Görüş Bildir
Haberler
Sedat Peker Hakkında Yakalama Kararı

Sedat Peker Hakkında Yakalama Kararı

Batuhan
18.01.2022 - 13:28

Suç örgütü lideri Sedat Peker’in, Binali Yıldırım’ın oğlu Erkan Yıldırım’a yönelik iddialarına ilişkin “sesli, yazılı veya görüntülü iletiyle alenen hakaret” ve “iftira” suçlarından 6 yıl 4 aya kadar hapis cezası istemiyle yargılandığı davada, yakalama kararı çıkarıldı.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Sözcü'den Sevgim Begüm Yavuz'un haberine göre, Sedat Peker'in eski başbakan ve AKP İzmir Milletvekili Binali Yıldırım'ın oğlu Erkan Yıldırım'a yönelik iddialarına ilişkin, “hakaret” ve “iftira” suçlarından 6 yıl 4 aya kadar hapis cezası istemiyle yargılandığı davanın ilk duruşması yapıldı.

"İşi gereği yurt dışına gitti"

"İşi gereği yurt dışına gitti"

Sedat Peker'in Youtube'da paylaştığı 7. videosunda Erkam Yıldırım hakkında uluslararası uyuşturucu ticareti içerisinde yer aldığı konusunda iddialarda bulunulduğunu anımsatan Erkam Yıldırım'ın avukatı Muhammed Gök ise şunları söyledi;

“Sanık bu videoda müvekkilin 2021 yılı Ocak ayında 4 gün, Şubat ayında 4 gün olmak üzere Venezuela'ya gidip burada uyuşturucunun rotasını belirlediğini iddia etmiş ise de, müvekkil Venezuela'ya yaptığı ziyaretin 4-8 Aralık 2020 tarihleri arasında TBMM Dostluk Grubu Heyeti'nin Venezuela'ya yaptığı ziyaretle bağlantısı olmayıp, sadece kendi imkanlarıyla kendisi yapmış olup, buradaki tek irtibat aynı uçakla gitmiş olmalarıdır. Müvekkilim iş adamı olup, sürekli yurt dışına seyahatler düzenlemektedir”

Mahkeme, savunmasının alınmasına yönelik sanık Sedat Peker hakkında yakalama kararı çıkarılmasına karar verdi. Öte yandan mahkeme, müştekinin suçtan zarar görme ihtimaline karşı, dava ve duruşmalara katılan olarak kabul edilmesine karar vererek, duruşmayı erteledi.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
12
6
2
1
1
1
1
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
biri

İfade alınıp serbest bırakılması için çıkan yakalamanın ne hükmü var ki? Kırmızı bülten mi çıkarcaklar sanki. Ceza yargılamasında çok standart bi uygulama. H... Devamını Gör