Görüş Bildir
Haberler
Soylu Bu Kez Dilşah Ercan İçin 'Eylemle İlişkili' Dedi

Soylu Bu Kez Dilşah Ercan İçin 'Eylemle İlişkili' Dedi

Emre Ordu
04.10.2022 - 09:03 Son Güncelleme: 04.10.2022 - 09:04

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, PKK terör örgütü mensubu Dilşah Ercan'ın Mersin'de polisevine düzenlenen saldırıda öldüğünü duyurmuş, Ercan'ın CHP'nin 'tutuklu gazeteciler' raporunda yer aldığını belirterek saldırı üzerinden CHP'yi hedef almıştı. Soylu yeni açıklamasında Ercan'ın 'eylemle ilişkili' olduğunu söyledi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Daha önce Mersin’deki polisevine saldırıyı gerçekleştirdiği ve öldüğü açıklanan PKK’lı terörist Dilşah Ercan ile ilgili İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'dan yeni bir açıklama geldi. Soylu bu kez Ercan'ın 'eylemle ilişkili' olduğunu söyledi:

 'Başsavcılık soruşturmayı sürdürüyor. En nihayetinde bütün bulgular ortaya çıkacaktır. Ama ilk çıkan bulgu bellidir. Dilşah Ercan teröristtir ve bu eylemle ilişkilidir, bu eylemin içindedir, aynı zamanda Dilşah Ercan terörist olduğunu kendisi ifade etmiştir. Kılıçdaroğlu'nun yanındakiler teröristin ne dediğini bilmeden, kendisini terörist olarak tanımladığını tam anlayamadan Kılıçdaroğlu'nu ateşe atmıştır. Gerçi o ateşi kendisi de istemektedir.”

Ne olmuştu?

26 Eylül’de Mersin’in Mezitli İlçesi’ndeki Tece Polisevi’ne terör saldırısı yapılmış, bir polis şehit olmuştu. İçişleri Bakanlığı, saldırıya katılan ve üzerlerindeki bombanın infilak etmesiyle ölen 2 PKK terör örgütü mensubundan birinin Dilşah Ercan olduğunu açıklamıştı. Ercan'ın CHP'nin 2012'de hazırladığı 'tutuklu gazeteciler' raporunda yer aldığını açıklayan iktidar mensupları, CHP'yi saldırı üzerinden hedef almıştı. 

CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu bunun üzerine 'Tam 2 gündür yalan söylediniz, havuz medyanız manşetler attı. Oysa ben ne dolaplar çevirdiğinizi iki gündür biliyorum. Şimdi çıkın ve teröriste ait DNA raporunu açıklayın” demişti. 

Kılıçdaroğlu'na yanıt veren İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Dilşah Ercan'ın 'taksici tarafından teşhis edildiğini' ve 'parmak izi eşleşmesi' olduğunu belirtmişti. Soylu maddeler halinde yaptığı açıklamada şunları kaydetmişti:

1- Teröristi taşıyan taksici teşhisini yaptı

2- Yıllarca terör örgütünde birlikte olduğu örgüt mensubu sözde ölümsüzler taburunda sabotajcı eğitimi alıp Türkiye’de eylem yapmak üzere görevlendirildiğini belirtip hemen teşhisini yaptı.

3- Hoşuna gitmeyecek ama parmak izleri ile yapılan çalışmada bir tanesinde eşleşme çıktı.

4- Kurtarıcın PKK’nın açıklamasındaki teröristlerle ilgili tüm detaylara da çalışılıyor.

5- PKK’nın açıklamasını referans alıp kabul ettiği teröristlerle ilgili henüz sonucu çıkmamış raporların üzerinden terör örgütünü ve utanılacak parti raporunu korumaya alıyorsun.

Yani terör örgütünün tespiti imkansız Suriyeli isim verip, ‘Zozan arkadaşımızın (yani Dilşah Ercan) bu olayla herhangi bir ilgisi yoktur, görevinin başındadır.’ demesine sığınmaktan bile utanmıyorsun.

6’lı masada sıkıştın

PKK’ya sığındın 

Yazıklar olsun...”

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
38
23
15
1
1
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Pasif Kullanıcı

Sen terörü her bitirdik dediğinde böyle olayların tekrar ceryan etmesi neden ve ne için diye kimse sormadı mı

Yönetici Bilal

"hdp ile gönül bağı varmış, tespit ettik"e kadar indirgeyecekler

Bir şey yoksa bile muhakkak bir şey olmuştur a kadar da gidebilir.

Trabuzeni

Konuşma bence PKK nın yapamadığı şeyi siz 20 yılda yaptınız