Görüş Bildir
Haberler
Damak Coşturucu Kat Kat Lezzetli 12 Milföylü Tarif

Damak Coşturucu Kat Kat Lezzetli 12 Milföylü Tarif

Onedio Yemek
01.12.2018 - 16:03

Kat kat lezzetin adı: Milföy! Hem pratik hem çıtır hem de lezzetli tatlılar için bir milföy yeter diyenlere enfes tarifler getirdik!

Çilekli Milföy Tatlısı

10 adet milföy

3 SB süt

2 YK mısır nişastası

2 YK un

3/4 SB şeker

Çilek

200 ml krema

1 YK nişasta 

1/2 SB kakao 

Süt, nişasta, şeker ve unu bir sos tenceresine alıp koyulaşana kadar pişirin. Sonrasında milföyleri bir tepsiye dizin ve 4’e bölün. Sonrasında önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında üzeri kızarana kadar 15-20 dk pişirin. Bir tencerede kremayı, nişastayı ve kakaoyu karıştırarak kaynatın. Sonrasında milföylerin arasına krema doldurup çilek koyun ve üzerine çikolata sosunu dökerek servis edin. 

Çilekli Elmas Milföy

4 adet milföy hamuru

4 adet çilek

4 YK krem peynirli dolgu

 Pudra şekeri

Milföyleri ikiye katlayıp kenarlarından kesikler atın. Sonrasında dışarıda kalan çerçeveleri içine doğru katlayıp ortasına krem peynir dolgusu ve çilek koyup 200 derecelik fırında 15-20 dk pişirin. Pudra şekeri ile servis edin.

Kalp Çiçeği 

2 adet milföy

4 YK çilek reçeli

1 yumurtanın sarısı

1 YK süt

Yumurta sarısı ve sütü karıştırın. Kare milföyün ortasına çilek reçeli koyun, kenarlarına yumurta sarısı sürün. Bütün kenarları ortada birleştirin. Top yapıp 8 parça kenarlardan kesin ve birbirine döndürün. Önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında 10-15 dk pişirin. Pudra şekeri ile servis edin.

Tavada Milföy Pasta

2 yumurta sarısı

3 yemek kaşığı şeker

2 yemek kaşığı nişasta

1 tatlı kaşığı vanilya özütü

1 su bardağı süt

3 yaprak milföy hamuru

Çilek

2 yemek kaşığı pudra şekeri

Yumurta sarısı, şeker ve nişastayı çırpın. Vanilya özütü ve sütü ilave edip karıştırarak ocakta pişirin ve soğutun. Milföy hamurunu çatalla delin, arkalı önlü teflon tavada 10 dakika kızarana kadar pişirin. 1 yaprağın üzerine şeker serpip, şeker eriyene kadar fazladan pişirin. Milföy katlarının arasına krema sıkın ve çilek ile süsleyin. Üzerine pudra şekeri serpip, servis edin.

Ahududulu Çiçek Milföy

4 adet milföy

20 adet ahududu

4 YK krem peyniri dolgusu

 Pudra şekeri

Milföylerin köşelerinden yarım cm olacak şekilde kesin ortasına 1 YK krem peynirli dolgudan koyup 4 adet ahududu yerleştirin. Ahududuların üzerine çerçeveleri kapatın ve ortasına bir ahududu daha koyup 200 dercelik fırında 15-20 dk pişirin, pudra şekeri ile servis edin.

Çilek Kulesi

2 adet milföy

2 YK kakaolu fındık ezmesi

7-8 çilek

1 yumurtanın sarısı

1 YK süt

Yumurta sarısı ve sütü karıştırın. Milföyü üçgen şeklinde kesin. Yukarıdan aşağı gelecek şekilde 4 kesin atın. En alt ucuna fındık ezmesi sürün ve üzerine yarım çilek yerleştirin. Alt taraftaki hamur ile çileği sarın. Önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında 10-15 dk pişirin. Pudra şekeri ile servis edin.

