Yakalanmamak İçin 20 Yıl Boyunca Sağır ve Dilsiz Taklidi Yaptı
Komşusuyla tartıştıktan sonra memleketinden kaçtı
Soyadı Xiao olan 56 yaşındaki adam, Hubei eyaletinin Xiangyang kentinde yaşıyordu. Çin basınında yer alan bilgilere göre 2004'te bir komşusuyla tartıştı ve kavga sırasında kafasına kürekle vurdu. Komşusu hayatını kaybetti, Xiao ise olayın ardından memleketini terk etti.
Xiao, Fujian eyaletine bağlı Anxi ilçesindeki ücra bir köye yerleşti. Hurda toplayıp satarak geçimini sağladı. Köyde kendini sağır ve dilsiz biri olarak tanıttı, kimseyle konuşmadı. Köylüler onu yolda görünce selam verip geçiyordu. Xiao 20 yıl boyunca dikkat çekmeden yaşadı.
"20 yıldır kimseyle konuşmadım, delireceğimi sandım"
Mayıs 2024'te Xiao, köylülerle kavgaya karıştı ve polis tarafından gözaltına alındı. Fotoğrafı ulusal veri tabanına eklendi. Rutin bir karşılaştırmada eski fotoğraflarıyla benzerlik fark edildi ve gerçek kimliği ortaya çıktı.
Xiangyang polisinden Zhang Zhiwei, 'Sağır ve dilsiz rolü yaptığı için neredeyse kimseyle iletişim kurmuyordu' dedi. Xiao gözaltında yıllardır süren sessizliğini bozdu ve polislere '20 yıldır kimseyle konuşmadım, delireceğimi sandım' dedi. 11 Mayıs'ta Xiangyang'a götürülen Xiao, 2004'teki olayla ilgili suçlamalarla yargılanacak.
Keşfet ile ziyaret ettiğin tüm kategorileri tek akışta gör!





Yorum Yazın