Görüş Bildir
Haberler
Bugün Türkiye Gündemindeki En Önemli 5 Olay

Bugün Türkiye Gündemindeki En Önemli 5 Olay

Batuhan
16.06.2016 - 17:30

1. Alperen Ocakları: 'Fiili Bir Müdahaleyi Kastetmedik'

1. Alperen Ocakları: 'Fiili Bir Müdahaleyi Kastetmedik'
İçeriğin Devamı Aşağıda

26 Haziran'da yapılacak LGBTİ Onur Yürüyüşü'ne engel olacaklarını açıklayan ve 'olacakların sorumlusu değiliz' diyen Alperen Ocakları İstanbul İl Başkanı Kürşat Mican, gelen tepkilerin ardından, 'Orada olacağımızı, tepkili olacağımızı, yürütmeyeceğimizi söylüyoruz. Ben gidelim Taksim’e sopalarla kovalayalım demiyorum. Bu cümleyi elinde sopa olarak algılamamak lazım, bir tepki olarak algılamak lazım' dedi.

Kaynak: http://onedio.com/haber/alperen-ocakl...

2. Adalet Komisyonu'nda 'Hedef Gösterme' Tartışması

2. Adalet Komisyonu'nda 'Hedef Gösterme' Tartışması

Adalet Bakanlığı tarafından Meclis’e gönderilen, Yargıtay ve Danıştay’ın yapısında değişikliği öngören yasa taslağı bugün Meclis Adalet Komisyonu’nda görüşülüyor.  Komisyonda CHP'li ve AKP'li milletvekilleri arasında cezaevlerini ziyaret tartışması çıktı. CHP milletvekilleri Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek'i afiş ve broşürlerle hedef göstermekle suçladı. Adalet Bakanı Bekir Bozdağ'ı ise konuyla ilgili açıklamaları nedeniyle özür dilemeye çağırdı. CHP'lilerin cezaevine ziyarete giden 'AKP'lileri de açıklayın' demesi üzerine Bozdağ 'AK Partilileri de MHP'lileri de verelim. Müracatınızını yapın, verelim' dedi. Tartışma kavgaya dönüşmesi üzerine komisyon başkanı Ahmet İyimaya toplantıya ara verdi... Tartışmaların ardından milletvekillerinin soru ve eleştirilerini yanıtlayan Bakan Bozdağ yargıda yaşanan sorunların herkesin ortak sorunu olduğunu belirterek 'Yargının içinde çok net bir şekilde, Pensilvanya ile irtibatlı olan bazı kişiler var.' dedi. CHP'nin, tasarının Anayasa'ya aykırı olduğuna ilişkin önergesi ise kabul edilmedi. Tümü üzerindeki görüşmeleri tamamlanan tasarının müzakeresine, yarın maddeler üzerinden devam edilecek.

Kaynak: http://onedio.com/haber/adalet-komisy...

3. Savcı Bharara: ‘Zarrab'ın Kefalet Talebi Reddedildi’

3. Savcı Bharara: ‘Zarrab'ın Kefalet Talebi Reddedildi’

New York Güney Bölgesi Savcısı Preet Bharara, Twitter hesabından yaptığı açıklamada, İran asıllı Türk işadamı Reza Zarrab'ın kefalet karşılığında tutuksuz yargılanma talebinin kabul edilmediğini açıkladı. Mahkeme yargıcı Richard Berman kararında, Zarrab için yöneltilen suçlamaların oldukça ciddi olduğu ve suçlu bulunup hüküm giyerse uzun bir süre hapiste kalabileceğini vurguladı. Gerekçeli kararda, savcılığın Zarrab'ın kaçma riski yüksek olduğu görüşlerinin haklı olduğu belirtildi. Kefalet talebi reddedilen Zarrab tutuklu yargılanacak...

Kaynak: http://onedio.com/haber/savci-bharara...
İçeriğin Devamı Aşağıda

4. 'ODTÜ Mescit' El Kaide Davasının İddianamesinde

4. 'ODTÜ Mescit' El Kaide Davasının İddianamesinde

Basına 'karşıt görüşlü öğrenciler arasında kavga' olarak yansıyan ODTÜ’de mescit tartışmalarının perde arkasını aydınlatacak bilgiler El Kaide davasının iddianamesinde ortaya çıktı. 6 numaralı şüpheli Kerem Balta ile ilgili bölümde, ODTÜ’deki El Kaide örgütlenmesi anlatılıyor ve Balta’nın hem El Kaide hem de Hizb-ut Tahrir örgütü ile irtibatlı olduğu belirtiliyor. İddianamede Kerem Balta’nın ODTÜ’de Mescit Grubu adı altında 'ODTÜ’de genellikle muhafazakâr olan öğrenciler ile ilgilenerek El Kaide Terör örgütü çizgisinde oluşturulan toplantılara dahil etmeye çalıştığı ve bu kapsamda El Kaide terör örgütüne eleman temin ettiği tespit edilmiştir' ifadeleri yer alıyor...

Kaynak: http://onedio.com/haber/-odtu-mescit-...

5. Berkin Elvan 3 Yıl Önce Bugün Vuruldu: Ailesinin Adalet Arayışı Sürüyor

5. Berkin Elvan 3 Yıl Önce Bugün Vuruldu: Ailesinin Adalet Arayışı Sürüyor

3 yıl önce bugün Gezi eylemleri sırasında Okmeydanı'nda gaz fişeğiyle başından vurulan Berkin Elvan, 269 gün yaşam mücadelesinin ardından hayatını kaybetti. Peki Gezi eylemlerinin sembol isimlerinden biri olarak hafızalarda yer alan Berkin Elvan'ın öldürülmesine ilişkin dava süreci hangi aşamada? Babası Sami Elvan, hislerini ve 3 yıl sonra davada gelinen noktayı anlattı.

Kaynak: http://onedio.com/haber/berkin-elvan-...
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
14
10
8
7
3
2
2
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Emilio

Diploma yok mu, diploma? Ağır konulara kafa yorarız filan, maazallah.