Görüş Bildir
Haberler
Beşiktaş Fenerbahçe Maçına Deplasman Yasağı!

etiket Beşiktaş Fenerbahçe Maçına Deplasman Yasağı!

Aysu Melis Bağlan
27.09.2022 - 16:48 Son Güncelleme: 28.09.2022 - 00:01

Senelerdir türlü deneysel özgürlüksüz uygulamaların biriciği, deplasman yasağı!

Gerçekten nedir bu? Sporda güvenliği birbirimizden izole olmaya çalışarak mı sağlayacağız? Yoksa birlikte yaşama kültürümüzü güçlendirerek mi?

İçeriğin Devamı Aşağıda

Vitrinde görülen, pek beğenilen hep istenen ancak almaya gelince, sırra kadem basılan olayımız: deplasman yasağı!

Vitrinde görülen, pek beğenilen hep istenen ancak almaya gelince, sırra kadem basılan olayımız: deplasman yasağı!

Deplasman, yıllardır sakıncalı ülkemizde. Biliyorsunuz, 2011 yılında oynanan Bursaspor-Beşiktaş maçında çıkan olayların ardından getirilmişti yasak. Beşiktaş, Fenerbahçe, Galatasaray, Trabzonspor ve Bursaspor'u ilgilendiriyordu. Şimdi Ankaragücü’nün bir diğer adı da deplasman yasağı! 

Yasak, futbolda da değil sadece. Basketbol, voleybol tribünlerimiz de ilgiyle takip ediyordu deplasman yasağını. Hem federasyon vedalaşmak istiyordu deplasman yasağıyla hem de kulüpler birliği... 'O sene bu sene' denildi duruldu hep. 

Ve sonunda deplasman yasağı kaldırıldı, diyebildik mi? Kulüpler Birliği ilk zamanlarında söz söylemeye çalıştıysa da; kararı bir prensip kararı, olumlu bir irade beyanıydı; karıştırmayalım. Aslında İl Güvenlik Spor Müdürlüğü yetkisinde bu işler. Şimdi, biraz düşünelim. Sanki yayıncı kuruluşun işine gelen yasaklar mı bunlar? Sen, ben deplasmana gidemedikçe yüklen dur dünyanın en pahalı yayıncılık girişimlerine… Çıkarabiliyor muyuz deplasmanların, derbilerin tadını şimdi?

Renklerin kardeşliğini tribünlerde görmek, son yılların en heyecan verici tecrübesi olmalı kuşkusuz.

Renklerin kardeşliğini tribünlerde görmek, son yılların en heyecan verici tecrübesi olmalı kuşkusuz.

Tamam, gidilecek çok deplasman var. 

Tüm kulüplerin, dost ve rakiplerini evlerinde ağırlama arzuları da şelale! Tamam. Peki, derbi yasağına hazır mıyız sizce? Yasal yeterliliklerimiz tamam mı? İstemek yetiyor mu deplasman yasağını kaldırmaya? Sizde de bazı boşluklar olmuyor mu? Hem biz değil miyiz, passolig çıkarıp tüm kişisel hak ve özgürlükleri sisteme emanet etmemize rağmen işlemediğimiz suçtan ceza alan, üzerine bir bir tribün kapatılan biz değil miyiz? Bizim ülkede deplasmana gitme hakkını kazanmak için daha kaç düzenlemeye uyum sağlamamız gerekiyor? Pek tabi ki, deplasman bir hak. Hangi sevdaya konulabilir böylesine uzun bir yasak?

Twitter

Instagram

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
4
3
2
1
1
1
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın