Görüş Bildir
Haberler
Biraz Karın Biraz Kalça! Gün Boyu Oturanların Mutlaka Yapması Gereken Fitness Rutini

etiket Biraz Karın Biraz Kalça! Gün Boyu Oturanların Mutlaka Yapması Gereken Fitness Rutini

Bütün gün oturmanın vücudumuza bıraktığı istenmeyen etkiler var. Araştırmalar, fazla oturmanın, kalp hastalığı ve tip 2 diyabet gibi sağlık durumlarının riskini arttırdığını kanıtlamıştır. 

Yanlış anlaşılmasın elbette masa başında iş yapıyor olanlar kalp krizi geçirecek diye bir iddia yok ortada ama bütün gün oturmanın vücudunuza malesef bir faydası da dokunmuyor. Self'ten sizler için derlediğimiz bu egzersiz çalışmasını iş saatlerinin dışında yaparak vücudunuza büyük bir iyilik yapabilirsiniz.

Kaynak: http://www.self.com/gallery/the-worko...
İçeriğin Devamı Aşağıda

New York'ta bulunan TS Fitness'ın kurucusu ve eğitmenlerinden biri olan Noam Tamir'e göre her gün 30 - 40 dakika mutlaka ayakta geçirmeniz gerekiyor.

New York'ta bulunan TS Fitness'ın kurucusu ve eğitmenlerinden biri olan Noam Tamir'e göre her gün 30 - 40 dakika mutlaka ayakta geçirmeniz gerekiyor.

Bunun yanısıra belli bazı egzersileri yaparak önemli kas gruplarını güçlendirmeniz de, otururken bozulan postürünüze faydalı olacaktır. 

İşte Noam Tamir'in oturarak çalışanlar için hazırladığı basit egzersiz programı;

Dead Bug - Ölü böcek hareketi, her kol için 20 Tekrar

Core kaslara ve çapraz karın kaslarına etki eden bu egzersizi bu görselde gördüğünüz şekilde tekrar edin. 

Bacaklarınızın 90 dereceden tamamen düz hale geliyor olmasına özen gösterin. Bir tarafla 20 tekrar yaptıktan sonra diğer kol ve bacağa geçin.

Dirsek Plank, 30 Saniye

Dirsek Plank, 30 Saniye

Burada da bütün vücut kaslarını çalıştırır özellikle core yani merkez kaslarına oldukça fazla odaklanmış olursunuz. Bunun yanında alt karın bölgenizdeki kasları da plank egzersizi sayesinde çalıştırabilirsiniz. 

Karın ve kalça kaslarınızı sıkın, dirseğinizin üzerinde kalçanız havaya kalkmayacak şekilde durun. Boynunuz ve omurganızın doğal ve rahat bir pozisyonda olmasına dikkat edin. Kafanızı vücudunuzdan hafif ileriye doğru kaldırabilirsiniz. 

Bu pozisyonda 30 saniye bekleyin.

Tek bacaklı köprü, her bacak için 12 tekrar

Kalça, arka bacak ve bel bölgesini oldukça güçlendiren bir egzersizdir. Bu köprü harketini yavaş ve kontrollü bir şekilde yapmalısınız. Hareketi yaparken kalça kaslarınızı kullandığınızdan emin olun. 

Sırt üstü yatın ve dizlerinizi kırarak ayaklarınızı kendinize doğru çekin. Bir ayağınız yerde diğer havada olacak şekilde bel ve alt sırt bölgenizi yerden kaldırın. Kollarınız yanlara açık olacak şekilde dursun, kollarınızdan destek almamaya çalışın.

Her bir bacak için 12 tekrar.

Kettlebell Deadlift, 15 tekrar

Bu tür bir deadlift hareketi özellikle kalça kaslarını, arka bacak, karın ve üst vücudun yanlarını çalıştırır. 

Bu kasların güçlenmesiyle vücudun genel duruşu gelişir ve oturmaktan kaynaklanan kamburluğa fayda gösterir. Fazla ağırlık kaldırmadan ve doğru şekilde yapılrsa, duruşu düzeltmek için en faydalı hareketlerden biri deadlifttir.

Ağırlığı bacaklarınızın arasında tutun. Sırtınızı dik, kalçanızı dışarı çıkacak şekilde dizlerden hafif kırarak ağırlığı indirip kaldırın.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Bent-Over Row, her bir kol için 15 tekrar

Bu egzersizde sırt ve omuz kaslarını çalıştırıyorsunuz. Eğik bir pozisyonda durduğunuz için karın kaslarınızın bir kısmı da çalışmaya devam ediyor. İnsandaki duruş bozukluklarının büyük bir kısmı göğüs ve sırttaki güç dengesizliğinden kaynaklanmaktadır bu yüzden bu row (kürek çekme gibigrubu hareketler fayda sağlamaktadır.

Dizler hafif ayrık, sırt eğik şekilde ağırlıkarı göğüs hizasına kadar kaldırın, direkseklerinizin yanlarda kalmasına özen gösterin. Kontrollü ve yavaş bir şekilde ağırlıkları indirin ve kaldırın.

Eğer tek kol çalışıyorsanız, her bir kol için 15 tekrar yapın.

Goblet Squat egzersizi, 15 tekrar

Squat egzersizi kalça ve beliniz için özellikle yüksek fayda sağlar. 

Ayaklarınız kalça genişliğiniz kadar açıklıkta durun, ister bir kettlebell ister bir dumbell'i göğüs hizanızda tutun. Dizlerinizi kırarak aşağı gidebildiğiniz kadar gidin ve yine dizlerinizden güç alarak kalkın. Sırtınızın olabildiğince dik olmasına özen gösterin.

Bu egzersiz rutinin yanında beslenmenize de dikkat ederseniz gün içinde aşırı oturmanın zararlı yanlarını bir nebze olsun azaltmış olursunuz!

Bu egzersiz rutinin yanında beslenmenize de dikkat ederseniz gün içinde aşırı oturmanın zararlı yanlarını bir nebze olsun azaltmış olursunuz!

Sağlıklı günler!

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
308
62
24
20
20
20
15
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Paco Hernandez

hocam yanına bir de örnek beslenme programı yazar mısın yumurtasız olsun mümkünse. ya da yumurtasız alternatifi olan bir menü olsun.

Cansu Yılmaz

başlangıç için spor rutini isteyenler buraya da bakabilir;