Görüş Bildir
Haberler
AK Parti'de Deprem Sonrası İlk İstifa

AK Parti'de Deprem Sonrası İlk İstifa

Tunceli Belediyesi'nin AK Partili tek meclis üyesi Alişan Işık partisinden istifa etti. Işık, iktidarın depreme müdahalelerde eksik kaldığını ve sorumluklarını yerine getirmediğini belirtti.

İçeriğin Devamı Aşağıda

50 binden fazla kişinin hayatını kaybettiği Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından iktidara yönelik istifa çağrıları yükselmişti. 

Ancak felaketin üzerinden geçen yaklaşık 50 gün içerisinde tek bir iktidar temsilcisi sorumluluk göstermedi. Tunceli Belediyesi'nin tek Partili meclis üyesi Alişan Işık ise 'İktidar depremde sorumluluklarını yerine getirmedi' diyerek istifa ettiğini duyurdu.

"İktidar sorumluluklarını yerine getirmedi"

"İktidar sorumluluklarını yerine getirmedi"

Tunceli Emek Gazetesi'nde yer alan habere göre, Alişan Işık, istifa açıklamasında şunları söyledi:

'Parti kimliğim üzerinden hem toplumsal hem de kurumsal düzeyde şahsıma yönelik sistematik yıpratma faaliyetleri içerisinde bulunan kimi şahıs ve çevreler bugün gelinen noktada, partinin il ve ilçe yönetimlerinde etkin rol oynamaya, yıllardır partiye karşı faaliyet göstermemiş gibi kabul görmeye başlamışlardır. Yönetim düzeyinde yaptığım tüm uyarılar ve sarf ettiğim çabaya karşın, bu durumun görmezden gelinmesi benim için kabul edilebilir bir durum değildir. 11 ilimizde milyonlarca insanın hayatını alt üst ederek on binlerce insanın canına mal olan büyük afet sonrası siyasal iktidarın, deprem mağduru bölgelere etkin bir müdahale gerçekleştirmekte eksik kaldığı ve iktidar sorumluluklarını yerine getirmediğini üzülerek belirtmek istiyorum.'

Işık, AK Parti'den istifa ettiğini ve Tunceli Belediye Meclis üyeliği görevine bağımsız devam edeceğini belirtti.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
59
13
3
3
2
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Furkan Aras

vay be helal olsun onurlu bir tavır

Aslı Han

yalandan istifalar, bugüne kadarki herşeye tamam deyip bugün mü anladini

Dede Aydin

onurlu gururlu olan gereğini yapar istifa eder ama şerefsiz ve gurursuz ise zaten karakterini belli eder etrafındaki insanlar bilir onu