Görüş Bildir
Haberler
Cemaatteki Çocuk İstismarına Karamollaoğlu'nun Yorumu: 'Meselenin Üzerine Önyargıyla Gidiliyor'

etiket Cemaatteki Çocuk İstismarına Karamollaoğlu'nun Yorumu: 'Meselenin Üzerine Önyargıyla Gidiliyor'

Emre Ordu
09.12.2022 - 08:56 Son Güncelleme: 09.12.2022 - 09:19

Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, Türkiye'nin gündemindeki cemaat içindeki çocuk istismarıyla ilgili 'Meselenin üzerine öryargılarla gidiliyor' dedi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, Halk Tv'de Özlem Akarsu Çelik'in konuğu oldu. Karamollaoğlu, İsmailağa Cemaati'ne bağlı Hiranur Vakfı’nın kurucusu Yusuf Ziya Gümüşel’in kızının 6 yaşından itibaren 'evlilik' adı altında yıllarca istismara uğramasıyla ilgili soruya 'Bunu kabul etmek mümkün değil. Bunun birkaç yönü var. Sosyal yönüyle bunu zaten toplumda kabul etmek... Çocuk iradesi yok ki. Böyle bir şey olmaz. İnancı olan bir insanın da böyle bir suçu işleyeceğine ihtimal vermiyorum. İnsanlar hata yapabilir ama ben ihtimal vermiyorum' yanıtını verdi. Karamollaoğlu şöyle devam etti:

'Gündemde tutulmamalı'

'İslami yönü olarak bunun kabul edilmesi mümkün değil. İslamla bağdaşmaz. Evlenmek irade işidir. Bunun bir de içtimai yönü var. Toplumda kargaşa meydana geliyor. Bundan dolayı ben bu konunun hukuk önünde net bir şekilde belirlenene kadar gündeme gelmemesinin doğru olacağını düşünüyorum. Çünkü bu aileyi, aile reddediyor. Aile bundan rahatsızsa bu noktada farklı fikirler varsa özellikle tabii ben sizi tenzih ederek söylüyorum medyada bu çok dikkat çeken bir konu. Ama önyargılarla gidiliyor meselenin üzerine. Diyanet'in açıklaması da bu noktada. İslam rıza göstermez. Ben bu konunun istismara vesile edilmemesi sebebiyle gündemde tutulmamasını arzu ederim. Hem toplum hem aile rahatsız ediyor çünkü.'

"Bundan dolayı 'tarikatlar kapatılsın' olmaz"

"Bundan dolayı 'tarikatlar kapatılsın' olmaz"

Deliller ortadaysa mahkemenin vereceği kararı çabuklaştırması gerektiğini söyleyen Karamollaoğlu 'Geciken adalet adalet değildir. Bu noktada kabul edilebilir yanı yok. Bundan dolayı tarikatlar, Kuran kursları kapatılsın olmaz. Bundan dolayı ne için diyorum İslama önyargılı baktıkları için söylüyorlar' ifadelerini kullandı.

'İktidar nezdinde makbul cemaatler bir de makbul olmayan cemaatler var' ifadesine ise Karamollaoğlu şu cevabı verdi:

'Bu ayrım yapılıyorsa yazıklar olsun. Bu ayrım yapılamaz. Benim suçlum senin suçlun olmaz. Cezasını çekecek ki başkalarına ibret olsun.Tarikatlar kapatılsın diyor. Nasıl kapatacaksınız? Tarikat diye bir dernek vakıf yok ki. Tarik yol demek. Tarikatta da genelde toplumun içinde şeyh olarak biliniyor. Önder olarak bilinen isimler ahlakıyla, ilmiyle örnek olan insanların peşinden gidenler o yolu seçtikleri için ehli tarık kabul edilirler. Ama bunların hiçbir üyelikleri tescilli değildir. İtibar gören, genellikle bu insanlar zengin insanlar değildir. Bir insanın zengin olması da suç değil. Yeter ki kendi zenginliğinin içinde haram olmasın. Helal kazanmış çok da zenginleşmiş ben onun elini öperim. Esas olan ahlaki tavırlarıdır.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
261
194
19
8
8
2
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
yengegeldikmi

Bir sakallı daha yapmış yorumunu! Gündemde tutulmasın, öyle olduğunu sanmıyorum vs vs. Aferin yaa valla aferin. Alırsınız oyları bu söylemlerle. Hepiniz aynı... Devamını Gör

h.ibrahim

genelleme yapmasan iyiydi yenge.

kangurubu

"Bundan dolayı 'tarikatlar kapatılsın' olmaz" yooooo bu olay olmasa da tarikatlar kapatılmalı zaten.

Kerem Senol

haklısın tarikat nedir ki,sonra da sizler heykeli tapiyorsunuz.Eeee siz kime ve neye yapıyorsunuz DEMEZLER mi insana aklınıza tüküreyim.

Sananekiadımdan

Türkiye'deki ana İslami görüşe göre bu durum caiz. Bize İslam diye sunulan şeyde küçücük kızların evlendirilmesi varken başka neye saldıralım?