Görüş Bildir
Haberler
Boğaziçi Rektörü İnci'ye Yumurta Atan Öğrenciye Uzaklaştırma Cezası

Boğaziçi Rektörü İnci'ye Yumurta Atan Öğrenciye Uzaklaştırma Cezası

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan tarafından Boğaziçi Üniversitesi’ne atanan Prof. Dr. Naci İnci’yi üstüne yumurta atarak protesto eden Boğaziçi öğrencisi Beliz İnce bir dönem boyunca üniversiteden uzaklaştırıldı.

İçeriğin Devamı Aşağıda

İnce ağustos ayında rektörlük binası önünde arabasına doğru ilerleyen İnci’ye yumurta atmıştı.

Verilen karara tepki gösteren İnce, yumurta atmanın dünyada yaygın barışçıl protesto pratiklerinden biri olduğunu belirterek, “Bu eğitim hakkı ihlalidir” dedi.

İnce aynı zamanda İnci’nin ihbar etmesiyle yargılanan 12 öğrenciden biri. Bu davada Berke Gök ve Perit Özen adlı öğrenciler 94 gün cezaevinde tutuklu kalmıştı.

Yumurtalı eylem kameraya böyle yansımıştı 🎥

"Cinsel tacizde bulunanlar elini kolunu sallıyor"

"Cinsel tacizde bulunanlar elini kolunu sallıyor"

Diken'den Ayşegül Kasap'ın haberine göre, karar, yönetmelikteki 7’inci maddeye istinaden, ‘yumurtalı eylem’ fiziksel şiddet kabul edilerek verildi. 

Üniversite öğrencileri bu karara “Haklarında fiziksel şiddet ve cinsel taciz beyanları bulunan, darp edilmedik öğrenci bırakmayan Özel Güvenlik Birimi okulda elini kolunu sallarken, Naci’nin ceketine yumurta atan arkadaşımız mı uzaklaştırılıyor” ifadeleriyle tepki gösterdi. Beliz İnce ise şunları söyledi: 

'Bu saldırının direnen öğrencilere yönelik olduğunu biliyoruz. Dünyada barışçıl protestonun yaygın pratiklerinden biri olan yumurta atma eylemini bahane ederek bir dönem uzaklaştırma cezası verilmesi eğitim hakkının ihlalidir. Kayyım Naci ve bu ihlallerin maşası olan herkesten hesabı direnenler soracak.'

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
15
9
6
2
2
1
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
U Efekent

böyle abuk subuk eylemlerle haklıyken haksız konuma düşebilirsiniz. hatta saldırıya uğrayan hoşgörüde bulunursa psikolojik üstünlüğü bile kaybedebilirsiniz. ... Devamını Gör