Görüş Bildir
Haberler
Mayıs Ayına Özel Yeme İçme Tavsiyeleri: Mayıs Ayında Deneyebileceğiniz 10 Farklı Lezzet

etiket Mayıs Ayına Özel Yeme İçme Tavsiyeleri: Mayıs Ayında Deneyebileceğiniz 10 Farklı Lezzet

Radlands
03.05.2024 - 14:01

Sonunda bahar geldi ve baharın gelmesiyle birlikte her şey değişmeye başladı, yeme alışkanlıklarımız bile! Bu Mayıs ayında yemek zevkini biraz daha çeşitlendirip daha önce denemediğin şeyleri deneyebilirsin. Bizim sana bunun için birkaç önerimiz var!

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Çeşitli meyvelerle yapılan limonata

1. Çeşitli meyvelerle yapılan limonata

Limonatayı hepimiz seviyoruz ve ne kadar ferahlatıcı bir etkisi olduğunu biliyoruz. Peki ya başka meyvelerle yapılmış limonataları hiç denedin mi? Bizim favorimiz kesinlikle çilekli limonata! Bir denemeni tavsiye ederiz…

2. Kuşkonmaz çorbası

2. Kuşkonmaz çorbası

Kuşkonmazların en iyi olduğu zamanlardan biri de Mayıs ayıdır. Bu nedenle güzel bir kuşkonmaz çorbası yapıp içmek için de daha ideal bir zaman düşünülemez herhalde! Ama uyarmış olalım, bu çorba biraz bağımlılık yapabilir!

3. Fırınlanmış kuşkonmaz

3. Fırınlanmış kuşkonmaz

Kuşkonmazı Mayıs ayının vazgeçilmezlerinden biri haline getirmekte ısrarcıyız! Kuşkonmazı fırınladığınızda bu ısrarımızı çok daha iyi anlayacaksınız. Zeytinyağı ve parmesan peyniri de kullanırsanız mükemmel bir ara sıcak elde edebilirsiniz.

4. Kabak çiçeği kızartması

4. Kabak çiçeği kızartması

Her şeyin kızartmasını yapıyorken kabak çiçeğini atlamak olmaz, değil mi? Baharda bol bol yetişen kabak çiçeği, aslında kızartıldığında mükemmel lezzetli bir tat sunuyor. Denemesi de oldukça kolay!

5. Burrito

5. Burrito

Son zamanlarda TikTok’ta ne zaman aşağı kaydırsak burrito yiyen birilerini görüyoruz. Bu lezzet elbette yeni değil ancak bizim ülkemizde son zamanlarda popülerleşti. Meksika usulü bir burritoyu denemekte bu yüzden fayda var!

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Fırınlanmış pancar

6. Fırınlanmış pancar

Pancar da Mayıs ayında bol bol ve en leziz haliyle bulabileceğiniz bir sebzedir. Pancarı fırınladıktan sonra keçi peyniri ve balzamik sirke ile tatlandırarak yepyeni bir lezzet deneyebilirsiniz. Bir defa denedikten sonra sofralardan eksik olmayacağına kesin!

7. Fırınlanmış kabak

7. Fırınlanmış kabak

Kabağı her zaman kızartarak yapıyoruz. Peki ya bu sefer fırınlayarak denesek, ne dersiniz? Biz size cevabı söyleyelim; mükemmel bir tercih olur! Kabağı bu şekilde servis ederek ana yemeğe eşlik edecek keyifli bir ara sıcak hazırlamış olursunuz.

8. Kırmızı lahana çorbası

8. Kırmızı lahana çorbası

Kırmızı lahanayı nerelerde kullanıyoruz? Sıklıkla salata veya mezelerde. Ancak kırmızı lahana bununla sınırla kalmak zorunda değil! Hem besleyici hem de lezzetli bir çorba için kırmızı lahanayı kullanabilirsiniz. Şimdiden afiyet olsun!

9. Taze fasulye kızartması

9. Taze fasulye kızartması

Kızartmanın her türlüsünü çok sevdiğimiz konusunda hiçbir şüphe yok. Bunu daha net görmenizi sağlayacak olan lezzet ise taze fasulye kızartması! Taze fasulyeleri hafifçe kızartarak lezzetli bir atıştırmalık hazırlayabilirsiniz.

10. Kabak spagetti

10. Kabak spagetti

Gelelim listenin son lezzetine… Daha önce hiç kabak spagetti yemediğinize eminiz. Kabakları spagetti gibi ince ince dilimleyerek sağlıklı bir makarna hazırlayabilirsiniz.

Tüm bu lezzetler Mayıs ayınızı güzelleştirip lezzetli hale getirecek!

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
1
1
1
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın