Görüş Bildir
Haberler
Bayram Öncesi Otobüs Bileti İsyanı: ‘Allah Rızası İçin Bizi Kurtarın’

Bayram Öncesi Otobüs Bileti İsyanı: ‘Allah Rızası İçin Bizi Kurtarın’

Türkiye’de yaşanan ekonomik kriz ile birlikte ulaşım da en büyük problemlerden biri oldu. Dört kişilik bir ailenin gidiş dönüş şehirlerarası ulaşımı, asgari ücreti geçiyor. Özellikle Kurban Bayramı öncesinde hem vatandaşlar hem de şirketler yaşanan krize isyan etti.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Bir asgari ücrete bilet

Bir asgari ücrete bilet

Sözcü’den Batuhan Serim’in haberine göre; Yolcular artan fiyatlardan oldukça muzdarip. Keyfi seyahatler neredeyse sıfırlanmış durumda. Yurttaşlar genelde iş için ya da bir zorunluluktan dolayı şehir değiştiriyor.

Vatandaşlar, fiyatlar bu şekilde artmaya devam ederse artık seyahat edemeyeceklerini dile getiriyor. Çünkü 4 kişilik bir ailenin sadece gidiş-geliş bileti neredeyse bir asgari ücret ediyor.

‘Ailemle gidememek beni üzüyor’

‘Ailemle gidememek beni üzüyor’

Fiyatlardan dolayı şikayet eden yolculardan biri de İmam Kısa. İstanbul-Ankara arası seyahat eden İmam Kısa’nın şikayeti şu şekilde;

Yolculuk Ankara’ya. Bileti 354 liraya aldım. Geçen sene 100 liraydı. (Bu fiyatlar bütçenizi zorluyor mu?) Zorluyor. Gücümüz yetmiyor ki. Asgari ücretle çalışıyoruz, nasıl gidip gelelim? (Fiyatlar böyle artarsa eski sıklıkta seyahat edebilecek misiniz?) Hayır. Geçen bayram gitmedim, bu bayram mecbur kaldığım için gidiyorum. Ailemle gitmem mümkün değil, o yüzden tek başıma gideceğim. (Üzüyor mu bu durum sizi?) Hem de felaket. Böyle bir durumu daha önce hiç görmedik. Yaşım 50, bu durumu ilk defa yaşıyorum.”

‘Allah rızası için bizi kurtarın’

‘Allah rızası için bizi kurtarın’

Bir diğer vatandaş Osman İmam’ın ise söyledikleri şu şekilde;

Ben Van’a gidiyorum. Birkaç ay önce bilet fiyatı 300 liraydı. Geçen günlerde 650 liraya çıktı. Şu an 750 lira. Gidiş, geliş 1500 lira. Bu Allah’tan reva mıdır, bunu bizim başımıza getiriyorlar. Gerçekten zor durumdayız. Allah rızası için birileri gelsin bizi kurtarsın. Biz bunu istiyoruz. Yazık Türkiye’ye. Türkiye battı gitti.”

Firmalar da şikayetçi

Firmalar da şikayetçi

Normalde okulların tatile girmesiyle birlikte otogarda yoğunluğun başladığını; bayramın gelmesiyle de ek seferler koyulduğunu belirten Türkiye Otobüsçüler Federasyonu (TOFED) Başkanı Birol Özcan, şu an otogarın bomboş olduğunu dile getirdi.

Okulların kapandığı tarih olan 17 Haziran Cuma günü, Türkiye’nin en büyük otogarı olan Esenler Otogarı’ndan çıkan otobüs sayısının 1365 olduğunu söyleyen Özcan, normalde bu sayının bu tarihlerde 2200’lere çıktığını; bayramda ve arifeden önce ise ek seferlerle beraber 2500-2800’leri bulduğunu vurguladı.

İlgili içerik

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
81
38
16
10
9
3
2
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Bozkurt

O sırada Erdoğan: "Bu uçaklar boş gidip geliyor. Doldurun"

M

Sağdan sola önden arkaya donat

Trabuzeni

Siz osmanlı torunusunuz atla yapın yolculuğunuzu

ken takabayashi

hala mhp ve akp oy veren herkes vatan millet sevmiyor demek