Görüş Bildir
Haberler
HDP Kongresinde Öcalan Sloganları: 4 Gözaltı

HDP Kongresinde Öcalan Sloganları: 4 Gözaltı

HDP'nin Ankara'da gerçekleştirdiği kongrede Öcalan sloganları atıldı. Pervin Buldan'ın konuşması sırasında ise Öcalan posteri açmak isteyen iki kişi görevliler tarafından engellendi.

Öcalan lehine slogan atanlardan 4'ünün polis tarafından gözaltın alındığı öğrenildi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

İzmir Bağımsız Milletvekili Mehmet Ali Çelebi, HDP'nin Ankara Spor Salonu’nda düzenlenen 5’inci Olağan Büyük Kongresi'nde PKK lideri Öcalan lehine sloganlar atıldığını gösteren bir video paylaştı.

Çelebi, paylaşımına 'PKK-Öcalan severlerin girdiği ortak Cumhurbaşkanı Adayı denkleminden Türkiye’ye hayır çıkmaz. 6’lı masa yanlış yoldadır.' ifadelerini de ekledi.

👇

📹

📹 Öcalan posteri açmaya çalışanlara görevliler müdahale etti

Medyascope, Öcalan lehine slogan atan dört kişinin gözaltına alındığını bildirdi. 👇

İçeriğin Devamı Aşağıda

Eş Genel Başkanlar neler söyledi?

Eş Genel Başkanlar neler söyledi?

Kongre salonundaki partililere seslenen Pervin Buldan'ın açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:

  • Kimsenin önünde diz çökmedik. Kimseye biat etmedik bundan sonra da kimseye diz çökmeyeceğimize, biat etmeyeceğimize sizlerin huzurunda söz veriyoruz.

  • Kürt halkının demokratik siyasetteki kararlılığı ve Türkiye demokrasi güçleriyle omuz omuza yürüttüğü büyük demokrasi mücadelesi bu ülkenin ortak geleceğinde kesinlikle belirleyici olmaya devam edecektir. Tarih de, rüzgâr da bizden yanadır!

  • Çözümün adımları eşit yurttaşlık, anadilinde eğitim, güçlü yerel demokrasi ve yargı sisteminin yarattığı tüm tahribatların giderilmesidir. Çözüm yeri diyalog ve siyasal mutabakat zemini olan parlamentodur. Ülkeyi bu çatışma ikliminden çıkaracak çözüm HDP'dedir.

  • Herkesin hakça bölüştüğü, emeğinin karşılığını aldığı, üretenin, emekçinin söz ve karar sahibi olduğu, kadın yoksulluğunun son bulduğu müreffeh bir ülkeyi ve sosyal devleti, sosyal devleti, adaleti hep birlikte tesis edeceğiz.

  • Direnen Emine Şenyaşar için, Cumartesi anneleri için, Gezi, Çorlu, Soma, Roboski aileleri için, adalet nöbetindeki tutuklu anneleri için, erkekler tarafından katledilen ve şiddete uğrayan tüm kadınlar için, adaleti aranır değil, yaşanır hale getireceğiz.

  • Önümüzde seçim, kimin cumhurbaşkanı ya da başbakan olacağı seçimi değildir. Mesele; kriz üreten bu sistemin değiştirilmesi ve demokratik eşitlikçi yeni bir düzenin kurulması meselesidir. HDP bu seçimlerin ve sonrasındaki sürecin temel belirleyenidir.

  • Türkiye halkları, kriz iktidarına da, restorasyon siyasetine de mahkum değildir. Sistemi değiştirme iddiasında değil, iktidarı ele geçirme hedefinde olan siyaset yeni bir gelecek sunamaz. Kendisini yeni bir gelecekte görmek isteyenlerin duracağı yer HDP’dir.

Sancar: "Hükümeti uyarıyoruz, tecrit üzerinden oyun oynamayın"

Sancar: "Hükümeti uyarıyoruz, tecrit üzerinden oyun oynamayın"

Eş Genel Başkan Mithat Sancar'ın konuşmasından öne çıkanlar:

  • Eşitsizliğe dayalı, tekçi, otoriter, sömürücü, soyguncu, talancı düzenlerine karşı en güçlü alternatif olmamız onları ürkütüyor, korkuyor, telaşlandırıyor. O nedenle var güçleriyle saldırıyorlar, yok edeceklerini sanıyorlar. Boş hayaller peşinde konuşuyorlar.

  • Tüm siyasi mahkumiyetler ve davalar sonuçlarıyla birlikte ortadan kaldırılmalı ve kayyım rejimine son verilmelidir. Bunların müzakere edilip hayata geçirileceği yer meclis olmalıdır. Bunları topluma mal etmek için güçlü bir barış ve çözüm iradesi hayata geçirilmelidir.

  • Hükümeti uyarıyoruz, tecrit üzerinden oyun oynamayın, böyle hassas bir meseleyi iktidar hedeflerinize alet etmeyin. İmralı adına söz kurmayın, halkı yanıltarak afaki gündemler yaratmayın. Öcalan’ın ne düşündüğünü kamuoyunun öğrenmesini sağlayacak imkanları sağlayın.

  • İçinde ilke, ciddiyet ve demokratik çözüm yaklaşımı barındırmayan hiçbir söze ve hamleye başarı şansı bu ülkede yoktur. Halklara sözümüz var. Çözümsüzlüğün bu ülkeyi bir yüz yıl daha esir almasına izin vermeyeceğiz.

  • Cumhurbaşkanlığı seçimde tutumumuz nettir. Kamuoyu önünde şeffaf görüşmeler yapılması halinde müzakerelere ve ortak aday fikrine açığız. Bu olmazsa hakkımız olan adayımızla seçimlere girme seçeneği de güçlü bir seçenek olarak durmaktadır.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
112
71
14
8
4
3
2
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
hasan aga

chp ye veya millet ittifakına oy verecek olanlar bir kere daha düşünür umarım. Çünkü millet ittifakına oy vermek dolaylı yoldan pkkya yarıyor çünkü kılıçtaro... Devamını Gör

Phoenix Jean Grey

Hasan aga Cumhur ittifakının bir trolü olarak bu konuda söz söyleme hakkın yok. Önce kendinize bakın. 20 senedir Öcalan p.çini bile asmayıp beslediniz. Zor z... Devamını Gör

Adnan elkin

bebek katili ni alkışlıyorlar oruspu çocukkarı amk piçleri

mantikli

HDP'ye siyasi parti diyenin aklını seveyim. Suratsız ve beyinsiz hainler. Terör örgütünün uzantıları