Görüş Bildir
Haberler
Aysu Melis Bağlan Yazio: Xhaka Kardeşler

etiket Aysu Melis Bağlan Yazio: Xhaka Kardeşler

Aysu Melis Bağlan
02.07.2021 - 19:15 Son Güncelleme: 03.07.2021 - 09:12

2020'nin heyecanı sonunda bizi sarmışken az geçmişe referans verelim. Euro 2016 biraz sıkıcı bir turnuvaydı, kabul ediyorum. Hem maç yokken sıkılıyorduk hem de maç izlerken! Maç olmayan günler ne kadar da sıkılırken bizler; izlerken de o kadar sıkıldığımız maçlar oynanıyorken; bir de, Avrupa Şampiyonaları tarihinde bir ilk yaşandı... Xhaka kardeşler, Euro 2016’da rakip takımlarda oynadılar. Her şeyden olsun, hepsi benim olsun olmuyor öyle her zaman. Bir şeyi seçmekle vazgeçmiş oluyorsunuz diğerlerinden.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Seçim Hakkı

Seçim Hakkı

Seçim de bir hak değil midir?

Haktır ya! Şöyle; tek taraflısından, varması gerekli irade beyanıyla kullanılacak olanından, yenilik doğuran bir haktır, hem de. Şöyle düşünelim, irade beyanımız, karşı tarafa varmakla kendiliğinden sonuçlarını doğuracaktır.

Yani, seçim hakkımızı kullanmamız ile mevcut hukuki (durum) ilişkiyi değiştiririz. Ayrıca, seçim hakkı yenilik doğuran haklardan olduğundan kullanmakla seçim hakkımız sona erer, tüketmiş oluruz. Diyeceğim o ki; seçim beyanından dönülemez.

Tıpkı, hayatta bir kez milli takım seçebildiği gibi oyuncuların. Milli takım seçmek de sevdaya dâhil futbolda. Bir yanda İsviçre forması giyen Granit Xhaka, bir yanda Arnavutluk formasını terleten Taulant Xhaka...

İki kardeş ilk kez karşılıklı oynuyordu. Annelerinin iki takıma da destek verdiğini anlatan forması yürekleri ısıtsa da; iki kardeş için pek de kolay olmayan bir tecrübeydi besbelli. Zira, Granit Xhaka, “kardeşi ile her şeye rağmen, her zaman birlikte olduklarını; ilk kez sahada karşı karşıya geleceklerini” dile getirmişti ve “umarım son kez olur” demişti. Aralarındaki bağı gözle gördüğümüz kardeşlerden Taulant’ın Arnavutluk bayrağına bağlılığını ispat şansı dahi olmuştu. Euro 2016 elemelerinde oynanan Sırbistan ve Arnavutluk maçı, hem de bayrak gerilimi sebebiyle tatil edildiğinde; Taulant Xhaka’nın, Sırbistan oyuncu grubunun önünde siper olduğunu görmüştük.

Granit ve Taulant Xhaka kardeşler, yalnızca bir yıl arayla Basel’de dünyaya geldiler.

Granit ve Taulant Xhaka kardeşler, yalnızca bir yıl arayla Basel’de dünyaya geldiler.

Xhaka ailesi, ilk çocukları Taulant’ın doğumundan önce, Kosova’nın geleceği hakkındaki endişelerinden ötürü İsviçre’ye taşınma kararı almıştı. Çocuklarını İsviçre’de büyütmek istemeleri, yalnızca tehlikeli sokaklardan uzak bir hayat yaşamaları içindi. Basel’de büyüyecek olacak kardeşlerin futbola olan ilgilerini keşfetmeleri de bu şehirde daha kolay olmuştu. Kariyerleri Basel’in altyapısı ile başlasa da iki kardeşin; Granit, abisi Taulant’tan hep bir adım önde olacaktı. Aynı yolda ancak farklı kaldırımlarda yürümeleri, birbirlerinden vazgeçtikleri anlamına gelmeyen Xhaka kardeşler, Euro 2016’nın heyecanlandıran hikâyesi, milli takımlar tarihinin de bir sayfasıydı.

Granit Xhaka için her şey devam ediyor. İsviçre Erkek Futbol Milli Takım kaptanlığı, motivasyonu ve arzusu; seçimlerinin arkasında durduğunu bize ispatlıyor.

Twitter

Instagram

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
8
7
2
1
1
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Lejon

FATİH TERİM ve GALATASARAY düşmanı kadından yeni yazı.