Görüş Bildir
Haberler
Hiç Yemek Yemeden Yaşayan Var! Avengers Yenilmezler Takımını Aratmayan İlginç Yeteneklere Sahip İnsanlar

Hiç Yemek Yemeden Yaşayan Var! Avengers Yenilmezler Takımını Aratmayan İlginç Yeteneklere Sahip İnsanlar

Effy
05.02.2023 - 09:25

Bir insanda olamayacak, olağanüstü özellik ve yetenekleri ile herkesi afallatan bu insanlar, adet Marvel evreninden kaçmış gibiler! Birbirinden ilginç meziyet ve yetenekleri ile bizleri şaşırtan isimleri listeledik... 👇

Kaynak: https://www.dailystar.co.uk/news/weir...
İçeriğin Devamı Aşağıda

Kim Peek

Kim Peek

Savant sendromuna sahip Amerikalı Kim Peek, olağanüstü bir hafızaya sahip olduğu için Megasavant olarak tanınır. Kendisi Tom Cruise ve Dustin Hoffman'in başrolünde olduğu Rain Man filmine ilham olmuştur.

Beyninde doğuştan gelen bir gelişim bozukluğu sonucu fotografik hafızası aşırı gelişen Peek, erken yaşlarda gömleğini bile düğmeleyemiyordu. Ancak ilerleyen zamanlarda sol gözüyle kitabın sol sayfasını okurken, sağ gözüyle de sağ sayfasını aynı anda okuyabildiğini ve ezberleyebildiğini fark etti.

Prahland Jani

Prahland Jani

Prahlad Jani, 1940'tan beri aç ve susuz yaşadığını iddia eden Hintli ve Bretaryen bir keşişti. 2020 yılında 90 yaşında vefat etti.

Bretaryen inancı, yalnızca hava ile yaşamanın mümkün olduğuna inanır. İnzivaya çekilen Jani, 10 gün boyunca mağarasında gözlemlendi ve hiç yemek veya su tüketmemesine rağmen vücudu idrar üretiyordu.

Wim Hof

Wim Hof

Hollandalı Dünya rekoru sahibi Wim Hof, aşırı soğuğa dayanma yeteneği yüzünden 'Buz adam' lakabını aldı.

Wim Hof, Everest Dağı'na sadece üzerindeki şortu ile tırmandı. 63 yaşındaki Hof, aynı zamanda insanlara doğru nefes alıp - verme teknikleri ile hastalıkları nasıl yeneceklerini gösteriyor.

Ben Underwood

Ben Underwood

Ben Underwood 3 yaşındayken oldukça nadir görülen bir kanser hastalığına yakalandı ve görme yetisini kaybetti. Ancak bu kendisini durduramadı! 

Underwood, sesler aracılığıyla yön tayini yapabiliyor. Ses ile yön bulma özelliği sayesinde Underwood, kendisine rehberlik edecek bir köpek veya bastona ihtiyaç duymadan ilerleyebiliyor. Maalesef 17 yaşına girmeden bir hafta önce kanseri nüksettiğinde 2009 yılında vefat etti.

Stephen Wiltshire

Stephen Wiltshire

Otistik İngiliz mimari sanatçısı Stephen Wiltshire, sadece bir kez gördükten sonra hafızadan bir manzara çizme yeteneği ile biliniyor!

5 yaşına kadar konuşmayan Wiltshire'ın ilk kelimeleri 'kağıt' ve 'kalem' olmuş. Çalışmaları dünya çapında popülerlik kazanan Wiltshire, sanata olan hizmetlerinden dolayı Britanya İmparatorluk Nişanı kazandı.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Alain Robert

Alain Robert

Fransız dağcı ve gökdelen tırmanıcısı Alain Robert, gökdelenlere herhangi bir gerece ihtiyaç duymadan tırmanabiliyor! 'Fransız Örümcek Adam' olarak bilinen Robert, hiçbir güvenlik malzemesi olmadan Eyfel Kulesi ve Empire State Binası olmak üzere birçok yere tırmandı.

İlginizi çekebilir:

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
11
8
2
2
1
1
1
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Ceyhun ATAKUMAN

Hayatımda tanıdığım en ilginç kişi Çocukluğumun geçtiği Bursa hürriyet yeni karaman mahallesinde, sorduğun tarihi hiçbir yere bakmadan cevaplayan adamdır. Me... Devamını Gör

Hermione Granger

Amerika'da doğsaydı yukarıdaki listede bu arkadaşı da görürdük, çünkü kesin yaa profesör olurdu yada konu hakkında bi kitap fln yazardı duyulurdu ismi. ama B... Devamını Gör

Hermione Granger

maalesef bu listeden anlaşılacağı gibi ütopik yeteneğin de bi bedeli var. listedeki herkes ciddi hastalıklardan müzdarip. bu hayatta maalesef bedelsiz hiç bi... Devamını Gör