Görüş Bildir
Haberler
Antalya Manavgat'ta Orman Yangını: Alevler Yerleşim Yerlerine Sıçradı

etiket Antalya Manavgat'ta Orman Yangını: Alevler Yerleşim Yerlerine Sıçradı

Antalya'nın Manavgat ilçesinde, 4 ayrı noktada orman yangını çıktı. Havadan ve karadan müdahalenin sürdüğü yangın bölgesinde alevler, yerleşim yerleri ve tarım alanlarına da sıçradı. Şiddetli yangını söndürme çalışmaları aralıksızsız sürüyor. Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli de Antalya'ya gitti. Şu ana kadar can kaybı bulunmazken, 51 kişi tedavi için hastaneye getirildi. 

İçeriğin Devamı Aşağıda

Yeniköy Mahallesi yakınlarındaki ormanlık alanda, saat 12.00 sıralarında çıkan orman yangını rüzgarın da etkisiyle kısa sürede yayıldı. Bölgede çok sayıda kişiye ait zeytinlik, defne ve badem bahçelerinin yanı sıra ormanlık alanda da etkili olan yangına, havadan ve karadan da müdahaleye başlandı.

Yangın, bölgedeki yerleşim yerleri ve tarım alanlarının yanı sıra hayvanların barındığı noktalara da yayıldı.

Yangın, bölgedeki yerleşim yerleri ve tarım alanlarının yanı sıra hayvanların barındığı noktalara da yayıldı.

Havadan ve karadan müdahale

Yangın bazı alanlarda yerleşim yerlerine kadar ulaştı.

'Evler boşaltıldı'

'Evler boşaltıldı'

Manavgat'ın Yeniköy, Sarılar, Bahçelievler ve Sorgun bölgesinde de 4 noktada yangın çıktığı öğrenildi. Sarılar Mahallesi'ndeki orman yangını, yerleşim yerlerine de sıçradı. Manavgat Kaymakamlığı Yeniköy Mahallesi'ndeki yerleşim yerlerinin tahliye edilmesi için Muhtar Abdullah Zeki Kavuklu'ya talimat verdi.

Manavgat Kaymakamı Mustafa Yiğit, 'Yangın yerleşim yerlerine doğru ilerliyor. Yangın nedeniyle Evrenseki, Kalemler ve Yeniköy mahallelerindeki bazı evler boşaltıldı' dedi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Yerleşim yerlerine yaklaşan yangın görüntülere yansıdı

AFAD yangınla ilgili bir açıklama yaptı. Açıklamda şu ifadelere yer verildi:

28 Temmuz 2021 tarihinde Antalya Manavgat ilçesi Yeniköy mevkiinde ormanlık alanda yangın çıkmıştır. Yangına havadan ve karadan müdahale edilmektedir. Yürütülmekte olan söndürme çalışmalarında 1 uçak, 19 helikopter, 192 arazöz ve 2 dozer görev yapmaktadır.

SAKOM’dan alınan bilgiye göre yangından 30 vatandaşımız etkilenmiştir. Sağlık Bakanlığı tarafından bölgeye 7 ambulans, 2 UMKE ve 1 mobil komuta aracı sevk edilmiştir.

Antalya AFAD Müdürlüğü’nden 3 araç ve 11 personel bölgede görevlendirilmiştir. Ayrıca Isparta, Burdur, Konya, Karaman ve Mersin illerinden Antalya Valiliği ile eşgüdüm halinde 10 arazöz ve 3 itfaiye aracı bölgeye sevk edilmiştir.

Yeniköy, Kalemler, Evrenseki ve Çolaklı mahallelerinde, yangından etkilenebilecek alanlarda bulunan evler tahliye edilmektedir. Kırsal kesimde bulunan bazı ahırların yandığı bilgisi alınmıştır.

Gelişmeler AFAD tarafından takip edilmektedir.

Muhittin Böcek: 'Böyle bir yangın görmedim'

Muhittin Böcek: 'Böyle bir yangın görmedim'

CNN TÜRK canlı yayınında konuşan Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek, 'En kötü günümüzü yaşıyoruz.' dedi.

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Böcek: 'Ben bugüne kadar böyle bir yangın görmedim. Düşündürücü olan 4 ayrı bölgede çıkmış olmasıdır. Şu anda tüm itfaiye ekibimiz orada. Herkes elinden geldiğinde havadan karadan söndürme işlemleri yapılıyor. Bir taraftan 4 mahallemizdeki vatandaşlarımızın evleri boşaltılıyor. İnşallah kısa zamanda can kaybı olmadan bu yangın söndürme işlemi gerçekleştirilmiş olur. 4 ayrı yerde yangın var, hepsini kontrol altına almaya çalışıyoruz. Tahliye işlemleri hızla devam ediyor, aşırı derecede bir duman var, gereği yapılıyor. Herkes burada, sayın Bakan da geliyor, az sonra o da Manavgat'ta olacak. Can kaybı bilgisi henüz yok, olmayacaktır inşallah' açıklamasında bulundu.

Mezarlar zarar gördü

Mezarlar zarar gördü

Manavgat'ta Güneylik mevkii eski mezarlık bölgesini etkisi altına alan yangında muz seraları zarar görürken çevrede bulunan bazı mezarlar tahrip oldu.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Seralar da yandı

Seralar da yandı

Çiftlik evlerinde yaşayan vatandaşlar, evlerini terk etmeden önce her durumu değerlendirerek bahçelerinde bulunan sulama fıskiyelerini açarak gitti. 

Yangının sıçradığı bölgede traktör, iş makinesi gibi birçok tarım aleti de yandı.

Bakan Pakdemirli bölgede

Bakan Pakdemirli bölgede

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, orman yangınını incelemek üzere helikopterle Antalya'nın Manavgat ilçesine geldi. Orman Genel Müdürü Bekir Karacabey, Antalya Valisi Ersin Yazıcı, Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı CHP'li Muhittin Böcek, AK Parti Antalya Milletvekili Tuba Vural Çokal, AK Parti İl Başkanı İbrahim Ethem Taş, İl Emniyet Müdürü Murat Ulucan, Antalya Orman Bölge Müdürü Vedat Dikici'nin karşıladığı Bakan Pakdemirli, yangın komuta merkezinde brifing alacak.

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy da orman yangını dolayısıyla incelemelerde bulunmak üzere Antalya'ya hareket etti.

51 kişi yangından etkilendi

51 kişi yangından etkilendi

Antalya İl Sağlık Müdürü Ünal Hülü, Manavgat ilçesindeki yangından etkilenen 51 kişinin tedavi amaçlı hastanelere geldiğini açıkladı. Hülür, '47'sinin durumu hafif, oksijen tedavisi alıp taburcu edilecek. Vatandaşlardan birinin yüzde 30 yanığı, 1'inin ise ayağında kırık var. Şu an hiçbirinin hayati tehlikesi yok' dedi.

İl Sağlık Müdürü Hülür, yanıkları olan kişinin Antalya'daki hastaneye sevk edildiğini kaydetti.

Öte yandan Manavgat'taki orman yangınının dumanı, meteoroloji uydusuyla uzaydan da görüntülendi.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
245
84
76
5
4
1
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
dd

Bana pkk işi gibi geldi. Zamanında Antalya'ya inip ormanlarınızı yakarız gibi söylemleri vardı hatırlayanlar için. Yani doğal olma ihtimali yok %50 pkklı puş... Devamını Gör

Hilal Bal

Otel olmayan yerden duman çıkmazmış

Kunti kunti

4 ayro noktada çıkan orman yangını değil, 4 ayrı noktadan yakılan orman