Görüş Bildir
Haberler
İhracatçıları Asgari Ücret Zammı Korkusu Sardı! İktidara 'Düşük Tutun' Mesajı

İhracatçıları Asgari Ücret Zammı Korkusu Sardı! İktidara 'Düşük Tutun' Mesajı

Emre Ordu
29.11.2022 - 18:10 Son Güncelleme: 29.11.2022 - 18:24

Türkiye İhracatçılar Meclisi Başkanı Mustafa Gültepe, mevcut enflasyon koşullarında asgari ücretin 300-350 dolar (5 bin 500-6 bin 500 TL) arasında olması gerektiğini savundu. Gültepe, enflasyon düşürülmedikçe asgari ücreti artırmanın faydası olmayacağını söyledi. 

İçeriğin Devamı Aşağıda

ekonomim.com’dan İmam Güneş’e konuşan, Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) Başkanı Mustafa Gültepe, yüksek enflasyondan yakındı. Gültepe, enflasyon nedeniyle fiyatlandırma yapamadıklarını söyledi. 

Merkez Bankası’nın faizi tek haneli rakama indirmesinin finansmana erişim açışından olumlu bulan Gültepe, bunun kendileri için döviz kurunun da artması karşılığında anlamı olacağını belirtti. 

Gültepe 'Politika faizi 9’a düştü. İhracatçı olarak yüzde 5 olmasını tercih ederiz. Finansmana ulaşmak istiyoruz, dolayısıyla kredinin ucuz olması lazım. Faiz düşük olduğunda normalde dövizin de yukarıda olması gerekiyor. Finansmana ulaşabilirsek düşük faiz işimize geliyor. Faizlerin bu açıdan inmesini doğru buluyorum ama kurun bu seviyede kalmasını doğru bulmuyorum' dedi.

'Fiyat tutturma noktasında kurların bizi destekleyecek noktaya gelmesini bekliyoruz' diyen Gültepe 'Rekabet edeceğimiz bir ortamın oluşmasını istiyoruz. Enflasyon 3 artıyorsa kurlar da 3 artmalı. Biz de maliyetimizi bilerek fiyatımızı belirleyebilelim' ifadelerini kullandı.

"Zam yapıyorsunuz çalışan yine mutsuz"

"Zam yapıyorsunuz çalışan yine mutsuz"

Asgari ücretin artışlarının günlük hayata yansımasının alım gücünün düşmesi olduğunu söyleyen Gültepe, “Türkiye’de asgari ücretin 300-350 dolar arasında olması lazım. Maliyet 500 dolar olursa karşılayamayız. Asgari ücreti sürekli arıtmakla bir noktaya gelemeyiz. Fiyat artışlarının da durması lazım. Zam yapıyorsunuz çalışan yine mutsuz. Çünkü sokağın, pazarın reaksiyonu farklı. Yüzde 30-40 zam yapsan da pazarda yüzde 70-80 zam oluyor. Denetimin sağlanması lazım. Çalışanlar diyor ki ‘Zam olmasın ama fiyat da artmasın' dedi.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
15
10
7
2
1
1
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
k4dir

şuanki durumda zam olmasın fiyatta artmasın gibi bir durum yok malesef. insanların insan gibi yaşayabilmesi için şuan herşeyi sabit tutup asgari ücreti en az... Devamını Gör

Selim Kazan

çok haklısın bu zamanda ev araba vs alınmaz seninle olan mallar senindir.

KumdanKum

Şuan için fiyatları geri çekme diye birsey olmaz, fiyatlar sabitlense bile dediğiniz rakamlarda 5-6 bin TL arasi asgari ücret ile ne yesin ne içsin nasıl yaş... Devamını Gör

KumdanKum

aynen çiftçiler desteklenmeli aracılar def edilmeli...

Destan Yazan

Birkaç ayda dağılan ekonomi, akılcı bir ekonomik politikayla 2 yılda ancak toparlanır. Bu da üretim maliyetleri (elektrik, doğal gaz, benzin, hammadde) düşür... Devamını Gör