Görüş Bildir
Haberler
Adana Büyükşehir Belediyesi’nin Metro Yapımına Onay Verilmedi...

Adana Büyükşehir Belediyesi’nin Metro Yapımına Onay Verilmedi...

Ulaş
18.01.2022 - 14:56

Adana Büyükşehir Belediyesi’nin Adana Metrosu 2. Etabı’na Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından onay verilmedi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Adana'da şu an tek hat üzerinde olan ve kent ulaşımını karşılamada yetersiz kalan metronun 2. Etabı için CHP'li Büyükşehir belediye Başkanı Zeydan Karalar ve ekibi projeyi hazırladı.  Projenin hazırlanması süreci de Cumhurbaşkanlığı Strateji Ve Bütçe Başkanlığı ile Hazine bürokratlarıyla birlikte yürütüldü.

Sözcü'den Mehmet Serbes'in haberine göre, bu süreçte ilgili kurumların şifahi onay ve takdirlerinin alındığı bildirildi. Adana şehir içi trafiğini rahatlatacak 2. Etap projenin onaylanmasını beklerken 2022 yılı yatırım programına ilişkin Cumhurbaşkanı Kararının Resmi Gazete'de yayınlanması ile Adana 2. Etap Hafif Raylı Sistem (HRS) projesinin, bu programda yer almadığı öğrenildi.

'Niye onaylanmadığını bilmiyoruz...'

'Niye onaylanmadığını bilmiyoruz...'

Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar, Metronun 2. Etabının Cumhurbaşkanlığı tarafından onaylanmamasının kendilerinde hayal kırıklığı yarattığını belirterek, “Adana trafiği metrosuz çözülmez. Bu 2. Etabın yapılması gerek. Sayın Cumhurbaşkanlığımızın bunu onaylamasını bekliyorduk ancak onaylanmadı. Niye onaylanmadığını bilmiyoruz, öğreneceğiz, bir eksiğimiz gediğimiz varsa eksikliğini gidereceğiz. Bu benim meselem değil bütün Adana'nın meselesidir. Yeniden onaya göndereceğiz” dedi.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
47
23
8
3
2
1
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
infinite

Bir şeye onay vermiyosan sebebini de açıklamak zorundasın, değil mi? En basit insan etkileşimlerinde bile neden diye sorulur. Eğer düzgün bir sebep gösterile... Devamını Gör

Melih Ertaş

adam kral ya istediğini yapar bize mi soracak :) Şimdi bunlara izin vermiyor sonra meydanlarda metro bile yapamadılar diye konuşacak.

Pınar Yalçın

Adana da inanılmaz bir trafik var. Bunu çözebilecek ikinci bir metrodur. Mevcutta bulunan çok kullanılmamaktadır. Güzergahı itibari ile

Resho

Sen de ne yapacaksın şehrin dört bir yanına, billboardlara, ekranlara bunu yazacaksın ki halk duysun bilsin...