Görüş Bildir
Haberler
40 Ülkeyi Gezen Bisikletçiyi, Aracıyla Çarparak Öldüren Sanık Serbest

40 Ülkeyi Gezen Bisikletçiyi, Aracıyla Çarparak Öldüren Sanık Serbest

Ulaş
08.11.2016 - 20:27 Son Güncelleme: 09.11.2016 - 12:58

2015 yılının mayıs ayında, Christian Jean Auguste Niaffe isimli turist bisikletiyle 40 ülkeyi gezmiş, fakat Muğla'nın Marmaris ilçesinde dikkatsiz bir sürücünün kendisine aracıyla çarpması sonucunda hayatını kaybetmişti. 

Kaza sonrasında başlayan yargılama süreci sona erdi ve emniyet şeridinde yol kateden bisikletli turistin ölümüne neden olan sanık para cezasıyla serbest bırakıldı.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Fransalı bisikletçi Christian Jean Auguste Niaffe, 24 Mayıs 2015 tarihinde 16:00 saatlerinde Marmaris’e 10 kilometre mesafedeki Taşhan mevkiinde emniyet şeridinde bisikletiyle seyri sırasında, bir aracın arkadan çarpması sonucu yol kenarına fırlamış ve hayatını kaybetmişti.

Marmaris 4. Asliye Ceza Mahkemesinde görülen davada Sanık N.K. taksirle insan öldürme suçundan kazada asli ve tam kusurlu olması dikkate alınarak 5 yıl hapis cezası aldı. Sanığın sosyal ilişkilerine etkisi nedeniyle takdir indirimi uygulanarak 4 yıl 2 aya indirildi.

Bianet'te yer alan haber göre; daha sonra verilen ceza, sanığın sosyal ekonomik durumu ile suçun işlenmesindeki özellikler dikkate alınarak 38 bin TL adli para cezasına dönüştürüldü.

Niaffe’in kaza sonucu hayatını kaybetmesi sonrasında ise bisitkleçiler çeşitli protestolar düzenlenmişti

Niaffe’in kaza sonucu hayatını kaybetmesi sonrasında ise bisitkleçiler çeşitli protestolar düzenlenmişti

Muğla Bisiklet Derneği üyeleri, 59 yaşındaki Christian Jean Auguste Niaffe için eylem yapmış, asfalta yatarak 'Kornaya değil, frene bas' sloganı atmışlardı.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Beş kıtada 40 ülkeyi gezdi

Beş kıtada 40 ülkeyi gezdi

Paris'te Ulusal Bilimsel Araştırma Merkezi’nde bilgisayar eğitimi veren Niaffe, beş ayrı kıtada 40 ülke gezmiş ve kişisel sayfasında içlerinde Özbekistan, Bolivya, Kamboçya, İran gibi ülkelerin de bulunduğu 16 ülkeyi daha gezmek istediğini yazmıştı.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
kartacali

burası hukuk devleti kisvesi altına saklanmış hırsızların, dolandırıcıların, namussuzların, arsızların, haksızların, tecavüzcülerin, onursuzların ülkesi. bur... Devamını Gör

Gerek Yok

Türkiye'de adalet. (Temsili Değil). Bu yorumu daha kaç kere yazmam gerekiyor acaba?

qetum

araçla adam öldürmek 38bin liraysa bende parasını verip bir kaç sevmediğim adamı ezebilirim.