Görüş Bildir
Haberler
Fatih Altaylı Yazmıştı, Yetkin İsim Verdi: Ankara Kulislerinde Konuşulan İstifa Kime Ait?

Fatih Altaylı Yazmıştı, Yetkin İsim Verdi: Ankara Kulislerinde Konuşulan İstifa Kime Ait?

Siyaset kulisleri her dönem canlıdır. Ama son yıllarda ekonomi yönetiminde koridorlar daha hareketli oldu. 

Yaklaşık 20 yıldır aynı parti ve lideri tarafından yönetilen Türkiye'de bürokrasideki değişim ise baş döndürüyor. 

'Görevinden affını' isteyen ekonomi yöneticileri son dönemde öne çıkan haberlerden olurken, Ankara'da yeni bir istifa haberi kulislerde dolaşıyor. 

İçeriğin Devamı Aşağıda

TÜİK Başkanları

TÜİK Başkanları

2002 yılından bu yana TÜİK'te 8 başkan görev almış. Ortalama görev süresi 2,5 yıla tekabül ediyor. 8. Başkan olan Prof. Dr. Sait Erdal Dinçer 2 Mart 2021 tarihinden bu yana görevini sürdürüyor.

Merkez Bankası başkanları

Merkez Bankası başkanları

90'lı yıllarda hükümetlerin koalisyon halinde olması ile sık sık hükümet değişimi yaşanan Türkiye'de 4 Merkez Bankası başkanı görev alırken, 2000'lerin başından bu yana 7 Merkez Bankası Başkanı görev yaptı. Ama 2020-2022 aralığında 3 Merkez Bankası Başkanı tabloda dikkat çeken unsur oluyor. 

Hazine ve Maliye Bakanları

Hazine ve Maliye Bakanları

Hazine ve Maliye Bakanlığı ise 2018 yılında Maliye Bakanlığı ile Hazine Müsteşarlığının birleşiminden oluştuğundan bu yana 3 bakan ile çalışıldı. Berat Albayrak 'görevden affına' kadar yaklaşık 2 yıl bakanlık yaparken, ardından gelen Lütfi Elvan yaklaşık 1 yıl ve halihazırda görevde bulunan Nureddin Nebati de yaklaşık 1,5 aydır görevini sürdürüyor.

Fatih Altaylı'nın yazdığı istifa kimin?

Fatih Altaylı'nın yazdığı istifa kimin?

Gazeteci Fatih Altaylı dünkü yazısında Ankara'da bir istifanın gerçekleştiğini duyurmuştu. İstifa ya da görevden affın istenildiğini ve şu an için bekletildiğini de belirtmişti.

Altaylı'nın yazısının tamamını okumak isteyenler buraya

İstifa ekonomi yönetimindeki bir isim mi?

İstifa ekonomi yönetimindeki bir isim mi?

Yazar-Gazeteci Murat Yetkin bugün Youtube kanalında yaptığı yayında ise Altaylı'nın yazdığı istifanın ekonomi yönetiminde olduğunu iletiyor. Kulislerde dolaşan iki ismi de şöyle aktarıyor: 

Gazeteci Fatih Altaylı’nın önemli bir kurumun başındaki ismin istifasının “bir ay daha bakalım” diye kabul edilmediği haberi üzerine akla ilk gelen isimlerden birisi Merkez Bankası Başkanı Kavcıoğlu, diğeri de TÜİK Başkanı Sait Erdal Dinçer oldu Ankara kulislerinde. 

Ancak Kavcıoğlu’nun zaten AK Parti adına milletvekilliği yapmış, siyasi bir kişilik olması nedeniyle üzerinde daha çok yorum yapılan isim Dinçer. 

Tabii istifası bekletildiği söylenen isim bir Bakan ya da Beştepe’den biri isim de olabilir ama akla ilk gelen ekonomi oluyor mevcut durumda.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Ankara’dan bir yeni gelişme, bir kulis bilgisi ve bir istifa iddiası.

Bu içerikler de ilginizi çekebilir...

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
6
4
3
1
1
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
hakan balta

ne farkeder ki