Torpil Tatlısı

3 adet milföy

1,5 SB süt

1 YK tepeleme un

1 YK buğday nişastası

1 TK vanilya

4 YK şeker

Süt, un, nişastayı orta bot sos tenceresinde iyice çırpın. Karışım kaynamaya başladığında ocağın altını kısın ve 2-3 dakika sürekli çırparak pişirmeye devam edin. Ocaktan almadan önce vanilya ve tereyağını ekleyin, tekrar çırpın. Milföyleri ince uzun kesin ve huni şeklinde olan kalıbı sarın. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında kızarana(15-17 dakika) kadar pişirin. Milföyler soğuduktan içini krema ile doldurun, antep fıstığına batırın ve servis edin.

Böğürtlenli Rüzgar Gülü Milföy

4 adet milföy

16 adet böğürtlen

4 YK krem peyniri dolgusu

 Pudra şekeri

Milföylerin köşelerine çizik atın, üzerine krem peynirli dolgudan koyup böğürtlen ilave edin ve 200 derecelik fırında 15-10 dk pişirin. Pudra şekeri ile servis edin.

Elma Kafesi 

2 adet milföy hamuru

2 adet elma

1 adet yumurta sarısı

1 YK süt

1 YK tereyağı

Tarçın

1 YK şeker

Yumurta sarısı ve sütü karıştırın. Milföy hamurun yarısına çizikler çekin. Diğer kalan kısımlarına kenarların yumurta sarısı sürün. Üzerine soyup temizlediğiniz elmayı koyun. Tereyağı, şeker ve tarçını karıştırın. Elmanın üzerine sürün. Çizik çektiğiniz hamurlarla kaplayın. Kalan yumurta sarısını sürün ve şeker sepin. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında 10-15 dakika pişirin.

Çikolatalı Örgü Milföy

2 adet milföy hamuru

Çikolata

Milföy hamurunu hafifçe açıp kenarlarını verev şekilde kesin. Ortasına kalıp çikolata koyup örgü şeklinde sarın. 200 derecelik fırında 15-20 dk pişirin.

Milföyden Profiterol

8 adet milföy hamuru

2 yumurta

2 TK nişasta

1,5 YK un

1/2 SB şeker

1 YK tereyağı

2 SB süt

1 TK vanilya

Çikolata sosu

Milföyleri oda sıcaklığında ve çay bardağının ağzıyla yuvarlak parçalara ayırın. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında kızarana kadar pişirin. Krema için sütü, unu, yumurtayı, nişastayı ve şekeri karıştırarak pişirin. Krema kıvam aldıktan sonra içerisine 1 yemek kaşığı tereyağını döküp eriyene kadar karıştırın. Daha sonra kremayı soğutun. Fırından çıkardığınız milföyleri ortadan ikiye kesin ve içerisine pastacı kremasından sıkın. Üzerine çikolata sosu döküp servi edin.

Çilekli Krema Dolgulu Pasta

2 SB Çilek

2 paket labne peyniri

1/2 SB pudra şekeri

1/4 SB süt

1 yumurta

1 YK su

8-10 yaprak milföy hamuru

Pudra şekeri

Çikolata, eritilmiş

Fırını 200 derecede ısıtın. Çilekleri mutfak robotundan geçirin ve süzün. Labne peynirini ve pudra şekerini çırpın. İçerisine rondodan geçirilmiş çilekleri ve sütü ilave edip tekrar çırpın. Yağlı kağıttan rulo yapın. Milföy hamurunu çok az açın ve şeritler halinde kesin. Kestiğiniz şeritlerle yağlı kağıdı sarın. Üzerine yumurta ve su karışımını sürün, 25 dakika pişirin. pişen milföy hamurlarının içerisine çilekli kremadan sıkın. Üzerine pudra şekeri eleyin ve eritilmiş çikolata gezdirip servis edin.

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
11
4
1
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın