Görüş Bildir
Haberler
Antik Mısırlıların Güzellik Sırlarını Paylaşıyoruz! Her Biri Birbirinden Basit ama Etkili 9 Bakım Önerisi

Antik Mısırlıların Güzellik Sırlarını Paylaşıyoruz! Her Biri Birbirinden Basit ama Etkili 9 Bakım Önerisi

Sueda İlkyaz
04.10.2022 - 08:00

Antik Mısır tasvirlerinde genellikle cildi ve saçları son derece güzel kadınlar görürüz. Bunun en büyük nedeni ise Antik Mısır'daki pek çok kadının bakımlarına düşkünlükleriyle tanınmasıdır. O dönemlerde uygulanan birbirinden doğal ve etkili güzellik tüyolarını sizler için derledik. Kleopatra'nın da uyguladığı birçok bakım önerisi içeriğimizde...👇

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Yağ bazlı makyajı tercih edin.

1. Yağ bazlı makyajı tercih edin.

Antik Mısırlılar, gözlerini hem süslemek hem de güneşten korumak için makyaj yapardı. Bitkisel yağlarla karıştırılmış toz malakitten (yeşil bir taş) yapılmış göz farları kullandılar. Şimdilerde ise birçok şirket artık yağ bazlı ürünler üretiyor. Güçlü nemlendirme özelliklerine sahip olduğundan, yağ bazlı makyaj cildinizi daha uzun süre genç tutmanıza ve göz alıcı bir görünüm elde etmenize yardımcı olabilir.

2. Cildinize süt ve bal maskesi uygulayabilirsiniz.

2. Cildinize süt ve bal maskesi uygulayabilirsiniz.

Efsanevi Kraliçe Kleopatra, cildini genç tutmak için süt ve bal kullanırdı. Siz de bu uygun fiyatlı malzemeleri cilt bakım rutininize ekleyerek, kusursuz bir cilt elde edebilirsiniz. Bal, sivilce oluşumuna engel olabilecek güçlü antibakteriyel özelliklere sahiptir ve süt de cildinizi etkili bir şekilde nemlendirip yatıştırabilir.

3. Kepekten kurtulmak için kına kullanın.

3. Kepekten kurtulmak için kına kullanın.

Antik Mısırlılar saçlarına kına uygularlardı. Bu doğal saç boyasının ayrıca sağlığa da birçok faydası vardır. Kına, mantar önleyici özelliklere sahip olduğundan kepekten kurtulmanıza ve saç dökülmesini önlemenize yardımcı olabilir. Ayrıca kına sayesinde saçınızı yumuşatıp parlatabilir ve saçınızın erkenden beyazlamasını önleyebilirsiniz.

4. Kırışıklıklarla mücadele etmek için cilt yağları kullanın.

4. Kırışıklıklarla mücadele etmek için cilt yağları kullanın.

Yağlar güçlü nemlendiricilerdir. Özellikle Antik Mısırlılar belli başlı yağları ciltlerinin genç görünmesini sağlamak ve kırışıklıkları önlemek için kullanırlardı. Cildiniz yağlı olsa bile, yağ ile cildinizi nemlendirmeyi cilt bakım rutininizin bir parçası haline getirmenin cildiniz üzerinde önemli etkileri olacaktır. Hindistan cevizi yağı kullanabileceğiniz yağlardan bir tanesidir. Diğer birçok doğal yağ da kırışmış cildi nemlendirebilir ve erken yaşlanmayı önleyebilir.

5. Yağlar ile saçınıza masaj yapın.

5. Yağlar ile saçınıza masaj yapın.

Antik Mısır'da kadınlar kalın ve uzun örgülere bayılırdı. Ve bu kalın saçları korumak ciddi bir çaba gerektiriyordu. Yağlar ise bu saçların bakımının önemli bir parçasını oluşturuyordu. Mısırlı kadınlar saç derisine ve saçlarına hindistan cevizi yağı ve sızma zeytinyağı ile masaj yaparlardı. Ayrıca saçın uzamasını sağlamak için hint yağı kullanırlardı. Bazen biberiye yağı bile kullandıkları söyleniyor.

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Kahve ile peeling yapabilirsiniz.

6. Kahve ile peeling yapabilirsiniz.

Cilt için kahve peelingi harikalar yaratabilir. İltihabı azaltır, kan dolaşımını iyileştirir, ölü deri hücrelerini yok eder, şişkinliği azaltır, cildin dokusunu düzeltir ve genç ve parlak bir cilt verir. Kahve peelinginin tüm bu faydaları ise Antik Mısırlılar tarafından oldukça iyi biliniyordu. Bu yüzden ölü derilerinden kurtulmak için öğütülmüş kahve kullanırlardı.

7. Evde kendi doğal ağdanızı yapabilirsiniz.

7. Evde kendi doğal ağdanızı yapabilirsiniz.

Antik Mısırlı kadınlar epilasyon kavramına oldukça aşinalardı vee istenmeyen vücut kıllarını yok etmek için tamamen doğal ve daha az acı verici bir yöntem dahi formüle etmişlerdi. Su, şeker ve limon suyu karıştırılarak elde edilen bu yöntemi ilk defa ortaya atanların Antik Mısırlılar olduğu iddia ediliyor.

8. Göz altlarınıza avokado uygulayın.

8. Göz altlarınıza avokado uygulayın.

Yorgun şiş gözler ile uyanmak hepimizin başına gelmiştir. Bu şişkinlik Antik Mısırlıların da başına geliyordu ve nasıl başa çıkacaklarını bulmuşlar. Eski Mısır güzellik sırları  ortaya koyuyor ki Mısırlılar göz altı şişliklerini avokado dilimleri ile geçirmiş! Tabii sadece şişmiş gözler için değil, koyu halkalardan ve göz torbalarından da kurtulmaya yardımcı olan bir besin avokado. Ayrıca ince çizgileri ve kırışıklıkları azaltmaya yardımcı oluyor. Yani bir dahaki sefere şiş gözlerle uyandığınızda avokado koymayı deneyebilirsiniz.

9. Sık sık hurma tüketin.

9. Sık sık hurma tüketin.

Antik Mısır kadınlarının güzellik sırları sadece kozmetik ile sınırlı değildi. Güzelliğe olan takıntıları Mısırlıları beslenme alışkanlıkları konusunda da dikkatli hale getirdi. Örneğin hurma yemeye çok düşkündüler. Hurma zengin bir antioksidan, protein ve lif kaynağıdır. Ayrıca iyi bir enerji kaynağıdır. Belli ki Antik Mısırlılar bunu o zaman bile anlamış. Siz de iyi görünmenin yalnızca bakım ile alakalı olmadığını ve iyi beslenmenin de bunun bir parçası olduğunu unutmayın ve bol bol hurme tüketmeye çalışın.

Bu içerikler de ilginizi çekebilir:

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
19
6
3
3
3
2
1
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın