Görüş Bildir
Haberler
Girişimci Adaylarının Kaçırmaması Gereken İlham Verici 16 Film

Girişimci Adaylarının Kaçırmaması Gereken İlham Verici 16 Film

15.04.2021 - 16:31

Girişimci adaylarının kaçırmaması gereken, hepsi birbirinden ilham verici 16 filmi sizin için derledik. Keyifli okumalar!

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. The Founder (2016)

1. The Founder (2016)
www.beyazperde.com

İki kardeşin yenilikçi fast food restoranını(McDonald's), hırs, inat ve acımasızlık kombinasyonu ile dünyadaki en büyük restoran işletmelerinden birine haline getiren bir satış görevlisi Ray Kroc'un hikayesi. Linda Cardellini, Patrick Wilson gibi oyuncuların kadroda yer aldığı filmin yönetmen koltuğunda John Lee Hancock oturuyor. Filmin başkarakterini ise ünlü aktör Michael Keaton canlandırıyor.

IMDb: 7,2

2. Joy (2015)

2. Joy (2015)
www.beyazperde.com

Joy henüz küçüklüğünden itibaren hayal gücü çok gelişmiş olan, yeni icatlar üretme peşinde bir kızdır. Hayatında, ailesinde yaşadığı zorluklara rağmen üretkenliğini hiç yitirmez; günlük yaşamda pratik konulara dair elinden her türlü iş gelir. Bu arada boşandığı eşi, sorunlu annesi, ilgi isteyen iki küçük çocuğu ve yarı belalı babasıyla 'normal' bir hayat sürdürmeye çalışır. Fakat bir gün her şey canına tak eder ve Joy yarım bıraktığı hayallerinin bir noktasından tutmak için yeniden kolları sıvar...

Filmin yönetmen koltuğunda Oscar sinemacı David O. Russell otururken ödüllü başrol Jennifer Lawrence'a 'Umut Işığı' filminde olduğu gibi Bradley Cooper ve Roberto De Niro eşlik ediyor. 

IMDb: 6,6

3. The Social Network (2010)

3. The Social Network (2010)
www.beyazperde.com

Tüm dünyada olduğu kadar Türkiye’de de bir fenomene dönüşmüş, milyonların sosyal paylaşım sitesi Facebook’un kurucusu Mark Zuckerberg ve arkadaşlarının öyküsü.

Bir Ekim gecesi, yıl 2003. Mark Zuckerberg, sarhoş kafayla Harvard Üniversitesi'nin sistemine sızar. Kız arkadaşı tarafından terk edilmiştir ve bunun acısını kampüsteki tüm kızların bilgisinin olduğu bir veritabanında birleştirmek ister. Yazdığı uygulamada ekranın iki yanındaki kızların fotoğraflarını oylayarak hangisinin daha güzel olduğu seçilebilmektedir. Mark sayfanın adına Facemash adını verir. Sitenin başarısı hızla yayılır fakat Mark'ın kadınlara olan nefreti ve bu yolda gizlilik kurallarını ihlal etmiş olması Harvard Üniversitesi'nin de tepkisi çeker. Bu durum sitenin evrilerek Facebook'a dönüşmesine olanak sağlar. Öncelikle yalnızca Harvard'da kullanılan Facebook, daha sonra diğer üniversitelerde de açılır ve Ivy League'den Silikon Vadisi'ne tüm dünyada yayılmaya başlar. Sosyal medya denince günümüzde akla gelen ilk uygulamalardan olan Facebook'un arkasında yatan gerçekler, oluşumunun öyküsü ve günümüz dünyasına sunduğu artı ve eksiler Mark Zuckerberg'in hikayesinden yola çıkılarak ele alınıyor.

