Görüş Bildir
Haberler
Altın Madenine En Üst Sınırdan Ceza: Erzincan İliç’te Siyanür Borusu Patlamıştı

Altın Madenine En Üst Sınırdan Ceza: Erzincan İliç’te Siyanür Borusu Patlamıştı

Erzincan’ın İliç ilçesinde bulunan ve işletmesi Anagold Madencilik tarafından yapılan altın madeninde siyanür borusunun patlaması sonucu çevre katliamı yaşanmıştı. Şirketin neden olduğu çevre katliamı nedeniyle en üst sınır olan 16 milyon 441 bin lira para cezası verildi. Ayrıca başsavcılık da soruşturma başladı.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Olay 21 Haziran’da yaşandı

Olay 21 Haziran’da yaşandı

Erzincan’ın İliç ilçesinde bulunan altın madeninde, boru hatlarındaki arıza sebebiyle siyanürlü su tesis dışına taşmıştı.

Boru hattından kaynaklanan sızıntının tesis sınırlarının dışına taşarak, eğimli arazide aktığı, mevsim itibarıyla alt kotta bulunan dere yatağında herhangi bir su akışı bulunmadığı, kuru dere yatağına ulaşan herhangi bir kirlilik olmadığı tespit edilişti.

Haberin detayları 👇

En üst sınırdan ceza

En üst sınırdan ceza

Anadolu Ajansı’nın haberine göre; Altın madenine 'en üst sınır' olan 16 milyon 441 bin lira idari para cezası uygulandı. Ayrıca söz konusu olayla ilgili 5237 sayılı Türk Ceza Kanunu kapsamında gerekli adli soruşturmanın yapılması için Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusunda bulunuldu.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
41
9
6
4
2
1
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Metin Akalp

Biz de yedik. Ahali ayaklanmasın, köylü isyan diye numaradan ceza çıkıyor. Kimse beş kuruş ödemeyecek.

Drw Tr

Madeni kapatalım de bak ozaman isyanı. Bunun sebebi halkın açgözlülüğü.

Trabuzeni

Güzel oy verirken düşünseydiniz geberin amk

Caner Alçın

1 milyon dolar bile etmeyen, kur farkıyla çok gibi görünen cezadır. 1 milyon doları 1-2 haftada hatta belki günde kazanıyorlardır bu adamlar.