir adım atın, çok da uzakta olmadığını anlayacaksınız.

Bu içerikler de ilginizi çekebilir;

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
15
10
5
4
3
1
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Pasif Kullanıcı

erken çıkın trafiğe kalmayın bunlarin bir kaçını iş yerinde yaparsınız