IMDb: 7,7

4. Steve Jobs (2015)

4. Steve Jobs (2015)
www.beyazperde.com

Teknoloji devi Apple şirketinin kurucusu ve 20. yüzyılın dahi isimlerinden Steve Jobs'ın yaşam öyküsünü yeni bir perspektif ile beyazperdeye aktaran filmin yönetmenliğini Oscar ödüllü yönetmen Danny Boyle üstlenirken senaryo yine Oscar Ödüllü Aaron Sorkin’e ait. Filmde Apple’ın kurucusu Steve Jobs’a Michael Fassbender; Macintosh’un eski pazarlama müdürü Joanna Hoffman’a ise Kate Winslet hayat veriyor. Steve Jobs'un bilge ve bir o kadar da hırslı yönünü izleyeceğimiz film Jobs'ın özel hayatına da el atıyor. Kızı Lisa ile olan ilişkisini gözler önüne seren film Walter Isaacson'ın kitabından uyarlandı. Steve Jobs'ta Michael Fassbender ve Kate Winslet'a Seth Rogen, Jeff Daniels, John Steen, Michael Stuhlbarg eşlik ediyor.

IMDb: 7,2

5. The Wolf of Wall Street (2013)

5. The Wolf of Wall Street (2013)
www.beyazperde.com

'Para Avcısı', gerçek bir yaşam öyküsünü konu ediyor. Jordan Belfort 24 yaşında genç ve hırslı bir adamdır. Para kazanma arzusuyla Wall Street borsasında önce komisyoncu ve ardından Stratton Oakmont adında bir yatırımcı firmasında zengin olmak için her şeyi yapmaya hazır bir CEO olur. 90'ların en hızlı günleridir ve New York işlem salonunda her şey olabilmektedir. Önemsiz tahvillerle birçok yatırımcıyı aldatarak, Belfort kısa zamanda bir para makinasına ve aynı zamanda bir harcama makinasına dönüşür. Bir günde hesapları milyon dolarlarla doldururken o gece hepsini aynı hızda harcayabilir. Profesyonel hayatının yanı sıra uyuşturucu, fahişeler, son derece pahalı lüks fantezilerle dolu kirli bir oyunun içindedir. Bu karakterin hayatındaki her şey abartılı bir şekilde devam ederken, çöküş ise çok uzakta değildir...

Yönetmenliğini Martin Scorsese'nin üstlendiği film Amerikan borsasında komisyoncu olan Jordan Belfort'un biyografisinin bir uyarlaması. Filmin başrolünde Leonardo DiCaprio yer alırken kadroda Jonah Hill, Kyle Chandler ve Jean Dujardin kendisine eşlik ediyor.

IMDb: 8,2

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Rogue Trader (1999)

6. Rogue Trader (1999)
www.sinemalar.com

Nick Leeson, Bearings Bankası'nda hesap uzmanıdır. Problemleri gidermek için Jakarta'ya gönderildiğinde orada iyi izlenimler bırakır ve Singapur'da ticaret birim yöneticisi olur. İlk yılında, tüccarlarının birinden kaynaklanan kayıplarını kapatmak için kumar oynar ve işleri iyi gider. Sonraki senelerde Nick başkalarının paraları ile kumar oynamaya devam eder ve kayıplarını gizlemeye çalışır, ta ki büyük çaplı bir finansal çöküşe neden oluncaya kadar...

IMDb: 6,6

7. The Pursuit of Happyness (2006)

7. The Pursuit of Happyness (2006)
www.beyazperde.com

İyi bir baba olan Chris Gardner, işinde sorunlar yaşayan, maddi açıdan sarsıntıda olan ve aynı zamanda iyi bir eş olan bir adamdır. Ancak ne yazık ki eşi sıkıntılara daha fazla katlanamayacağına karar vererek onu terk eder. Christopher adındaki oğulları da babasının yanında kalır. Karısının terk edişi de yetmezmiş gibi bir de ev sahibi dışarı atar baba –oğulu. Sokaklarda kalıp, tuvaletlerde, düşkünler evinde çalışarak ayakta durmaya çalışır. Oğlunun sevgisi bu mücadeleci baba için her şeydir. Ve sevgiye eklenen bir var olma savaşı hiç şüphesiz, vakti geldiğinde en mükemmel kapıları açacaktır.

