Görüş Bildir
Haberler
AKP'li Bülent Turan, AKP'li Hakimi Savundu: 'Partili Olmak Ayıp Değil ki'

AKP'li Bülent Turan, AKP'li Hakimi Savundu: 'Partili Olmak Ayıp Değil ki'

Gezi Davası hakiminin AKP'den milletvekili aday adayı olmasıyla ilgili soruya yanıt veren AKP Grup Başkanvekili Bülent Turan durumu 'Partili olmak ayıp değil ki, suç değil ki' diye izah etti.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Gezi davasına bakan mahkeme heyeti üyesi hakim Murat Bircan'ın AKP'den milletvekili aday adayı olduğu ortaya çıkmıştı.

Daha önce AKP’li Bafra Belediyesi’nde avukatlık yapan Murat Bircan sosyal medya hesabından “Hakim-savcı adaylığı nedeniyle 20 yıllık avukatlık mesleğimden ve 14 yıllık belediye hukuk işleri müdürlüğü görevimden bugün itibariyle ayrılmış bulunuyorum. Allah gönlümüzde bulunanı, hakkımızda hayırlı eylesin, hakkınızı helal edin” diye yazmıştı.

Bircan, AKP'den aday adaylığı sırasında yaptığı açıklamada, 'Güçlü bir Türkiye için güçlü bir lidere ihtiyacımız var. Bu güçlü lider de Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'dır' ifadesini kullanmıştı.

'Hâkimlerimiz içinde birçok sayıda CHP’de görev yapmış, adaylık yapmış arkadaşımız var. Partili olmak ayıp değil ki'

'Hâkimlerimiz içinde birçok sayıda CHP’de görev yapmış, adaylık yapmış arkadaşımız var. Partili olmak ayıp değil ki'

AKP Grup Başkanvekili Bülent Turan, Gezi Davası'na bakan mahkeme heyetinin üyelerinden hâkim Murat Bircan'ın, 2018 yılında AKP'den Samsun milletvekili aday adayı olmasına ilişkin soruya yanıt verdi.

Turan, “Siyaset, herkese açık olan bir hizmet etme aracı. Biz hâkimlerimizin kararlarına bakarız ama hâkimlerimizin kararlarına ne bakmayız? Hâkimlik şartlarını elde etmiş ve hâkim olmuşsa bu kişinin kararı yargı içinde değerlendirilir. Şu an hâkimlerimiz içinde birçok sayıda CHP’de görev yapmış, adaylık yapmış arkadaşımız var. Partili olmak ayıp değil ki, suç değil ki… 28 yıl CHP’de görev yapan Yekta Güngör Özden Anayasa Mahkemesi Başkanı oldu. Siz ne diyorsunuz ya' yanıtı verdi.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
39
25
13
6
1
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Bozkurt

Arsız olmak ayıp.

Timuçin Vasfi Ozan

Bunların anlamadığı nokta hukukun tarafsızlığına partili olunca gölge düştüğü. Partili olmak ayıp değil ama hukukçuysan ve partiliyse senin hukukçuluğun her... Devamını Gör

Halil Değerli

AğKeğPeğ li olmak ayıp... .... Hakem ve hakim tarafsız olmalı... .... 😡😡😡😡😡