Görüş Bildir
Haberler
Ali Erbaş: Ben de 'Günaydın' Diyorum

Ali Erbaş: Ben de 'Günaydın' Diyorum

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, 'Günaydın' demeyi cahiliye dönemi selamlaşmasına benzettiği yazısına gelen eleştirilere yanıt verdi. Yanlış anlaşıldığını belirten Erbaş kendisinin de zaman zaman 'Günaydın' diyerek selam verdiğini belirtti. 

İçeriğin Devamı Aşağıda

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş'ın Ramazan Günlükleri adlı kitabında ‘günaydın’ ve ‘tünaydın’ diyerek selamlaşmayı cahiliye dönemindeki selamlaşmaya benzettiği ortaya çıkmıştı. Erbaş kendisini bu konuda eleştiren Hürriyet gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Ahmet Hakan'a bir mesaj gönderdi. Hakan'ın aktardığına göre Erbaş şöyle dedi:

"Herhangi bir yerme niyetim yok"

"Herhangi bir yerme niyetim yok"

“Merhaba Ahmet Hakan Bey. İyisinizdir inşallah. 2015 yılında Yeni Şafak Gazetesi’nde yazdığım ramazan köşe yazılarından birinin başlığı ‘Aranızda Selamı Yayınız’ idi. Selamın tarihini anlatırken cahiliye dönemindeki selamlaşma adetinden Peygamberimizin selam tavsiyesine geçiş sürecini ifade etmiştim. Konunun anlaşılması için günümüzden örnek vermiştim. Herhangi bir yerme niyetim asla olmamıştır. Ekte köşe yazımı gönderiyorum.

Bunun dışında hiçbir yerde ‘Günaydın demek cahiliye adetidir’ ya da ‘Günaydın demeyiniz’ gibi bir sözüm asla olmamıştır. Kaldı ki ben de zaman zaman aynı hitap şeklini kullanıyorum. 6 sene önceki bir yazıdan zorlama yaparak böyle bir kanaate ulaşmak ve sanki ‘Günaydın demeyin’ demişim gibi algı oluşturmak büyük haksızlıktır. Bugünkü yazınızdan dolayı üzüldüğümü ifade edeyim. Size saygı duyuyorum ve gerekli düzeltmeyi yapmanızı bekliyorum. Allah’a emanet olunuz.'

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
73
50
34
16
7
4
1
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Halil Değerli

Yavşak.... ..... 🤪😡😠

Canberk Çömeten

demek sen de günaydın diyorsun he... vay münafık vaayy 😂

omer turan

Ne bok yemege fetva siciyorsun o zaman dalyarak.