IMDb: 8

8. The Merchant of Venice (2004)

8. The Merchant of Venice (2004)
www.beyazperde.com

Shakespeare’in 16. yüzyıl Venedik’inde geçen zamandan bağımsız komedi-draması bir grup Hıristiyan asilzadesinin yazgısını, talihini ve Yahudi tefeci Shylock’la ilişkilerini konu alıyor. Antonio (Irons) meteliksiz dostu Bassanio’nun (Fiennes) güzel Portia’ya (Collins) evlenme teklif etmek için ihtiyaç duyduğu miktarı temin etmek üzere Shylock’tan (Pacino) borç alır. Antonio’nun hakaretlerine bozulan Shylock borç verdiği paranın geri ödenmesine ilişkin çok kesin şartlar koyar. Antonio’nun teslimat işleri fırtına yüzünden sekteye uğrarken, Shylock kızının asilzade Lorenzo’ya (Cox) kaçmasından ötürü her zamankinden daha öfkelidir. Borcun vadesi geçince, Shylock diyet olarak Antonio’nun yarım kilo etini ister. Bassanio, Antonio’yu umutsuzca bu cezadan kurtarmaya çalışırken, beklenmedik bir cepheden mucizevi bir yardım gelir.

IMDb: 7

9. Jerry Maguire (1996)

9. Jerry Maguire (1996)
www.beyazperde.com

Jerry Maguire Uluslararası Spor İdaresi'nin (SMI) en üst temsilcisi olarak camianın tartışmasız lideridir. Jerry güzel nişanlısı Avery Bishop'a bağlıdır ve iyi bir ilişkileri vardır. Tek sorun Jerry'nin kendisini bir tür otomatik pilota bağlamış olmasıdır. Arkadaşlığı iyidir, ancak cinsellikte kötüdür. Jerry'nin SMI için yazdığı 'Düşündüklerimiz ve söyleyemediklerimiz, işimizin geleceğidir' sloganı yüzünden işler karışır ve işten çıkarılır. İşinden atılmıştır ancak kendine güvenli ve kim olduğunun farkında olarak her şeye sıfırdan başlamak zorunda kalır.

IMDb: 7,3

10. Moneyball (2011)

10. Moneyball (2011)

Gazeteci-yazar Michael Lewis'in Oakland A beyzbol takımının gerçek öyküsünü anlatan kitabından uyarlanan film, takımın genel menajeri Billy Beane'in tüm zorluklara rağmen mücadele edip modern analitik yöntemlerle takımına başarı kazandırması üzerine kurulu... Michael Lewis'in 'Moneyball: The Art of Winning an Unfair Game' adlı eserinden Steven Zaillian ve Aaron Sorkin tarafından uyarlanan ve gerçek bir hikaye dayanan filmin başrollerini Brad Pitt, Robin Wright ve Jonah Hill paylaşıyor. Moneyball, 2005 yılında çektiği ilk filmi Capote ile aynı sene En İyi Yönetmen dalında Oscar'a aday gösterilen Bennett Miller'ın ikinci uzun metraj çalışması.

IMDb: 7,6

İçeriğin Devamı Aşağıda

11. Wall Street (1987)

11. Wall Street (1987)
www.beyazperde.com

1980’lerin iş dünyasına perde arkasının sürükleyici hikayesinin anlatıldığı filmde, hırslı ve genç bir borsacı (Charlie Sheen) Wall Street efsanesi Gordon Gekko (filmdeki performansıyla Oscar Ödülü kazanan Michael Douglas) tarafından baştan çıkarılarak yasa dışı ve son derece kazançlı bir dünyaya adım atar. Ancak kısa sürede bir gecede kazanılan zenginliklerin bedelinin çok ağır olduğunu keşfedecektir...

IMDb: 7,4

12. The Devil Wears Prada (2006)

12. The Devil Wears Prada (2006)
www.sinemalar.com

New York moda dünyasının göz alıcı karmaşasında, sıfır bedenli muhteşem kadınlar içindeyken saçınızın kötü olduğu bir gün iş hayatınızın sonu olabilir. İşte Runway Dergisi bu inanılmaz cehennemin tam ortasıdır. Moda dünyasının en güçlü kadını olan Miranda Priestly (Meryl Streep) ise kendisine bir asistan alacaktır. Milyonlarca kızın hayatını verebileceği bir iş ise sıradan bir New Yorklu olan Andy Sachs (Anne Hathaway) için göz kırpmaktadır. Yapacağı iş kesinlikle kendisine saygısı olmayan insanların yapabileceği türden, yaşamı bırakıp çalışmaya dayalı bir tür Miranda köleliğidir.

IMDb: 6,9

13. Risky Business (1983)

13. Risky Business (1983)
www.beyazperde.com

Paul Brickman'ın yönetmenliğini ve senaristliğini üstlendiği filmin başrollerinde Tom Cruise, Rebecca De Mornay, Joe Pantoliano yer alıyor. Film, ailesinin evden gitmesiyle kendine eğlence arayan bir gencin, olaylar kontrolden çıkınca yaşadıklarını anlatıyor.

IMDb: 6,8

14. Erin Brockovich (2000)

14. Erin Brockovich (2000)
www.sinemalar.com

Parası, işi ve geleceğe dair hiçbir umudu olmayan Erin Brockovich, çok zor bir durumdadır. Hiç suçu olmadığı bir araba kazasına karışan Erin, bir anda kendisini daha da kötü olayların içinde bulur. Hiçbir seçeneği kalmayan Erin, avukatı Ed Masry'nin  (Albert Finney) hukuk bürosunda çalışmak için onu ikna eder. Burada çalışırken gayrimenkul dosyalarındaki bazı tıbbi kayıtlara rastlar. Kafası karışan Erin, aradaki bağlantıyı sorgulamaya başlar. Bu konuyu araştırmak için Ed'i ikna eden Erin, yöre halkının kullandığı suyun kirli olduğunu, bu gerçeğin onlardan saklandığını ve bu sebeple orada yaşayan insanların birtakım ciddi hastalıklara yakalandıklarını öğrenir.

IMDb: 7,4

15. Tucker: The Man and His Dream (1988)

15. Tucker: The Man and His Dream (1988)
www.sinemalar.com

Preston Tucker, adeta Amerikan Rüyası’nın somut hale gelmiş gibi bir hayali olan, iflah olmaz derecede iyimser bir adamdır. Yepyeni, iyi bir araba yapmak için etrafına küçük bir grup toplamış, ancak olguları değerlendirememiş, mantıklı da davranmamış sonunda yolsuzluk suçlamalarına karşı kendini savunmak için Washington’a kadar gitmek zorunda kalmıştır.  Efsanevi yönetmen Francis Ford Coppola'nın imzasını taşıyan filmin başrollerinde Jeff Bridges, Joan Allen ve Martin Landau gibi isimler yer alıyor. 

IMDb: 6,9

İçeriğin Devamı Aşağıda

16. Tommy Boy (1995)

16. Tommy Boy (1995)
www.beyazperde.com

Tommy Callahan Jr., üniversiteyi yedi yılda bitiren düşük zekalı, beceriksiz bir adamdır. Tommy’nin babası Tom’un Ohio’da otomobil parçaları satan bir fabrikası vardır ve Tom oğlu için fabrikasında bir pozisyon düşünür. Ancak işler beklendiği gibi gitmez. Tom’un ölmesi üzerine Tommy, fabrikanın sorumluluğunu üstlenmek zorunda kalır. Bu süreçte babasının sağ kolu olan Richard’ın da yardımını alan Tommy, şirketi kurtarmayı başarabilecek midir?

IMDb: 7,1

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
17
13
8
2
1
1
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Saffet Filiz

Filmlerin yarısı dolandırıcılık konulu listeyi yapan arkadaş girişimciliğinin ne olduğundan habersiz gibi görünüyor.

dmttt

kapaktakini cem uzan zannetmem

jeferovvv

Bu filmlerin çoğu dolandırıcılıkla ilgili. Dolandırıcılıktan ilham alıyorsanız o ayrı.